ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Randall knives Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/31/2007
Po mnoha letech jsem si chtěl splnit svůj dávný sen a pořídit nůž od firmy Randall knives, model 14 Attack. Ochotný kamarád navštívil přímo sídlo firmy v Orlandu na Floridě, kde se k mému úžasu dozvěděl, že se na tyto výrobky dělají pořadníky. Při záloze 50 USD by na mě přišla řada nejdříve v roce 2012 !!!! Cena tohoto modelu u výrobce vzrostla z 300 USD v roce 2005 na současných 350 USD, přičemž prodejci jako je např. firma Nordic ho prodává za cca 450-500 USD podle použitého materiálu. Lze ho získat na e-bay, kde jsou ceny ještě vyšší. Cena v Evropě např. na výstavě ve Francii byla kolem 600-800 euro.

Talo47 vložil tyto přílohy:
R14_A.jpg
R14_D.jpg
R14_J.jpg
8922.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pěkné nože,líbí se mě nejvíc ten druhej.A úplně nejvíc se mě líbí ty jejich kož.futrálky.Co ale nechápu jsou ty pořadníky,to maj tolik zakázek že nestíhají,nebo nechtěj aby jejich nože měl "kde kdo"??
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
Podle toho co jsem kdy cetl, neni to nic velkeho(ta firma) a vse delaji rucne. Rekl bych, ze odbyt maji stale. Ceny stoupaji, poradniky stale plati........
Taky jsem kdysi premyslel o koupi, ale poradniky za katalogovou cenu jsou moc dlouhe.
Kazdopadne se jedna o klasiku
petr
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Gero napsal:
Pěkné nože,líbí se mě nejvíc ten druhej.A úplně nejvíc se mě líbí ty jejich kož.futrálky.Co ale nechápu jsou ty pořadníky,to maj tolik zakázek že nestíhají,nebo nechtěj aby jejich nože měl "kde kdo"??

tie noze zacali byt dost popularne tusim koncom druhej svetovej vojny a od vtedy sa stala znacka randall knives v statoch "pojmom" ono na taky noz nemusis cakat do roku 2012 ale mozes ho kupit aj dnes ale nie vsetky modely a ceny su oproti poradovniku skoro dvojnasobne

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:
Pokročilý
Firma Randall je skutečně velmi malá, jedná se asi o 10-12 zaměstnanců. Výrobky deklarují jako poctivou ruční práci. Její nože jsou velmi ceněné mezi sběrateli, oblíbené u vojáků a lovců. Absolutně nestačí krýt poptávku, proto ty pořadníky. Údajně proti zabránění kopírování a identifikaci instalují do rukojeti čip ?

php1kQ4WS_550_.75x550_30609.jpg
php4Tprsm_550_.75x550_30185.jpg.jpg
phpv7Kz5x_550_.75x550_92914.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Dovolím si přihodit ještě jeden pěkný snímek, variant modelu 14, který nemůže nechat nikoho klidným. Jen pro informaci parametry tohoto jsou : délka čepele 191 mm, rukojeť 114 mm, váha 397 g.

dsc02504ae6.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/28/2007
Omlouvám se, že Vám do toho vstupuji, ale nedalo mi to. Někde jsem viděl samotné čepele od této firmy a jako nožíř hned
vidím - podle mě trny čepelí jsou příliš tenké. Možná jsou silnější v profilu ale stejně to asi nebude moc pevné v páce...
Já to si to tedy myslím... a mě by to v té ceně od koupě odradilo, značka neznačka.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Tedy priznam se ze se mi moc nelibi. Prijde mi to takovy nijaky, nezajimavy a nicim nevyrazny a s ohledem na tu cenu bych dal penize radeji treba Jerry Bussemu. Ale to je prosim jen subjektivni nazor... pokud se Vam libi tak neni co resit a pokud se nakup podari tak drzim palce at slouzi. Jinak pred par lety nekdo na Bladeforums ukazoval Randallackou cepel a presne jak psal michal.r, ten trn mi prisel prilis uzkej. Mozna je to jen psychoza ale bal bych se takovym nozem provozovat nejakou tvrdsi praci, zralo by me to.
Posláno:
Začátečník

A taky myslím, že růčo originál, jediný na světě je vždycky ,,něco" víc, než 21 556-tý kus nejlepší značky. Ale to je jen
můj názor.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Mne sa zase Randalovci lubia, z toho grupacu sa mi najviac lubi ten treti zlava. Verim, ze ten trn moze byt tenky, pokial vsak nie je zakaleny nemusi to byt na zavadu. Robil som kopiu toho na obrazku s kostenou (oprava: je to paroh) ruckou (tusim mal cislo 25 alebo 26), podla Samovho vykresu bol trn docela silny, urcite sa len tak lahko nezlomi. Dost casto ten noz pouzivam, aj na sekanie dreva a drzi bez problemov a pritom ta rucka nie je ktovieako silna.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
dufam ze sa mr. randall mladsi neurazi ked sem dam foto priamo z ich stranky co sa tyka konstrukcie noza a aby bolo vidno o akom tenkom trni tu piseme

Križo vložil tyto přílohy:
randall_knifecons.jpg

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
jo randál to je klasa..busse je designová varianta na jeden nůž..to tahle fabrička se mi zamlouvá víc..ale asi to je tim že ty supertaktickosurvivalistický nože tak nežeru..Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Klasika,ale o pevnost nože bych se nebál,s USMC od Ka-Baru(který má trn přibližně stejně široký),jsem prasil docela dost ,několik let a pohoda,(myslim že ne jen jáWink) navíc počítam že tyhle randaly,budou ten trn mít tlustší(Ka-Bar 4mm).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Križo napsal:
dufam ze sa mr. randall mladsi neurazi ked sem dam foto priamo z ich stranky co sa tyka konstrukcie noza a aby bolo vidno o akom tenkom trni tu piseme

ked si zoberies, ze ten noz je docela maco, tak ten trn moze mat odhadom cca 2 cm na vysku, co si myslim ze nie je zas tak malo...
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Šířka toho trnu nebude 20mm ani náhodou.Když si to vemeš poměrově musela by pak ta čepel být cca 30cm dlouhá a 70mm široká.Já bych typnul tak 14mmWink
Edit:Jo Randály se mi taky moc líbí.Problém je ta cena.Udělal jsem si před lety kopii,ale klasickej scénář.Kamarád se mi zamiloval a vytrvale překecával
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Ládes napsal:
Šířka toho trnu nebude 20mm ani náhodou.Když si to vemeš poměrově musela by pak ta čepel být cca 30cm dlouhá a 70mm široká.Já bych tipnul tak 14mm Wink

Souhlas.

Ládes napsal:
Edit: Jo Randály se mi taky moc líbí. Problém je ta cena. Udělal jsem si před lety kopii, ale klasickej scénář. Kamarád se mi zamiloval a vytrvale překecával

Kurňa Tebe je dobrý mít za kámoše! Laugh
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Pokročilý
Ládes napsal:
Šířka toho trnu nebude 20mm ani náhodou.Když si to vemeš poměrově musela by pak ta čepel být cca 30cm dlouhá a 70mm široká.Já bych typnul tak 14mmWink
Edit:Jo Randály se mi taky moc líbí.Problém je ta cena.Udělal jsem si před lety kopii,ale klasickej scénář.Kamarád se mi zamiloval a vytrvale překecával

Nemáš někde snímeček té kopie, případně nešlo by ho pořídit ? Zajímalo by mě, jak vypadá ? Dík.
Posláno:
Začátečník
No, já se nechci přít, ale myslím, že nejde o to , jaký je konkrétní rozměr toho trnu, ale o
celkový poměr, jakou pákou lze působit na čepel vzhledem k její velikosti - tedy poměrové rozměry. Netvrdím, že ten
nůž nic nevydrží, říkám, že není plně uplatnitelný potenciál čepele, rozměry trnu to nedovolí.
A vzhledem k ceně nože bych očekával maximum možného. K prokalení trnu - nebude-li
zakalený, tak se asi ohne, že... Ale jsou pěkné, o tom není pochyb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
co chceš páčit? dveře od bytu? taky nemusíš kalit všechno na tvrdý a měkký..postupné vypopouštění (dělá se to třeba u delších raznic ) udělá taky svoje..na páčení ale doporučuju páčidlo..tyhle myšlenky co nůž vydrží mě hnětou..drtivá většina uživatelů která potřebuje nezničitelné nože s tim stejně řeže jen buřty nebo dřevo..ach jo..Sad uvědom te si, že nůž je nástroj používaný primárně k řezání,bodání,trochu i k sekání..na vše ostatní jsme už stačili vymyslet jiné věci..jako například zmíněné páčidlo,sekeru,hever..Happy Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Začátečník
Jo taková debata je k ničemu, samozřejmě. Jen říkám že trny na těchto čepelích by měly
být silnější. To je vše. Až budu potřebovat radu, jak kalit ( nepiju) obrátím se, děkuji. To
víš, člověk nemůže vědět všechno... a to je asi všechno.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum