ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Real Steel Knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Myslím, že založení vlákna k REAL STEEL KNIVES snad nebude vadit, začínají být i vzhledem k použitým materiálům, zpracování a hlavně ceně populární i u nás, zejména model H6-S1.

Nože jsou vyráběny v Číně podle vlastních designů, existuje několik řad, u vrcholných verzí najdeme i titan a oceli jako S35VN (S-Series). U ostatních řad Real Steel využívá často švédský Sandvik 14C28N známý například u nožů Kershaw, většinou jde o ocelové framelocky a linerlocky, čepele některých modelů běhají na ložiskách (nože s flipperem).

oficiální web: http://www.realsteelknives.com

FB stránky: http://www.facebook.com/realsteelknives

Nabídka na Nože-nůž: http://www.noze-nuz.com/real-steel/real-steel.php

Jak jsem psal, už i na Knifeu se objevujíl i zejména v Německu populární nože z řady H-Series, hlavně "EDCčkový" model H6-S1 s 83 mm dlouhou čepelí, ocelovým framelockem a pojistkou framelocku Beta Plus Lock. Nůž původně vycházel z většího modelu H6 "Blue Sheep" (čepel 95 mm, otevřený nůž 218 mm), který má linerlock a střenky z G10.

U Real Steelu teď představili "hybrid" mezi těmito dvěma noži, model H6 Plus, kterým cílí na ty, kterým na H6 vadily některé věci, a kterým H6-S1 připadá moc malý.

H6 Plus doznal oproti standardní H6 úprav - výbrus místo duťáku plochý (nebo lépe řečeno šavlový), inovovaný tvar otevíracího kolíčku, čepel nemá esovité prohnutí a hlavně je dotažená až k rukojeti. Čím se H6 Plus ale nejvíc mění, je využití framelocku s dozajištěním Beta Plus Lockem jako je to u H6-S1, to všechno při nižší hmotnosti... Čili kdo o H6-S1 neuvažoval kvůli velikosti, může si chvíli počkat na většího bratříčka Happy.

Tyler vložil tyto přílohy:
3.jpg.jpg
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
Real_Steel_Knives_H6_Plus_1.jpg.jpg
Real_Steel_Knives_H6_Plus_2.jpg.jpg
Real_Steel_Knives_H6_Plus_3.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Děkuji za založení tohoto vlákna, v poslední době sleduji, že nože této značky začínají být docela oblíbené a myslím, že plným právem.
Kombinace Reálné ceny, zpracování a použitých materiálů je prostě lákavá.Happy
Osobně jsem zamilován do modelu Observer - tak desingově vymazlený nůž jsem už dlouho neviděl...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Zítra se na tohle vlákno pokusím dát krátký test a představení výborného pevného nože R.S. Bushcraft IIHappy

matějka vložil tyto přílohy:
RealSteelBushcraft.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Zajímavá značka. Konečně Čína pochopila, že je lepší místo fejků začít vyrábět něco s vlastním designem. Pokud udržej dobrou kvalitu produkce při rozumnejch cenách (na rozdíl třeba od Reate Knives), mohli by Amíkům docela zatopit Happy. Rozhodně nějakej kousek pořídím na vyzkoušení.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
matějka napsal:
Zítra se na tohle vlákno pokusím dát krátký test a představení výborného pevného nože R.S. Bushcraft IIHappy

Budem rád- najmä ak aj s kontaktom, kde sa dá v našich československých podmienkach kúpiť. Vyzerá viac ako dobre.

edit: ááá, už som našiel aj niečo u nás. Tak som zvedavý na test.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
S další objednávkou toho Buschcrafta beru, jen bych si dovedl představit jiné pouzdro..

Zavíráky se mi na první pohled hned zalíbily, zejména E771 Sea Eagle, ale postupně mi přichází takové sterilní. Nevím, no. Jsou nože které se mi na fotce nikdy neokoukají a to tady neplatí (vyjma Buchcraftu). Jinak cena je jasná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2015
Longin napsal:
Osobně jsem zamilován do modelu Observer - tak desingově vymazlený nůž jsem už dlouho neviděl...

Jsem na tom stejně. Tenhle nůž se mi také moc líbí a začínám uvažovat o jeho koupi.Happy
Když se pravda neřekne celá stává se lží. A právě o to emeritním estébákům jde. Z bílé udělat černou a z černé bílou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Ten se jim fakt povedl...Razz

montelie vložil tyto přílohy:
DSCN0249.JPG.jpg

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2015
Ahoj,
vím, že jej máš. Nemohl bys prosím, po nějaké době užívání, hodit na tohle vlákno nějakou minirecenzi? Myslím, že by to uvítalo více členů. Díky.
Plesi
Když se pravda neřekne celá stává se lží. A právě o to emeritním estébákům jde. Z bílé udělat černou a z černé bílou.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/10/2011
Mně u toho Observera mrzí, že není také z D2. To by byl ještě zajímavější.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
První dojmy jsem popsal zde - http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=718893#718893
Osobně mi 440C nevadí, kudla se brousí dobře, ostří celkem drží, ELMAX to není, ale stačí. Podle fotek na http://www.noze-nuz.com/real-steel/RS3731.php , jsem si myslel, že bude o fous delší, pak by byl ideální. Být tak o tři centimety delší v čepeli, při zachování všech poměrů, už by so hodně blížil mému ideálu...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Jak jsem slíbil, tak činímHappy

matějka vložil tyto přílohy:
015.JPG.jpg
016.JPG.jpg
017.JPG.jpg
018.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Děkuji za zajímavé video Ok
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
Já tento model taktéž zkusil, za tu cenu z oceli d2 naprostá bomba, sice jsem jej opět poslal dále, ale musím říct, že disponoval naprosto perfektním zpracováním, symetrickými výbrusy, rovnoměrnou microfasetkou, což se například kolikrát nedá říct o nožích 3-5x dražších, jako jsou třeba Bark rivery, co mohu posuzovat z vlastní zkušenosti, výbrusy naprosto asymetrický, jako by to vybrušovalo dítě..., no nebudu to dál rozvádět, ale myslim si, že když to jde u čínských nožů do 1500,-, tak u cenově 4000-8000,- by to snad měla být samozřejmost.

Rukojeť nože se střenkami a fiberem pěkně slícovaná, nýty taktéž bez mezer pasované.

Celkové zpracování opravdu na špičkové úrovni za pakatel od čínského výrobce, nebo čínské divize. Někde na Youtube sem se doslechl, jak už zde bylo zmíněno, že Real steel vyrábí nože již 10-15 let pro jiné výrobce, ale až po nějaké době si etablovaly vlastní modely a začaly pod svojí značkou, pokud je tomu tedy tak.

Pouzdro kydexové, zpracováním opět perfektní, až teda na to, že dost odíralo čepel při vkládání, vytahování. Co se týče kvality a stability ostří, to až zase tak posuzovat nemohu, tvrdost d2 jistě ale bude nižší, cca jak je uváděno výrobcem. Brousí se snadno, a přirovnal bych to k trochu tvrdší 1095.

Určitě tento výrobce nabídne v mnoha případech i víc, než ortodoxní produkce známých výrobců a ještě za super ceny.

MONOLITH vložil tyto přílohy:
20151017_183229.jpg.jpg
20151017_183137.jpg.jpg
20151017_183239.jpg.jpg

Youtube - MONOLITH knives and tools
Posláno:

Štamgast
MONOLITH napsal:
Já tento model taktéž zkusil, za tu cenu z oceli d2 naprostá bomba, sice jsem jej opět poslal dále, ale musím říct, že disponoval naprosto perfektním zpracováním, symetrickými výbrusy, rovnoměrnou microfasetkou, což se například kolikrát nedá říct o nožích 3-5x dražších, jako jsou třeba Bark rivery, co mohu posuzovat z vlastní zkušenosti, výbrusy naprosto asymetrický, jako by to vybrušovalo dítě..., no nebudu to dál rozvádět, ale myslim si, že když to jde u čínských nožů do 1500,-, tak u cenově 4000-8000,- by to snad měla být samozřejmost.

Rukojeť nože se střenkami a fiberem pěkně slícovaná, nýty taktéž bez mezer pasované.

Celkové zpracování opravdu na špičkové úrovni za pakatel od čínského výrobce, nebo čínské divize. Někde na Youtube sem se doslechl, jak už zde bylo zmíněno, že Real steel vyrábí nože již 10-15 let pro jiné výrobce, ale až po nějaké době si etablovaly vlastní modely a začaly pod svojí značkou, pokud je tomu tedy tak.

Pouzdro kydexové, zpracováním opět perfektní, až teda na to, že dost odíralo čepel při vkládání, vytahování. Co se týče kvality a stability ostří, to až zase tak posuzovat nemohu, tvrdost d2 jistě ale bude nižší, cca jak je uváděno výrobcem. Brousí se snadno, a přirovnal bych to k trochu tvrdší 1095.

Určitě tento výrobce nabídne v mnoha případech i víc, než ortodoxní produkce známých výrobců a ještě za super ceny.
Naprosto souhlasím, včetně zmíňky o kvalitě nožů Bark River za mnohonásobek ceny tohoto nože. Jenom mě trošku zaráží zmíňka o mikrofazetce, já tam tedy žádnou nemám (zkoumáno lupouLaugh )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
matějka: Já sem právě zkoumal, a opravdu mi přišlo, že tam je.., ale uplně miniaturní Laugh .plný scandi do nuly sem to teda neměl. Výbrus samotný mi přišel mírně konvexní, čímž samozřejmě, si myslím, líp, už kvůli tomu potenciálnímu broušení po celý ploše výbrusu do nuly, ale zase mi přišlo, co sem to tak zkusil, že ostří se už mírně zplošťovalo, nějaký ty zoubky tam byly, co se to vytáhlo ještě víc najemno, ale to je asi variabilní a vyloženě jako zápor bych to nehodnotil, když se to dá snadno upravit.. Co kus, to originál, nevím, jak přesně to hodnotíš ty, a jaký niance na svým kusu oproti tomu mýmu máš. Podle mě to nejsou klíčový aspekty, kreativitě se meze nekladou, upravit to lze vždycky. A třeba já bych volil následující postup: Přebrousit celý scandi trochu víc do konvexu, srazit přechodovou hranu výbrusu, aby se zvýšila pronikavost celý čepele, no a celý to zakončit mikro fasetkou. Tak sem tu mini, co tam byla alespoň trochu víc zvýraznil a bylo to ok, víc úprav sem nedělal, to už si třeba pořešil/pořeší majitel, který nůž ted vlastní.

Mimochodem přímo ukázkovým příkladem nevhodnýho parametru nože(tloušťky čepel, od který se bude vše odvíjet, sklon úhlu konvexního výbrusu a zakončení ostří), je zrovna brkt canadian special, který má vysoký, plynulý konvex s microfasetkou, co sem sám pozoroval, ale když sem nůž pak brousil celý konvexně, jak to doporučují, čepel až na břit s odstraněním microfasetky, břit se stal naprosto a fatálně nestabilní, a docházelo k zubatění takřka jen po zářezech do tvrdšího dřeva. jako například u vysokýho plochýho Včka u nožů esee z 1095. Čili a zkrátka ta přehnaná jemnost tomu moc nesvědčí. Na druhou stranu je to asi daný i tvrdostí. Mám jediný nůž od bark riveru, fox river a ten zrovna z těch všech, co sem z a2 měl, disponuje právě tvrdší a2jkou, pocitově se obtížněji brousí a jemný konvexní břit drží daleko líp jako třeba u Fallknivenů, což je ale zase samozřejmě jiný materiál.

Z nožů Real steel bych určitě chtěl ještě zkusit ten observe z 440c, vůbec bych se toho nebál. Tak ať dobře slouží, a dělá ti radost.Ok
Youtube - MONOLITH knives and tools
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2013
První kousky RS nebyly nic jiného,neź přeznačené,či lehce předělané, noże sanrenmu. Něco je furt v nabídce. Proto trocu nechápu vlastní vlákno,kdyż tu je činské. Jinak jsem nedávno dával video na vlákno zavíráky o modelech e771 a t101
" Člověk ještě není dost dokonalý ani dost slušný, aby měl právo žít na něčem tak krásném, jako je Země. " K.Čapek
Posláno:

Pokročilý
Hm, Čínské nože...
Zavedl bych kvůli přehlednosti vlákno ,,Americké nože" - Benchmade, Spyderco atd...Happy
Teď asi dostanu trošku za uši, ale počkal bych, jak se debata o RS bude vyvíjet dál, mě se zatím líbí a něco jsem se i dozvěděl, děkuji!Happy
Posláno:

Pokročilý
Jinak s tou 440cítkou u toho Observeru - no, každý máme jiné požadavky a zkušenosti.
Pro zasmání - mám Spyderco z oceli ZDP 189 a nosit ho nemůžu - když se v létě trošku zpotím, chytne v mé kapse za hodinu lišku... Takže je to prý bezva materiál, ale ne pro mě!Happy Přiznávám se ale, že jsem malinko tlustej a potím se nadstandartně...
U D2 by to bylo asi i horší.
Takže mě třeba ,,měkká nerezovka" nevadí, naopak.
A ten nůž od RS je podle mě koncipovaný jako EDC na nošení při těle.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
Matejka hezky odpovídané. Hned po pár slovech jsem věděl, že jsi od nás ze západu.

Mám dotaz. Jak se správně brousí scandi výbrus? Toho Buschcrafta objednám, ale bylo by mi líto mu po prvním otupení dělat fasetku na kameni.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum