ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
TOPS knives Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Ahoj, chtěl jsem založit nové téma zabývající se noži značky TOPS. Hledal jsem zde na fóru, ale bohužel jsem nenašel žádné téma věnované těmto nožům, jen pár odkazů, fotek a nákresů všude možně roztroušených. Tak mi prosím odpusťte, že zakládám nové téma Wink

Koukal jsem na nože TOPS a některé se mi dokonce tvarem i líbí. Ale bohužel mi přijde dost vysoká cena nožů. Nože jsou vyráběny z průměrných materiálů ( ocel 1095 a střenky z mikarty ).
Tak jsem se chtěl zeptat na váš názor ohledně nožů TOPS, jejich zpracování, kvalitě a vaší zkušenosti.

Líbí se mi tenhle kousek: Moccasine Ranger ale jeho cena 199 doláčů Sad

Bloodmoon vložil tyto přílohy:
mr88.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Bloodmoon: vlákno není problém.. bylo tu jen jedno spíš určené na výmaz..
zavírací nože / Co takhle TOPS ?

spíš je otázka, zda ho nechat pod vojenskými noži nebo ho dát pod pevné nože..
vlákno se dá ale šoupnout lehce kdykoliv..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Když jsme u těch topsů, pár kousků, co se mi líbí, by se taky našlo, ale pravda je, že jsou drahé až moc. Jak micartu tak 1095 bych neoznačoval jako průměrné, naopak, pro nože podobného určení, jako jsou TOPSy, je to volba vynikající, ale zatím ke každému TOPSu najdu levnější a stejně kvalitní (nebo kvalitnější) ekvivalent, ze kterého bych měl určitě větší radost. Ale jsou to moje osobní pocity, TOPSy určitě nebudou špatné. Jen tvrdím, poměr cena/výkon je u nich trochu na pytel.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Tvarově i materiálově nejsou špatné, zrovna Moccasine Ranger je moc pěknejRazz , ale za tu cenu..... sorry - viz Galil. Happy
Posláno:

Pozorovatel
Samurai napsal:
Bloodmoon: vlákno není problém.. bylo tu jen jedno spíš určené na výmaz..
zavírací nože / Co takhle TOPS ?

spíš je otázka, zda ho nechat pod vojenskými noži nebo ho dát pod pevné nože..
vlákno se dá ale šoupnout lehce kdykoliv..

Tak TOPS jsou učitě pevné nože, i když TOPS dělá i zavíráky. A také jsou to vojenské nože už kvůli svému agresivnímu vzhledu. Ale klidně se tohle vlákno může přesunout, nic proti tomu nemám Happy
Posláno:

Pozorovatel
Tak nemam nic proti 1095 a micarte, ale za tu cenou jsou daleko lepsi materialy. Ale když se mi líbí konkrétní typ nože, tak nic jiného nezbývá než si ho za tu cenu koupit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Nebo udělat. Nebo nechat udělat! Wink
Posláno:

Pozorovatel
anatom napsal:
Nebo udělat. Nebo nechat udělat! Wink

Taky řešení ale nebude to svým způsobem originál od TOPSu, i když to originálů bude Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
No když si ho nechá udělat (a ještě i s tím kydexovým pouzdrem nedejbože i černěním čepele), tak se s cenou asi moc dolů nedostane (dvěstě doláčů tuším cca. třiapůl tisíce kaček, i když u nás asi spíše počítat s cenou až k pěti litříkům, ale i tak...).

Jinak TOPSy mě moc neberou, sice se najde model, kterej bych "užil", ale že bych z některého "šílel", to ani ne (nicméně samotné používané materiály se mi naopak líbí - 1095 já rád a proti micartě taky nic nemám).
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Přesně tak..1095 je bytelnej matroš,myslím že s tím kydexovým pouzdrem je to cena dobrá..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/6/2007
...Tenhle kousek by se možná dobře vyjímal ve vláknu Zuby, drápy a jiné patvary...ale když už je tu vlákno samostatně pro TOPS...

Scalpel; materiály viz dřívější příspěvky, délka čepele 2 3/8"...takové fešné párátko na skryté nošení Wink

šakal vložil tyto přílohy:
sss07.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
šakal napsal:
...Tenhle kousek by se možná dobře vyjímal ve vláknu Zuby, drápy a jiné patvary...ale když už je tu vlákno samostatně pro TOPS...

Scalpel; materiály viz dřívější příspěvky, délka čepele 2 3/8"...takové fešné párátko na skryté nošení Wink

Takovej perorizek Happy no aspon to neni nuz ve velikosti macety
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Ještě možná k té ceně - je fakt, že vzhledem k použitým materiálům a sériové tovární výrobě by cena mohla být i nižší (pokud by se "chtělo"), ale na druhou stranu - je to zase určitá "značka".

Důležitý bych viděl spíš to, jestli ta vyšší cena je u této značky i zárukou opravdové kvality zpracování (pokud ano, tak je to i přes použití levnějších (nicméně kvalitních) materiálů dobrá cena) či zda je to jen za tu značku a kvalita (např. zakalení, výbrusu, začištění hran, černění, atd.) je v sériích rozdílná (pak by to bylo opravdu celkem drahý).
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Můj tvarový favorit je asi Tops Vulcan..

Samurai vložil tyto přílohy:
0_tops_vulcan.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Tops pro Browning, ceny jsou trochu příznivější

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
tops_browning.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Bloodmoon napsal:
Tak nemam nic proti 1095 a micarte, ale za tu cenou jsou daleko lepsi materialy. ...

To pardón, ale pro podobných nože moc daleko lepších materiálů nenajdeš. Happy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Ještě jeden Tops for Browning, stál tuším něco kolem 90 usd, ale od tý doby co byl v aukci na eBay jsem ho už neviděl...

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
tops_browning_688.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/30/2007
Tak se pokousim ozivit tohle vlakno opravdu mrnavym prirustkem Happy Tim je TOPS ferret, drobny ochoceny tchor Razz

jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ten by mohl být i na EDC. Můžeš prosím vyfotit ještě pouzdro?
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/30/2007
Jasne. K noziku je dodavany retizek a karabinka, nuz v pouzdre sedi velmi dobre...

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum