ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mudžahedínovo pořezáníčko Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Automaticky založená diskuze k článku Mudžahedínovo pořezáníčko

Vypadla nám fotka odseknuté slupky kokosu při pokusu o useknutí špičky.

Jinak ještě pár dalších fotek a taková ptákovina na závěr (ten "ošetřenej" kmen stromu byla samozřejmě práce datlí, ale nemohli jsme to s TorouBorou jen tak přejít).

Na závěr Kizlyar gluchar, kudla která byla inspirací.

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
3b_štíplej_kokos.jpg
torabora_frej1.jpg
ToraBora_Kabar.jpg
torabora_datel.jpg
gluhar.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/3/2008
Myslim že bych víc přilnul k Torabora!Snad už i jen na první pohled,ale i celkově!Wink
Jak jsem se tu někde dočetl ,, KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ,,
ale ja bych to upravil ,,KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ A DOMA DALŠÍCH TŘICET!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Noziky paradni a pekne napsana recense.
Z.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/23/2007
Zdravím všechny.
I já se pokusím přispět svojí troškou do mlýna.
Recenze je pěkná a zaujalo mne v ní několik postřehů. Třeba otázka, zda se mohu více spolehnout na nůž od nožíře nebo na osvědčenou klasiku velkovýrobce. Mudžahedinovo nože vycházejí často z osvědčených klasických nožů a jsou vyrobeny z kvalitních, průmyslově vyrobených ocelí a jsou kaleny v profesionální kalírně. Většina nožů, které sloužily jako předloha, je vyráběno sériově a ruku na srdce, kolikrát se zde již objevilo foto nebo názor, kde a co velkovýrobcům ulítlo… Na rozdíl od tohoto jsou nože od Mudžahedina zpracovány na perfektní řemeslné úrovni, vše perfektně lícuje nic neřeže do ruky, dobře se s nimi pracuje …
Důležitá věc, která v souvislosti s tímto nezazněla, je perfektní domluva a komunikace s Mudžahedinem při celém procesu výroby nože. Při zadávání ochotně pomůže s výběrem materiálu, upozorní na možná úskalí dané volby pro konkrétní použití, pomůže a poradí s návrhem změn. Další velmi důležitý postřeh je, že umí říci ne, pokud na výrobu něčeho nemá prostředky a ochotně odkáže na velkovýrobce nebo jiného kolegu nožíře, který může pomoci.
Sám několik nožů od Mudžahedina vlastním. Třeba v recenzi letmo zmiňovaný Terek od Kizlyaru. Měl jsem tento týden současně v ruce jak orig. Tereka i variaci na něj. Již na první pohled bylo evidentní, že Mudžahedinova variace na Tereka je festovnější a mnohem lépe propracovaná, přičemž cenový rozdíl není nikterak závratný, dalo ba se říci, že oba nože jsou v podobné cenové hladině.
Mudžahedinovo nože jsou spolehlivé, festovní, perfektně propracované nože, bez zbytečných „kudrlinek “ s velmi příznivým poměrem cena/výkon, orientované spíše na užitné hodnoty než na okrasu (ale právě v jednoduchosti je krása) a patří k tomu nejlepšímu, co mám. Měl-li bych si ze svých nožů vybrat jeden, na který se mám v krajní situaci spolehnout, volba by padla právě na jeden z nožů od Mudžahedina.

PS: Název recenze „Mudžahedínovo pořezáníčko“ myslím krásně vystihuje, jak tyto nože fungují… a myslím, že majitelé testovaných nožů s nimi budou spokojeni obdobně, jako jsem s noži od Mudžahedina spokojen i já. Happy Happy

Nepropadejte panice !
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Tome hezké počtení,plno zajímavích postřehů.Mudžasovo nože se mě taky moc líbí,jak zpracováním,tak celkovým vzhledem(dle mého názoru jsou většinou hezčí než origoše).Frej je parádička,rukojeť z kož.kroužků super,ale ta Bora je opravdu mazec přesně můj vkus,ideální "na ven".Kdopak toho krasavce vlastní,že se ani nepochlubíHappy???
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Jo,jo, moc pěkný kudly i zpracování..je vidět že Mudžas netlačí na piluHappy Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2004
Vymakané a zároveň hlavne funkčné. Takéto mám rád.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Pánové díky za ohlasy, začínám se trochu červenat. Ormovi děkuji touto cestou za recenzi.
Gero : Boru zatím nikdo nevlastní, původně visela tady (viz obrázek) a přál jsem si, aby se tam i vrátila, ale její místo mezitím zaujal ládesův zmiják. Zároveň se ozvali nějací zájemci, takže mi nejspíš nezůstane.

Mudžahedin vložil tyto přílohy:
PICT0003.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Pekna recenzia a samozrejme pekne noziky.... mne sa naopak paci viac Frej a to viac nez original...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Mudžahedin napsal:

Zároveň se ozvali nějací zájemci, takže mi nejspíš nezůstane.
No,ani se moc nedivim,je moc pěknej,včetně futrálku.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Recenze i kudlíky super. Jen tak dál.Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/6/2007
"...kmen stromu byla samozřejmě práce datlí..."

Nikdy by mě nenapadlo, že datle jsou tak účinnou zbraní hromadného ničení. A co to teprve musí být za hukot, když se do díla pustí fíky!... Sad Wink Laugh

...Zaplať pánbůh, že ten Pižjlar nebyl inspirací až do detailu. Ten gravíruňk snesu ještě tak v Čelakovského ruských bylinách...ale na noži...? Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Taky to gravírování nijak zvlášť nemusím, ale k Rusku to tak nějak patří, hombreHappy . Jináč tradičně pěkný čtení i kudly. "Naživo" jsou ještě hezčíHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
K tématu gravírování - teď už to bohužel dělaj leptem a laserem, už ty obrázky nejsou ono, ale ještě předloni se daly koupit nože ryté, na každé straně originál, ruční práce, prostě parádička...

kizlyar_nsk3.jpg
kizlyar_sterkh.jpg
sobol_grav_ms.jpg.jpg
terek2_grav.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/17/2007
Recenze pěkná, nože krásné.Happy
Omlouvám se za nemístnou vsuvku, ale to gravírování mi vždy připomene porcelánovou "štvanici".
Na rukojeti nebo pouzdru ano, ale na čepeli ne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Mně to přijde taky jako značně nevkusné, na čepel žádná omalovánka opravdu nepatří.
Posláno:

Pozorovatel
Naštěstí některé modely lze koupit jak s omalovánkou, tak bez ní - viz obrázky nože Terek 2. Bohužel můj oblíbený model Gurza 1 jsem viděl pouze pomalovaný.
Jako vrchol nevkusu, alespoň dle mého názoru, přilkádám foto nože Sobol. Jak může někdo tak pěkný nůž korunovat takovou ptákovinou. Bez toho by nůž byl ve své cenové kategorii perfektní.

Odmocnina vložil tyto přílohy:
1_Terek2.jpg.jpg
3_Terek2_blank.jpg.jpg
3_Sobol.jpg.jpg

Nepropadejte panice !
Posláno:

Štamgast
Já se klidně (a bez mučení) přiznám, že mám občas sklony k nevkusu, ale mně se to fakt líbí. Naopak ta velká plocha přeleštěné čepele je jaksi nudná Wink

Jo mimochodem a co říkáte třeba tomuhle?

beretta_custom.jpg.jpg
loveless_5250usd.jpg.jpg
Buck_Vanguard_30.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pozorovatel
2 Zrzavý Orm
Prvé dva obrázky perfekní, třetí bych již radši bez ozdoby. Jsou to však nože, kterým já říkám "šlehačkový dort". Prostě si je pořídit pro radost za sklo nebo pro slavnostní příležitost, kdy s jistotou vím, že nůž pracovat nebude. Jistě bych je rád zařadil mezi své.
Jsou pravým opatem nožů Mudžahedina, které jsou naopak stavěné na ostré použití a právě pro svojí drsnou jednoduchodt si získaly mé plné uznání a obdiv.
Nože Kizlyar chápu spíše jako nože pracovní, přesněji řečeno určené primárně k plnému a těžkému užívání. Při tom lepty na čepelích trpí a časem se stanou spíše přítěží než ozdobou, zatímco čepel bez ozdoby mohu přeleštit a nůž je jako nový ...
Nepropadejte panice !
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2007
Mučte mně, zabte, ale ten první nemusím.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum