ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lovecké zavíráky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Automaticky založená diskuze k recenzi Lovecké zavíráky
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Dušane, děkuju moc za rychlé vystavení a všem ostatním, komu je tahle recenze povědomá, se omlouvám, že už to jednou četli na pokračování ve vlákně o Mikovech strana 52-3. Nicméně po zralé úvaze jsme se rozhodli to vystavit, už proto, že máme pár zajímavých doplňků a nových zkušeností, které jdou s loveckýma zavírákama.

Zatím se můžete těšit na postřehy z používání dalších dvou nožíků v téhle velikostní a váhové kategorii, a to jsou Puma jagdmesser I (velmi velice děkuji Luďkovi za zapůjčení) a lovecký nožík od pana Bareše s čepelí z RWL-34.

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
IMG_0564.JPG.jpg
IMG_0567.JPG.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Parádní práce!Ok
Dle mých info Mikov Adlera koupil a nadále se v Mikulášovicích vyrábí pod značkou Adler.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Zdar Tome, pro mě byl fixír taky první lepší kudla co jsem měl, bohužel mi byl "ztracen na táboře" před 25 roky. Jak tak koukám tak si budu muset jednoho nutně pořídit.Laugh Michal
Posláno:

Štamgast
Tak to já jsem si toho svého uchoval dodnes...

Dušan vložil tyto přílohy:
P1010587___kopie.jpg.jpg

Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Super! Díky pánové Ok
.
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Ještě přidám jeden kousek po pradědovi - hlavní čepel má 10 cm a je na ní vyražená šesticípá hvězda a nápis BOHLER STAHL

Milan vložil tyto přílohy:
IMG_7512.JPG.jpg

.
ibu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/12/2010
Vďaka za recenziu - idú z nej také staré dobré časy.

Mercury sú talianske kudly: http://www.mercurycut.it

Kedysi som od nich chcel priamo cez stránku kúpiť, aj som pár mailov vymenil, ale používali predpotopný systém platby, tak z toho zišlo.
<°)))><
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Orme, díky za pěknou recenzi Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Tome, recenze jak víno. Kdybys chtěl ve své "fixírové horečce" ještě otestovat a recenzovat tenhle z Martfrostu, pošli mi maila, pošlu Ti ho na testy.

Surg vložil tyto přílohy:
Mikov_1_JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Pěkný a zajímavý počtení. Ok Díky
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Já jako příznivec a sběratel Fixírů velmi rád čtu Tvoje recenze a postřehy z testů. Na 2. fotce je uprostřed Fixír největší velikosti, též s ubroušenou čepelí, které mám 3 ks a jeden je ubroušený ještě víc, jako párátko. Ještě mám jeden Fixír střední velikosti s čepelí a čepelkou malého nože. Tyto myslím, že jsou dost unikátní. Samozřejmě mám též Huntera přehršli Predátorů. Tyto nože od Mikovu jsou mojí srdeční záležitostí, možná proto, že v dětství jsem si je kvůli ceně nemohl koupit. Fandím tedy Tvým činnostem a vždy si je rád přečtu. Fotky mých Fixírů tří velikostí jsou na vlákně Mikov.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Konečně jsem se k tomu dostalHappy. Moc pěkně napsanej článek Tome.Spousta informací a hodně zajímavý srovnávačkyOk.Dva mé staré fixíry,ještě z uhlíkovou čepelkou,skončili už před lety u Honzy Jehlíka.Já je až tak nevyužil a Honzík na nich taky slušně ujížděl.navíc jeden měl prasklou pojistku.Ten nový jsem zatím ještě neměl možnost zkusit,ale párkrát už jsem o jeho zakoupení uvažoval,tak uvidíme.Souhlas i s bezvadnou ergonomií rukojeti Mikováckýho vyhazováku.Fakt pěkný čtení,takže díkesOk .
Posláno:

Štamgast
Pánové všem díky za ohlasy a za reakce!

Díky Luďkovi jsem dostal do testu půjčenou Pumu jagdmesser I (to je ta menší) a dále nožík od pana Bareše. Takže nejprve srovnání rozměrové, v dalším kole pak bude řezání :).

Puma je o fous menší než Bareš co je o ten samej fous menší než Adler, takže ve výsledku ten Adler má tak o necelej cm delší jak čepel tak ručku a je i trochu robustnější na šířku, má silnější čepel, takže nejde tak ochotně do řezu, jako ta Puma, s Barešem se to nedá srovnat vůbec. Hmotnost 92 Puma - 104 Bareš - 112 Adler.

Zajímavé je také porovnání menší Pumy s Hanesovým paštičkou. Na délku jsou to prakticky stejně velké kudly, ovšem pan paštička je o dost širší, tedy se pevněji drží v ruce a paradox na závěr - paštička, ač bez pojistky, působí tak nějak robustněji a bytelněji. To je dané nepochybně i tím, že má rozšířenou čepel. Na mazání paštiky fakt ideální kudla Wink Jinak ta malá Pumička je zase úžasně lehoučká a v kapse fakt moc místa nezabere, vzhledem k téměř 8 cm čepeli - slušná ergonomie, krásnej paroh, ploška na rytinu iniciál, mosazné příložky - to vše dělá tento nožík ideální na každodenní nošení v kapse, na menší zvěř typu "bird and trout" je to kudla zcela v pohodě.

171020144421.jpg.jpg
171020144423.jpg.jpg
171020144424.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Řezání

Tentokrát jsem nedělal test na špuntech ani na dubových klackách, protože srovnání RWLky a běžné nožířské 440 jsme tu už mnohokrát probírali, a zaměřil jsem se na praktičnost výbrusu. Posloužil zelený pórek, který velmi rád přidávám do zeleniny (a podušený na olivovém oleji je taky skvělý třeba pod vajíčka). Myslím že je to vidět na první pohled - plochý výbrus Pumy i s fasetkou tentokrát přesvědčil a skutečně obstál před velmi jemnou čočkou do ztracena, byť mnohem lepší ocele. Prostě - ta Puma se nezdá, ale s mnohem lepšími noži (z hlediska použitých materiálů) si v běžném nasazení nikterak nezadá. Samozřejmě, na třísky by to bylo horší, ale na druhou stranu, kdo půjde se 7micentimetrovou čepelí na třísky, že?

Takže - Barešův nůž s jemnou konvexní čočkou, výbrusem do ztracena a RWLkou stojí podle mě o třídu výš, než 440 tenčí čepelka Pumy, nicméně v testu řezivosti pórku Puma obstála na jedničku.

A pozaďová informace - Adler s továrním výbrusem v této disciplíně propadl, proto jsem ho nakonec ani nefotil, tím však tento nožík naprosto nezatracuji!!! Jen konstatuji, že tovární výbrus odpovídá už mírně odlišnému očekávanému nasazení. Ale o tom zase příště.

271020144443.jpg.jpg
271020144444.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Barešův lovecký zavírák

Podívejme se dneska na Barešův zavírák. Rozměry a váhu jsem napsal už nahoře. Když jsem přemýšlel, jak ho charakterizovat, našel jsem si Luďkův mail ze dne, kdy mu došel domů, a nakonec jsem si řekl, že je to napsané tak od srdce, že to musím uvést (s Luďkovým svolením):

"...tak nůž dnes konečně přišel. V příloze posílám slíbené foto a musím říct, že mě "Puma Sedlčany" opravdu nadchla Happy. Kam se hrabe originál! Nůž krásně sedí v ruce, pojistka netlačí do dlaně ani v náznaku. Celkově nůž působí dost spolehlivým dojmem, je to opravdu robustní kousek. Čepel má tři milimetry a zužuje se až ke konci, konstrukce je(na doporučení p.Bareše) komplet v nerezu. Ještě jsem si vynutil průchodku, mám na nožích rád špagátek. Netěší mě tam jen ty torxy, v rámci údržby je to ale asi praktické řešení-snad si zvyknu Happy. A ta RWLka je neuvěřitelná. Prostě nerezová uhlíkovka Happy Nedávno jsem četl recenzi na nějaký Barešův zavírák z RWLky, se kterým bez průběžného broušení někdo komplet zpracoval divočáka. Celkově to celé vyšlo na 2150,-kč. Tedy o nějakých pět stovek levněji, než originál Puma nebo Adler. Je to včetně celkem slušného pouzdra a poštu si p.Bareš neúčtoval vůbec. Chtěl jsem klasiku, hledal ji u Solingenu, GEC a na dalších místech a nakonec ji za asi bezkonkurenční cenu sehnal u nás(což je víc než jen příjemný pocit). Takže celkově p.Bareše jednoznačně doporučuji a musím říct, že se mi to čekání fakt vyplatilo..."

Pod tohle se už můžu jenom podepsat. Příště bude špuntový test.
Foto: Luděk

P1010446.JPG.jpg
P1010444.JPG.jpg
P1010437.JPG.jpg
P1010438.JPG.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Fakt moc pěkná kudla! A upřímně řečeno, cena za takový zavírák s RWLkou mi celkem vyrazila dech Ok. Nedá mi to se nezeptat - není to překlep?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Ne ne, taky mi to vyrazilo dech. Pan Bareš se doufám nepřepsal Ok
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Přepsal Sad... Schválně jsem to ještě šel zkontrolovat, protože mi to přece jenom nedalo, a je to bez DPH. Tak se velmi velice omlouvám za malou mystifikaci. Nicméně i tak mi ta cena přijde velmi přátelská - pravý paroh, nerezové příložky, RWLka, atd.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Já myslel, jestli na začátku cifry neměla být číslice 3 nebo dokonce 4 Wink. Těch cca 2600 korun včetně daně je i tak zatraceně dobrá cena. Hmmm...
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum