ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MOD-4 Rescue Survival nebo Cold Steel Recon Scout? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Automaticky založená diskuze k článku MOD-4 Rescue Survival nebo Cold Steel Recon Scout?
Posláno:

Štamgast
Díky Gero za dobrou srovnávací recenzi Happy. Já osobně zůstanu u svého MODu Wink. Zajímal by mě ale ten tvůj udělaný futrál na MODa. Nebyla by fotka, zrovna řeším jeho výrobu a hodila by se inspirace Happy.
Posláno:

Štamgast
Vidíš na fotky pouzder jsem zapoměl,tady jsou.Recon Scout originál,futrálek na MODa je made in Prapor,nylonový s kydexovou vložkou a kapsičkou.

Gero vložil tyto přílohy:
pouzdra.JPG.jpg
P3220002.JPG.jpg
P3220008.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Gero napsal:
Vidíš na fotky pouzder jsem zapoměl,tady jsou.Recon Scout originál,futrálek na MODa je made in Prapor,nylonový s kydexovou vložkou a kapsičkou.

Díky za fotky. Já mam v plánu kožený futrál.
Posláno:

Štamgast
O koženém jsem přemýšlel,kdybych měl verzi s dřevěnou rukojetí,tak bych ho asi taky zvolil.Líbilo by se mě něco podobného jako je tady...

kbar_2_1_.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Davide,díky za recenzi.Nemohu jinak než souhlasit s tvými závěry pokud se týkájí toho MOD4.Rekona jsem v ruce nikdy neměl.K tomu MOD4 bych jen rád řekl, že pokud bych opavdu chtěl naprosto spolehlivý nůž na pustý ostrov, určitě by to MOD4 vyhrál na plné čáře.Futrálek od Prapora je moc pěknej ale ty dvě kožená pouzdra ty opravdu nemaj chybu. Myslím si, že zlaté české ručičky by ho svedli i na MOD4. Pěkné Velikonoce všem !!!Happy
Posláno:

Štamgast
Gero napsal:
O koženém jsem přemýšlel,kdybych měl verzi s dřevěnou rukojetí,tak bych ho asi taky zvolil.Líbilo by se mě něco podobného jako je tady...

Právě Happy, já mám s dřevěnou rukojetí. Jinak ty kožený futrálky jsou super. Až něco vyrobím určitě se nezapomenu prezentovat Wink. Díkes za inspiraci Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Gero, díky za krásný počtení o pěkných nožíchHappy , jakkoliv Cold Steel nijak zvlášť nemusím, Recon Stout se mi líbí moc a MOD je prostě MOD. Na ten pustej ostrov bych si směle vzal kterýkoliv z nichHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Díky.Vidim to podobně,hodně výrobků CS je cenově přemrštěná,ale zrovna Recon Scout mezi ně podle mého nepatří,tato uhlíková verze se i u nás dá pořídit za cenu lehce přes 2000kč a za ty peníze je to velmi slušný nůž.No a MOD-4 je moje srdcovkaHappy,jeden z mých prvních kousků v této karegorii nožů...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/31/2007
stvonji napsal:
Gero napsal:

Právě Happy, já mám s dřevěnou rukojetí. Jinak ty kožený futrálky jsou super. Až něco vyrobím určitě se nezapomenu prezentovat Wink. Díkes za inspiraci Happy.

To jsou tak nádherný pouzdra, do nich by se snad M.O.D. se svojí "neohrabaností ani nehodilWink

Jirko, zkus něco "tvrdšího"Laugh , ale inspirace je to veliká.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
A co hrot toho MODu, dá se s ním vůbec něco dělat? V situaci přežití může člověk potřebovat nejen štípat polena, ale třeba vyvrtat otvor ve dřevě nebo kosti. Jinak se mi ohromně líbí, mám rád takové spartánské konstrukce. Recon může být zase problém nabrousit.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
No,úplně tupý ten hrot neni,ale na vrtání nějakých dírek to ideální nástroj nebude,větší díry by už zřejmě šli.Je tam priorita maximální odolnost.Nabroušení Recona bych neviděl nějak drasticky,jak jsem psal,ten materiál mě přijde dost podobný jako 1095 a ten se brousí dobře.Mluvíme li o uhlíkové verzi.

P3110001_1_.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Matriál Recona by měla být ač profláklá celkem neznámá CarbonV.Na nože nůž v těch ocelích píšou,že by to měl být identický materiál jako používá(vali )Becker knives and tools na BK všechnomožný.S největší pravděpodobností 50100.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Viking napsal:
stvonji napsal:
Gero napsal:

To jsou tak nádherný pouzdra, do nich by se snad M.O.D. se svojí "neohrabaností ani nehodilWink

Jirko, zkus něco "tvrdšího"Laugh , ale inspirace je to veliká.

Ahoj Vikingu no mě se zdají pouzdýrka celkem jednoduchý bez příkras Wink. Taky mam v plánu zkusit si udělat futrálek s kapsou. Ale jestli mi poradíš abych použil jinej "tvrdší" matroš nejsem proti ničemu. Zrovna jsem řed chvíli zjistil že mam celkem ostrý šídlo na vlastnim prstu Sad.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Gero napsal:

Ahoj, co je to za "almaří" inspiraci - ty pouzdra? Jinak recenze moc pěkná, pro leckoho návodná Wink
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
V těch futrálech by taky mohli almaři být.Sice to vypadá na Kabary,ale Al-Mar džív vyráběl celkem dost pevných "bojových" nožů.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Ty pouzdra jsou tutově od firmy, která šije futrály pro Randall. Jméno jsem zapomněl. A jinak díky za pěknou recenzi, Gero.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Vyštrachal jsem je někde na netu,dost možná zrovna tady na najfu,původ bohužel nevim,ale padli mě do oka na první pohled.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Gero pekna recenzia opat... , vďaka

Ja by som mal asi len dve pripomienky..

ak je to teraz kupovany Recon scout tak ocel uz nieje spominana Carbon V - co mala byt 1095 z ktorej cepele dodaval coldsteelu zkrahovany Camillus , ale tusim v taiwane robena SK-5 co je tusim 1055...

A skor by ma zaujimalo este aj porovnanie s kabarom, predsa len je mu podobnejsi, nez modu...
Posláno:

Štamgast
Přesně tak,nynější produkce těchto nožů v uhlíkovce je už SK-5,já mam ale ještě starší verzi z CarbonV a jsem za to docela rád.
Myslíš srovnání s Heavym?Původně jsem rozmýšlel jestli k Reconu vybrat na test MODa,nebo Heavýka,nakonac jsem volil MODa a to hlavně kvůli váze.Ka-Bar je o dost lehčí než druhé dva nože,ty už jsou takový těžký váhy...
Pravda je že ještě donedávna jsem měl jasno v tom,který nůž má (dle mého názoru)nejpohodlnějíší rukojeť,byl to Heavýk,ale ten Recon mu dost "šlape na paty",přitom je každá tvarově jináWink.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum