ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Dobry den mam tyto boty 15mesicu jak sem psal a minuli tyden se mi stalo snima toto na prave noze z venkovni strany takle praskli nebo nevy jak to popsat muzete mi prosim poratit nekdo co stim mislel sem ze sem nasel idealni boty a ono ne stare piskove prabosky mi todle neudelali nevym kde se stala chyba jestli ume nebo ve vyrobe tak tymto opet schanim boty cena tak do 2500tisice nasel sem tyto co si onich mislite dekuji at se dilo dari a prikkladam ar fotek dekuji za jakou koliv radu.http://sturm-miltec.cz/bw-horske-boty-laminat-s-vlozkou-hnede http://sturm-miltec.cz/bw-horske-boty-laminat-s-vlozkou-cerne

brom vložil tyto přílohy:
P1040201.JPG.jpg
P1040202.JPG.jpg
P1040207.JPG.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Založeno na přání
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2013
Já ti nevím, je tu vlákno Cestování - vybavení, fotky z cest, je tu vlákno Taktické vybavení, je tu vlákno Buškraft.. Není jen další duplicita?

" Člověk ještě není dost dokonalý ani dost slušný, aby měl právo žít na něčem tak krásném, jako je Země. " K.Čapek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
Naopak, tohle vlákno má smysl...

Cestování... jdu kouknout na fotky z vandrů a výletů a pak tam jsou tři stránky o spacáku... Sice užitečný rady, ale mezi fotkama z pěkných míst.

T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:

Štamgast
Jak píše Módi...tak to bylo myšleno, resp. tak jsem to pochopil.
Oddělit výbavu od fotek z cest a tím zpřehlednění vlákna. Lepšímu dohledání nějaké informace.

Buškraft by měl být jen o "přežívání" v přírodě, stavění přístřešků, z čeho co uvařit, úprava vody...
Taktické vybavení už z názvu o něčem jiném.
Tohle by mělo být zaměřené na rady, postřehy, zkušenosti s oblečením, obuví, batohama...výbavou obecně (outdoor, čundr, vandr - dosaď dle libosti...)

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2012
A já se hned zeptám Happy ....používáte někdo k vaření vody na vandrech systém Jetboil a jak jste spokojeni? Uvítám všechny postřehy pro i proti, ta úspora paliva je papírově super + možnost to celý nacpat do jedný nádoby taky...jen si pár lidí stěžovalo na celkový zpracování...Cry Díky
Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš později.......
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
mrGreen Wink

dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Štamgast
A je to tu. NoNoNo Tohle není oblečení.
" Člověk ještě není dost dokonalý ani dost slušný, aby měl právo žít na něčem tak krásném, jako je Země. " K.Čapek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/29/2011
Lenon napsal:
A je to tu. NoNoNo Tohle není oblečení.
Ale zase je to výbava na venHappyLaugh
Posláno:

Štamgast
Je , ale zase na to máme vlákno o buškraftění..Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2012
Tak to Dušane prosím dej kam to dle tebe patří nebo to smázni...
Jdu hledat uživatelský postřehy i jinam...
Dík, hezkej den
Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš později.......
Posláno:

Štamgast
Dal bych tomu šanci.
Jak jsem psal tohle by mělo být zaměřené na rady, postřehy, zkušenosti s oblečením, obuví, batohama...výbavou obecně (outdoor, čundr, vandr - dosaď dle libosti...)
Takže Dufek sem dal dotaz přesně...

Edit:
Lenon napsal:
Je , ale zase na to máme vlákno o buškraftění..Confused

Právě dotazy tohoto typu bych rád přesunul sem. Jak z vlákna buškraftění tak z cestování atd.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Super vlákno Ok Další možnost hledat konkrétní informace pohromadě...

A hned se zeptám:

Chci si pořídit bundu / větrovku / softshellku ... prostě vršek na sezonu podzim - jaro na noční výpravy (teploty cca 10°C až -5°C). Potřebuji aby izolovala teplo a dýchala, ale nemám rád levný softshell, v tom se člověk okamžitě zapaří KO Taky by jsem rád aby odolala dešti a vlhku, nebyla moc mohutná.

Jistě si mohu koupit pořádnou GoreTextku, nebo taktickou softshellku od PROPPER nebo 5.11 ale 10 tisíc za bundu na prodírání křovím a bordelem nedám NoNoNo

Takže dík za radu Happy
vratislavindrastudio.cz
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Tygerstyle-prubni MIG od TilakuWink
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/20/2013
brom napsal:
Dobry den mam tyto boty 15mesicu jak sem psal a minuli tyden se mi stalo snima toto na prave noze z venkovni strany takle praskli nebo nevy jak to popsat muzete mi prosim poratit nekdo co stim mislel sem ze sem nasel idealni boty a ono ne stare piskove prabosky mi todle neudelali nevym kde se stala chyba jestli ume nebo ve vyrobe tak tymto opet schanim boty cena tak do 2500tisice nasel sem tyto co si onich mislite dekuji at se dilo dari a prikkladam ar fotek dekuji za jakou koliv radu.http://sturm-miltec.cz/bw-horske-boty-laminat-s-vlozkou-hnede http://sturm-miltec.cz/bw-horske-boty-laminat-s-vlozkou-cerne

Já myslím, že s timhle se už nic dělat nedá. Jedině nový boty.
Buď bych sáhnul hlouběji do kapsy asi o 300 a vzal osvědčenou značku: http://www.rockpoint.cz/boty-garmont-tower-lite-gtx-311788.html
nebo levnější značku, ale taky ne špatnou: http://www.hudy.cz/turisticka_obuv_panska/grisport-comfort,17197-hneda.html?&fPt=2705
Ten Garmon má nevýhodu, že svršek je sešitý, je větší riziko, že se někde něco vypáře nebo tam těmi švy poteče, no, ale je to Garmont, žejo Happy. Grisport neni žádný dravec na trhu, ale kdysi jsem je testoval a byly pohodlné, navíc za tuhle cenu má t abota svršek z jednoho kusu kůže (aspoň to vypadá) což je lepší, nic senebude párat a po impregnování by měly opravdu chvíli neprotéct.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2006
Já mám už 11 let botky Yuma. Tenkrát je dělal Vetsport.

Aktuálně jsem koukal, že je dělá Fitwell.
http://www.hanibal.cz/boty/panske-boty/324-fitwell-yuma/

Je to celokožená bota a myslím, že za ty prachy velmi dobrá.
(Aspoň ty původní co mám byly).

Za celou dobu se na nich nic nerozpadlo. Letos mě ale začínají opouštět.
Přes pravidelnou údržbu včelím voskem začala kůže praskat v ohybech a v Highlands v rašeliništi mi začaly trošku téct.

Jinak jsem s nima byl velmi spokojen.
Open mind for a different view.
And nothing else matters ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
sháním ledvinku, něco co má trošku víc přihrádek a neni to zrovna dvakrát velký.

Máte někdo s nějakou pěknou zkušenost? Ideálně černá barva... přes rameno ne, fatboy na mě byl moc velký a chtěl bych něco s čím můžu v pohodě řídit...

díky za případnou radu....
T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den dekuji za rady ja mislim ze pujdou opravyt mam v planu tuto diru nak spravyt a potom nechat po celem obvodu nasit gumovou obsilku a mislim ze to pomuze vazne nevym kde se stala chyba jestli ume nebo jestli je to v materialu ale zdase mi ze je satne spracovana ta kuze dekuji a preji hezky den.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Kolegové, můj názor v této oblasti je: NIKDY UŽ MIL-TECNoNoNo
Batoh od Mil-tec nevydržel týden, u kraťasů během prvního dne upadaly postupně všechny knoflíky a polní lopatka BW po použití už nešla složit, přeskočil závit v objímce a nešlo to už povolit ani hasákem! Když vidím ty krásný boty ( krásný za ty prachy ) tak se nedivím, že to někdo kupuje, ale já ani náhodou a kamarádovi po cca 5-ti vandrech vylezla z paty vnitřní stélka, kterou si tam dal , tu plastovou masážní, vypadalo to, že na něj křuska vyplazuje jazykLaugh
U zn. Mil-tec platí přesně pořekadlo - nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat ( používat ) věci Mil-tec
Dokud dejchám doufám
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/23/2013
Svatá pravda. Mil-tec je skutečně svinstvo. Jednou jsem si koupil na zimu rukavice a nosil jsem je pár dní, než se mi rozjely švy. Pak jsem si koupil starý dobrý americký celokožky icw gloves, český ecwcs rukavice od firmy Holík a oboje se chystaj už na pátou zimu a jsou naprosto v pohodě. Na třeskutý zimy doma syslim ještě trojdílné rukavice AČR.

Já vůbec preferuji vojenské originály a to až na jedinou vyjímku a tou jsou boty. Na mé Lowa Tibet nedám dopustit, ale v létě si do hor raději vyrazim v mých důstojnických vz.62. Konec konců i každému kdo se mně kdy ptal na levný boty do lesa, tak tyhle kanady, respektive černé dostupnější vz.60 doporučuju, protože za dva litry se prostě dobrá bota koupit nedá.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum