ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kizer Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2011
Kizer nemá vlastní vlákno? Čas to napravit Happy

tady je pár novinek, které mi padly do oka

Scharf vložil tyto přílohy:
4_150414164H0.jpg.jpg
4_150414164J2.jpg.jpg
4_150410134508.jpg.jpg
4_150410134516.jpg.jpg
4_150410121347.jpg.jpg
4_150410115S7.jpg.jpg

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
nějaké fotky prototypů Kizer Roach

Scharf vložil tyto přílohy:
11351771_172336996432235_542005610_n.jpg.jpg
11899449_758207250969265_1253394781_n.jpg.jpg
11374032_1616879398582446_664261329_n.jpg.jpg
12142267_1506762819620779_723730606_n.jpg.jpg

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
KIZER 3304B

Už pár týdnů používám Kizer 3304B. Na první pohled vypadal trochu zvláštně … Happy

základní rozměry:
čepel středem od střenek ke špičce 8,6 cm
šířka čepele 2,7 cm
na hřbetu u kolíčku 3,1 cm
pokoušel jsem se změřit čepel uprostřed nad fazetou, ale buď mám ruce volšový, nebo to bez pevného upnutí nejde
střenky na dolní hraně 11,3 cm, tloušťka cca 1 cm – snad na desetinku mm stejná jako u Code4
váha 104 g

precizní zpracování, žádné vůle, žádná nepříjemná hranka, všechny šroubky drží na doraz … někde na netu jsem našel výhradu, že to není sebenza, protože backspacer nelícuje se střenkami dokonale na setinku milimetru … tak tohle překousnu vcelku lehce Grin

mám k dispozici i úplně nový nůž a vše je stejné, jen potřeboval pár otevření na rozchození

podložky by měly být bronzové, kulička keramická (ještě jsem ho nerozebíral), čepel dokonale vycentrovaná, hladký chod jak při normálním otevření, tak při vycvaknutí (dvě kapky oleje), takhle hladce mi chodilo jen paramilitary a yojimbo s bushingem

tvar ostří mi pro běžné činnosti maximálně vyhovuje, nůž jsem samozřejmě přebrousil na svých oblíbených cca 30°vrcholových (tovární úhel odhaduji na 50° - 60°, ale i tak nůž dost slušně řezal) a vyleštil jsem fazetu … myslím, že řezací schopnosti jsou podle RR více než dostatečné

na špičce se mi fazeta povedla o nějakou desetinku mm nižší než na bříšku, rozhodl jsem se nechat to tak kvůli pevnější špičce, ale při příští větší údržbě to možná spravím

výrobce deklaruje S35VN, podle průběhu broušení ve srovnání třeba se ZDP u endury bych řekl, že to odpovídá

moc se mi líbí linka nože a zpracování střenek, první optický dojem je ladnost, pak oči dojdou ke špičce … přirozeně dokončuje linku a až za chvíli člověku dojde, že je vlastně asi docela dost ostrá, a zvlášť teď Grin

mám střední ruku (rukavice č. 10) – úchop je naprosto perfektní při jakémkoliv držení, pohodlnost se pro mě srovnatelná s paramilitary, palec má dvě místa pro opření (konec střenek a nad kolíčkem), na nějaké silové řezání suchých klád tenhle nůž samozřejmě moc nebude, ale pro jakékoliv běžné použití od zeleniny po klacek nemám sebemenší výhradu

připomínky:

konec framelocku se zřejmě časem ochodí, ale to by mělo být řešitelné

kvalita šroubků se ukáže časem

vlastně za hlavní nepříjemnost bych označil kolíčky – jsou obrovské, nejdou odšroubovat (nebo aspoň mně se to nedestrukčním způsobem nepodařilo), na druhou stranu umožňují jisté a komfortní otevření

při broušení (používám klemový systém) se držák brousku nedostal přes kolíček až na konec ostří a musel jsem to vypižlávat několikamilimetrovým pohybem brousku, takže vše směřuje ke zkrácení ostří u střenek o cca 1,5mm

… a chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, že při odjišťování nemám k dispozici celou střenku a že nesmím tlačit na framelock z druhé strany, ale už se to neseká Laugh

možná je to proto, že je to můj první titanový framelock na delší dobu, ale tenhle nůž mě hodně zaujal – lehký, skladný, perfektně sedne do ruky, precizní zpracování a dobrá ocel, čepel je delší právě o ten kousek, který u paramilitary chyběl, řeže skvěle … a má antistresový efekt při žmoulání v ruce Grin

Chloupek vložil tyto přílohy:
P1100277.JPG.jpg
P1100280.JPG.jpg
P1100289.JPG.jpg
P1100286.JPG.jpg
P1100272.JPG.jpg
P1100275.JPG.jpg
P1100270.JPG.jpg
P1100267.JPG.jpg
P1100260.JPG.jpg
P1100262.JPG.jpg
P1100296.JPG.jpg
P1100293.JPG.jpg
P1100295.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Chloupek napsal:
KIZER 3304B

připomínky:

konec framelocku se zřejmě časem ochodí, ale to by mělo být řešitelné

Může mi prosím někdo vysvětlit, jestli je to vlastnost titanu, že se rychleji ochodí?? Např. v porovnání o ocelovým framelockem? Zvažuji pořízení prvního titan framelocku...zřejmě by to byl muj nejdražší nůž ve sbírce, ale pokud by životnost měla být nižší .... asi bych zvolil něco jiného. Předem díky za odpověď.
Posláno:

Štamgast
řekl bych, že titanová slitina bude přece jen o něco méně odolná než ta ocel, proto jsem to zmínil Happy

tohle je můž první titanový framelock a osobní zkušenost s tím nemám, vycházel jsem z informací jiných s tím, že podle četnosti otvírání se po několika letech může titanový díl o nějaký zlomek milimetru zkrátit a mohlo by to být znát na "pevnosti" framelocku. Bral jsem to v úvahu, ale vzhledem k ceně a ostatním kvalitám tohoto nože resp. kizerů obecně to pro mě nebylo podstatné.

Pokud k tomu vůbec dojde, řešením by mohla být buď karbidizace nebo vysoustružení stop-pinu s větším průměrem a to mi přijde pořád velmi přijatelné Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
myslel jsem si to - některé titan framelocky mají totiž i ocelový doraz s možností posunutí například....no tak uvidíme. Díky za info a přeji ať dobře slouží, jsou to krásný kousky!
Posláno:

Štamgast
ten doraz nejspíš není kalený jako u sebenzy, kdyby ano, nebylo by vůbec co řešit - ale náklady na karbidizaci nebo stop-pin budou přece jen trochu nižší než rozdíl v ceně, řekl bych Grin

měl jsem jich v ruce už několik a speciálně tenhle je při úchopu mimořádně tvárný a vstřícný Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/20/2014
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
Aj ked ma Kizer nijak zvlast nelaka, z tejto kolaboracie s Johnom Grayom sa hodne tesim a je dost mozne, ze aj neodolam Grin
Mozno skoda, ze nesli aj do modelu Perversion...

blaSon vložil tyto přílohy:
Screenshot_2016_01_24_08_13_12_1.png.jpg

Make peace, not war.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
Já bych se asi utrh do Veloxe dvojky.. Kdybyste někdo něco objednával, pípněte mi Wink

pbpb vložil tyto přílohy:
kizer_cutlery_ki4478_velox_2.jpg.jpg

Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Ahoj,
na ruském fóru jsem našel firemní označení na čepeli v čase. Oficiální český web kizeru by měl být zprovozněn v průběhu léta – s plnohodnotnými fotkami a kompletní nabídkou Happy

bTNrcHRD6cs.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
pořád není čas na nabroušení a nafocení, tak sem dám se svolením autora srovnávací fotky Laciho Happy

image1.JPG.jpg
image2.JPG.jpg
image3.JPG.jpg
image4.JPG.jpg
image6.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/10/2011
ahoj,
nemáte někdo kontakt na toho pána co vystavoval na Knifu v Praze hned u vchodu.
Nemohu najít vizitku.

díky
tady by mělo být uvedeno asi nějaké moudro, ale nic mě nenapadá ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Stránky má zatím tady, kontakt tam taky najdeš:

http://www.lahvesos.cz/cz/produkty/noze-nuz-kizer
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Zdravim, takze vcera mi dorazil Gemini Framelock, teda s cepielkou z S35VN.. Nevedel som, co mam od tejto znacky ocakavat, doteraz som s nou nemal osobne skusenosti, takze moje prekvapenie bolo o to vacsie. Jednym slvom - SUPER!
Kudlicka je to mala, ale elegantna, pekne konturovany titan a skvely flipper. Detent je akurat doladeny, nie je ani makky a ani nepridete o prsty ked don cvrnknete. Cepielka je tenucka, bude to slicer jedna basen. Jedine co mi troska vadi, je dost tvrdy klip, ale to sa casom upravy (nie sice samo, ale upravi)
Takze vrelo odporucam!!

kilosunky vložil tyto přílohy:
DSC_0462_01.jpeg.jpg
DSC_0461_01.jpeg.jpg
DSC_0460_01.jpeg.jpg
DSC_0459_01.jpeg.jpg
DSC_0457_01.jpeg.jpg

In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Pěkné, za mně asi nejlepší Kizer. Musel jsem se hodně přemlouvat, abych jeho G10 verzi nechal na výstavě Happy. Gentlemanské EDC, jak má být.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Presne tak, gentleman ako sa patri.. Vecer este cvaknem nejake porovnavacie foto..
In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/26/2010
Kizer ve spolupraci s Justinem Lundquistem:

https://www.instagram.com/p/BHiXucwARs-/?taken-by=justinlundquist

artee vložil tyto přílohy:
kizer.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/11/2014
Myslím, že tady chybí krasavec jménem Kyre a to ať už v G10 nebo titanová verze!

Tedy Kizer s TK Knives = Kizer Kyre

KI4484A2 - Titanové střenky 6AL4V, vysoce leštěná čepel S35VN v saténovém vzhledu. Tloušťka čepele: 3,5 mm, celková délka v otevřeném stavu: 198 mm, z toho ostří: 88 mm, hmotnost: 122 g.

KI4484A1 - Titanové střenky 6AL4V, vysoce leštěná čepel S35VN v saténovém vzhledu. Tloušťka čepele: 3,5 mm, celková délka v otevřeném stavu: 198 mm, z toho ostří: 88 mm, hmotnost: 122 g.

V4484A2 - Olivově zelené střenky z materiálu G10 s reliéfem připomínajícím schránku od trilobita, vysoce leštěná čepel VG10 v saténovém vzhledu. Tloušťka čepele: 3,5 mm, celková délka v otevřeném stavu: 198 mm, z toho ostří: 88 mm, hmotnost: 112 g.

V4484A1 - Černé střenky z materiálu G10 s reliéfem připomínajícím schránku od trilobita, vysoce leštěná čepel VG10 v saténovém vzhledu. Tloušťka čepele: 3,5 mm, celková délka v otevřeném stavu: 198 mm, z toho ostří: 88 mm, hmotnost: 112 g.

gonias vložil tyto přílohy:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/21/2012
blaSon napsal:
Aj ked ma Kizer nijak zvlast nelaka, z tejto kolaboracie s Johnom Grayom sa hodne tesim a je dost mozne, ze aj neodolam Grin
Mozno skoda, ze nesli aj do modelu Perversion...

mam ten vacsi, je to chory model, nedalo sa odolat...

sice sa tazko otvara, vystrelit palcom sa moc neda, takze ako noz na sebaobranu nosim vacsinou nejaky fliper.

Podobne robustny, mozno aj viac, model od Kizeru je Perock! Tomu sa tiez tazko odolava...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum