ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kopie a falzifikáty nožů IIl. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2012
Povodne vlakno je zamknute, tak som vytvoril nove... admini pripadne presunte prosim Vas tento prispevok do vlakna "Kopie a falzifikáty nožů II."... dakujem Ok

Dnes som bol upozorneny (prispevky do inzeratu, maily, telefonaty, PM-ky...), ze pravedpodobne ponukam v inzercii fake... Jedna sa o Spyderco Military Titan, ktore som ziskal pred nedavnom vymenou za iny noz od talianskeho clena BladeForums - chalan ma 100%ny feedback... takze ho idem poziadat o vysvetlenie.

Len pre objasnenie - toto bolo prve a jedine Military titan, ktore som v zivote drzal v rukach... umyselne som neponukal na predaj fake (ak to fake naozaj je)...

Prikladam moje foto noza uverejnene v inzercii a rad by som poziadal Spyderco "maníkov" o ich nazor, ci sa naozaj jedna o cinsky fake alebo nie... Dakujem Ok

BlablaB vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg
5.JPG.jpg
6.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
... prikladam este nazory DrU2 a drak192

DrU2 napsal:
Taky neverim, ze ho nabizi vedome.

Jak uz rekkl grrr : torx pivot pinu je mensi, trubicka neni zahloubena, ale rovna. Dal treba konec klipu ma vetsi radiusy, jeho sroubky presahuji pres jeho hrany...

drak192 napsal:
podla mna je to fake. nasiel som nejake foto tak si to porovnajte. staci rozkliknut pre lepsie detaily.

je to zo stranky
http://www.dhgate.com/product/spyderco-c36tifp-folding-pocket-knives-cpm/211350626.html

ak je to fake tak ho urcite Jozo nepredava vedome. myslim ze take nieco nepotrebuje.

BlablaB vložil tyto přílohy:
fake_military.png_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
"Talianskeho clena" - to dosť napovedá. Raz ma chceli takto napáliť na ebay.it so značkou ER a raz na british blades tuším. Tiež taliááán.

EDIT: veľmi veľa ebay predajcov neposiela do talianska a ruska - ja neviem prečo Laugh
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Koukni na aukro, tam je ten stejný fake. Za poslední 1/2 rok byl na aukru v nabídce asi 5x a to samé platí o SP Civilian.

http://aukro.cz/spyderco-military-c-36-titanium-i5008791486.html

jak psal DrU2

šroubky u klipu, které přesahují, klip až k díře framelocku, menší torx u šroubu čepele atd.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Podla fotiek to vazne vyzera, ze to bude Cina. Ak ma backspacer ako G10 verzia je to potom iste. Vsetky titanove Millie na Aliexprese maju backspacer a tiez tie detaily co spominaju DrU2 a drak192. Original v titane pouziva stand offy.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Standoffy ma iba fluted military nie?
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Porovnal jsem to s mým origosem, toto jsou závěry:
- když vyndáte čepel, je u originálu nad čepem datum výroby, já tam mám 05-11
- šrouby na klipu licuji s hranami klipu
- nápis na čepeli originálu je ostřejší a drobnější než zde
- vnitřní vložka frame-locku je přišroubována šroubem s e zakulacenou hlavičkou, ne plochou
- šroub čepu má u originálu vetší torx
- nýt na konci rukojeti téměř licuje se střenkami a je mírné zkosen
...

Je mi líto
Posláno:

Pokročilý
mikup napsal:
- vnitřní vložka frame-locku je přišroubována šroubem s e zakulacenou hlavičkou, ne plochou
...

Je mi líto

kua mne je tiez luto... Beating
pisal som tomu chalanovi - len dufam, ze sa k tomu postavi ako normalny clovek a ze netusil (tak ako ja), ze ten noz je fake...

Dakujem vsetkym za pomoc... Ok Ok Ok

Posláno:

Pokročilý
laurin napsal:
"Talianskeho clena" - to dosť napovedá. Raz ma chceli takto napáliť na ebay.it so značkou ER a raz na british blades tuším. Tiež taliááán.

EDIT: veľmi veľa ebay predajcov neposiela do talianska a ruska - ja neviem prečo Laugh

Martin, ten chalan ma na BB 11 x pozitivny feedback a neni tam ziaden novacik... tak len dufam, ze to z jeho strany nebol umysel...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
mikup napsal:
...

Jeste jsi zapomnel, ze dosedaci plocha na cepeli pro liner se take docela lisi. Origo ji ma v kuse a fejk ma na konci(konec blize otvoru pro cep) takove zafrezovani.
EDIT: Jo a jeste ty radiusy na konci klipu, to je take dost markantni.
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Začátkem roku se mi podařilo v USA koupit "originál" čínského Civiliana. Takže radím k obezřetnosti. Čínské kopie se šíří po celé zeměkouli. Zárukou nemusí být ani solidní obchod. Doporučuji používat paypal. Jsou na faky dost háklivý...(ne jako aukro Happy )
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/24/2007
BlablaB napsal:
kua mne je tiez luto... Beating
pisal som tomu chalanovi - len dufam, ze sa k tomu postavi ako normalny clovek a ze netusil (tak ako ja), ze ten noz je fake...

Dakujem vsetkym za pomoc... Ok Ok Ok

daj potom vediet ako to dopadlo...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/16/2012
Také by mě zajímalo, jak se k tomu původní majitel postaví (zejména pokud i on žil v omylu, že jde o originál). Kažopádně držím palce.

Při takovýchto nuancích mezi originály a faky už jen chybí, aby se u dražších nožů začaly fakeovat i certifikáty (pokud se to už neděje) a člověk bude muset být jak ostříž, vyžadovat detailní fotodokmetaci a před každým nákupem půl dne googlit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
santana napsal:
Začátkem roku se mi podařilo v USA koupit "originál" čínského Civiliana. Takže radím k obezřetnosti. Čínské kopie se šíří po celé zeměkouli. Zárukou nemusí být ani solidní obchod. Doporučuji používat paypal. Jsou na faky dost háklivý...(ne jako aukro Happy )

Poprosil bych o název obchodu, jestli to bylo z obchodu, aby to bylo varovnou informací pro ostatní potencionální zákazníky.
Myslím, že solidní obchod typu knifeworks, bladehq, knifecenter, gpknives atd. fake neprodají, protože by je takové pochybení stálo možná i živnost a většina zboží bude přímo od výrobců.
Je to můj názor, ale třeba se pletu.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Chlapci(pripadne divky), me jenom tak napada, co budu(eme) delat, az vsechny tyto nedostatky oni odstrani. To uz pak pujde jen tezko poznatCry , kdyz si na to nepujde sahnout - ty povrchy taky hodne napovi.
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/14/2012
Po dlhsom case ma vlakno zase svoj vyznam , jozo drzim palce a som zvedavy ako to dopadne .... Tiez si myslim ze casom bude tazsie rozpoznat origo od faku... Myslim ze uz aj sebenza sa fakuje aj komplet s krabickou a certifikatom , jedine co nanu asi este nerobia je razenie cisel a pismena( rok vyroby a mesiac)z vnutornej strany streniek ...
Posláno:

Pokročilý
podla mna vzdy bude sposob ako rozoznat kopiu od originalu. cinske noze maju (chvala bohu) nedostatky v detailoch. myslim si ze keby chceli urobit dokonale kopie tak by mohli ale pri tom ako sa snazia udrzat naklady dole sa nebudu zaoberat tym ci ma skrutka spravny torx alebo spravny tvar hlavicky. skor pouziju to co maju aktualne k dispozicii. plus vypustaju detaily ktore nie je na prvy pohlad vidno takze im napr. pri rozborke chybaju diery ktore su na originaloch vyvrtane. ziarivy priklad je southard.

drak192 vložil tyto přílohy:
image.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/21/2008
[quote=drak192]........ cinske noze maju (chvala bohu) nedostatky v detailoch. .......]

... tak s tímto názorem , bych si dovolil nesouhlasit.
Bylo by to sice fajn , ale nedávno jsem zde zakoupil nožejk ( origoš ) , kterej má zmršený detaily , za který by se musela stydět i čínská kopie....
..bohužel....Cry
mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
Posláno:

Pokročilý
abyrlev napsal:
[quote=drak192]........ cinske noze maju (chvala bohu) nedostatky v detailoch. .......]

... tak s tímto názorem , bych si dovolil nesouhlasit.
Bylo by to sice fajn , ale nedávno jsem zde zakoupil nožejk ( origoš ) , kterej má zmršený detaily , za který by se musela stydět i čínská kopie....
..bohužel....Cry

od ktoreho vyrobcu to bolo?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den sleduji to tady adocela porat a uz sem mel parkrat chut koupit treba Chris Reeve Sebenza ale vzdi si reknu ze je potporovat nebudu raci ten nuz nebudu mit ale podleme si zato vyrobci muzou sami presouvaj vyrobu do Asie aby usetrili a pritom tydle kopije jim jejich meno nici jen kvuli tomu aby firma zlevnila praci ale ne cenu noze to je podle me chyba a ze Cina to umi to je muj nazor dekuji at se dilo dari.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum