ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Fällkniven F1 - Malý velký nůž Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Fällkniven F1 - Malý velký nůž
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
2Gorshi: Ďakujem za peknu recenziu..... Po F1 uz dlho pozeram... Paci sa mi viac nez A1... Ale asi dam prednosť tej striebornej / nečernenej....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Moc pěkná kudla Wink.

Jinak se můžu podepsat pod všechno co Gorši napsal. Akorát ta ručka je mi malá... Takže S1 Happy. Jo a jen bych doplnil, že lze samostatně koupit čepel a ručku si dodělat na míru. A některý takový kousky vypadaj moc fešně.

Nože Fallkniven

Jinak spousta inspirace na pouzdra je v tomhle vlákně

Fallkniven F1

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pěknej a výstižnej článek,naprosto přesně vystihuje potenciál tohoto nožíkuWink.F1 je ideální pevný nůž na každodení nošení a do lesa především.Mam nečerněnou verzi s kož.zavíracím pouzdrem(které mě k tomuto noži vyhovuje),na první pohled se mě ručka taky zdála trochu malá,ale při práci do mé ruky sedne ideálně,na milimetr přesně.Velmi dobře se s F-jedničkou připravuje(porcuje)maso...

Gero vložil tyto přílohy:
PC260017.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
Díky za pěknou recenzi. Je znát, že k tomu noži máš vztah, a to taky o něčem vypovídá. Zatím jsem si ho nekoupil - zatím (hlavně kvůli těm 10 cm). Vzal jsem si ho na výstavě do ruky a nechtělo se mi ho pustit. Nevím, co na něm je, že je možná nejoblíbenějším nožem Fallknivenu...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/1/2008
Moc pěkná recenze i s obrázky - paráda Happy . Prověrka nože důkladná, takovou by měli procházet i naši zákonodárci Laugh . F1 vlastním druhým rokem, absolvuje s námi výlety, dovolená Šumava, Jeseníky atd. Noži není co vytknout - na svou velikost obdivuhodnej dělník. Po vykuchání a naporcování tří tříkilových kaprů zůstalo ostří beze změny. Za celou dobu ho jen lehce obtáhl keramickou tyčkou, kůže a toď vše.

Míra G. vložil tyto přílohy:
IMG_0221.JPG.jpg

,,Je dobře, že se štěstí nedá koupit. Kdo by pak vydržel ty reklamy..."
,,Mít pravdu příliš brzy, je téměř vždy nebezpečné".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ještě k tomu pouzdru,původně jsem byl rozhodnutej že si k noži necham udělat toto(viz.foto).Ale po dosavadních zkušenostech zatim zůstanu u originál zavíracího,je sice o trochu větší,ale má taky svoje výhody hlavně dobré zajištění proti ztrátě a dokonale nůž chrání,prostě sem si na něj rychle zvyknul.

Gero vložil tyto přílohy:
441_4133_1a_1_.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Jsem rád, že se recenze líbila, díky. Měl jsem trochu obavy z toho, že je tenhle nůž už hodně "provařenej" a psalo se tu o něm vícekrát. Jinak F1 mám od loňskýho léta a nosím ji stabilně jako EDC či druhou kudlu k Roguemu. Zatím nezklamala.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Psát o "profláknutým" noži je vždycky trochu pakárna, ale tobě se to povedlo. F1 jsem sice párkrát v ruce měl, ale nevlastním jí a dlouhodoběji jsem jí nezkoušel. Vyvodil jsem si o F1 nějaké závěry a jsem rád, žes je v recenzi víceméně potvrdil vlastní zkušeností. Prostě pěkná recenze a pěkný fotkyHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/4/2007
Gorshi: velmi si ma recenziou potesil. Fotiek F1 nie je nikdy dost. Vdaka. Tento noz mam v merku uz nejaku dobu. Niekolkokrat som ho drzal aj v ruke. Sedi vyborne. Na noziarstve.sk ho maju tusim o nieco lacnejsie ako pred rokom. Zaujimavu cenu ma aj cepel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Děkuju za perfektní a zároveň velice objektivní recenzi. F1 je moje kudla "nomero uno" - sebou jí nosím téměř 95% dní už nějaký 3-4 roky a pořád mě neomrzela. Měl jsem k ní původně také zavírací pouzdro, ale na každodenní nošení jsem si pořídil otevřené toulcové pouzdro - přijde mi praktičtější. Bohužel se již nedodává.
Názvem recenze jsi perfekzně vystihnul můj postoj k tomuto noži - je malý tělem, ale velký výkonem. Mám verzi ještě "full" VG10 a nikdy jsem s ní neměl problém. (Opět dnes již nedodávaná verze.) Po 19 dnech v dešti pravda chytla trochu lišku, ale ta šla hned dolů. Bez nabroušení vydrží neskutečně dlouho ostrý - ne že by furt holil, ale řeže pořád dost dobře.

Dominik vložil tyto přílohy:
F1_b.jpg.jpg

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Souhlas - i z mého pohledu velice povedenej nůž a rozhodně je v blízkém plánu přírůstků.

Docela bych ho i radši v té nelaminované verzi (u takovýhleho nože snad zbytečnost), ale holt ten základ asi bouchá jedna linka...

Super by byl taky v uhlíkovce.
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Zdravím vospolok.Pozeral som cenu Fallkniven F1 Pilot Survival Knife na www.noziarstvo.sk,a tá cena je 2839 Sk.Cena čepele je 2626 Sk.Je to ten istý nôž ako na noze-nuz.cz,kde stojí 2959 Czk??Ak áno,tak tá cena v Sk by bola dobrá,nie?? Určite bude na zahr. e-shop-och lacnejší,ale problémy s prípadnou reklamáciou atď atď.Myslíte,že by to stálo za to?? Díky.
Posláno:

Štamgast
brácha a bratránek

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
F1_a_Idun_pouzdra.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Wink Z.O.: A jak hodnotíš Iduna?
Posláno:

Štamgast
Dominik napsal:
Wink Z.O.: A jak hodnotíš Iduna?
Už to že ta papírová krabice co v ní přišel byla o dost větší vypadalo dost příslibně...

Čepel je robustnější a i silnější (odhaduju tak o půl až jeden milimetr), přitom je trochu lehčí, vyváženej víc dopředu, ručka bohužel opět malá (to byl můj věčnej problém s F1, že s mejma dlouhejma prstama se mi držela dobře jen v tlustý rukavici Wink. Pouzdro je lehčí a snad stejně kvalitní, na to jsem se ještě detailně nedíval.

Rozměry:
čepel je u záštity široká u F1 25 mm, Idun 30 mm
celková délka Iduna je o 0,5 cm delší (rukojeť)
ručka v nejšitším místě F1 25x18 mm, Idun 29x19 mm
Na F1 je příjemné rozšíření na konci ručky, dalo se to dobře chytit při sekání (27x19 mm)
Idun se mi drží vo fous líp, ale furt to ještě není ono (tenká rukavice)

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
F1_a_Idun.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2007
Zrzavý Orm napsal:
ručka bohužel opět malá

Na tý fotce vypadá větší než u F1. Kdybych to viděl jenom takhle tak bych si řekl, že ta F1 je štíhlejší. Škoda, že se všechny nože nedají před koupí "osahat".
Posláno:

Štamgast
No a jak se ti pozdává ta hliníková hlavice - neodírá se příliš rychle?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/8/2008
Vzhledem k tvrzení o hmotnosti

Zrzavý Orm napsal:
...Čepel je robustnější a i silnější (odhaduju tak o půl až jeden milimetr), přitom je trochu lehčí, vyváženej víc dopředu, ručka bohužel opět malá ...

bych se Tě rád zeptal zda jsi neměl nebo nemáš možnost porovnat hmotnosti u standardní F1 a modelu F1 BM. Na stránkách výrobce je uvedena jedna hodnota pro všechny modely (myslím 150 g = 6 oz ?), někteří prodejci uvádí odlišné hmotnosti (F1 5,3 oz, F1 BM 6 oz, apod., zatímco u NL5 IDUN má výrobce uvedeno "jen" 180 g).
Děkuji !
Posláno:

Štamgast
Ahoj, F1BM je těžší asi o 30 g než Idun, takže snad 210 g? Už ji nemám, takže nepřevážím, ale měl jsem to někde napsané, večer to doplním.

EDit: F1BM má ca 195 g a Idun 165 g (plus mínus).
...bez komentáře...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum