ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Benchmade Griptilian 550OD – pokračování 550HG Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Automaticky založená diskuze k recenzi Benchmade Griptilian 550OD – pokračování 550HG
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Reaguji na Tvé vyjádření, že nová verze je super. Osobně se mi právě ta nová verze moc nelíbí a tak, jak už jsem psal v diskuzi k minulé Tvé recenzi, pokud by jsi radši chtěl nový model s kulatou dírou a rozhodl jsi se ten svůj z recenze pustit do světa, hlásím se jako vážný zájemce / buď koupím za cenu nového modelu (cca 2500,-), nebo možnost výměny za nový model. Díky.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ja ako som uz pisal mam práve ten novy model a nemenil by som.... Len by som este mikapovi napisal aby si opravil to HK na HG v recenzii :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/14/2008
pěkná recenze,jak tahle tak ta předchozí,tenhle nůž mě celkem zajímá a jsem rád že jsem se o něm něco nového dozvedělHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
Osobně nejsem z dutého výbrusu nadšen. Sad
Sice ho mám na Mini Pice II (první verze má plochý), ale u tohohle menšího nože to ani nevadí.
Posláno:

Štamgast
Slubene fotky pre: Truffic_juzz

golem84 vložil tyto přílohy:
P1020561.JPG.jpg
P1020562.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Technická: Benchmade koupilo patent na kulatou díru v čepeli, nebo už Spyderku nějak vypršel? A nebo je všechno nějak jinak?
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
fettgesicht napsal:
Technická: Benchmade koupilo patent na kulatou díru v čepeli, nebo už Spyderku nějak vypršel? A nebo je všechno nějak jinak?

Tak to fakt netuším, asi je všechno nějak jinak. Ale hlavní je, ŽE TO JE :)
Mimochodem z toho dutýho výbrusu jsem taky nebyl původně přímo nadšenej, ale zdál se mi v pohodě.

Jinak jsem rád, že se vám recenze líbí.
Budou následovat další:
- Benchmade Nimravus 140 plain
- HK 14205 plain
- Kershaw Cyclone liner lock plain
- BM Presidio 520 plain
- BM 710 D2 plain

Pokud by se zrovna někdo rozhodoval o nákupu některém z výše uvedených nožů, napiště mi zprávu tady na knife.cz, rád předem sdělím mé poznatky a názor.
Posláno:

Štamgast
Mne ten vybrus nevadi a da sa povedat ze vcelku vyhovuje len si davam vacsi pozor co snim robim...

A k tym nozom zaujima ma tvoje porovnanie BM520 a BM550... Vďaka a na recenzie sa tesim...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/25/2008
Tak po delším zkoumání, dutý výbrus je celkem fajn... Jen se mi zdá, že to Benchmade pěkně fláká ! Mám na mysli nerovnoměrné broušení z jedné strany víc než z druhé! Poznáte to tak, že když se podíváte na odstup mezi dírou a začátkem výbrusu, tak z každé strany je to jinak daleko... Možná blbost, ale moje rybička za 50kč je stejnoměrněji broušená...! Jasně je to vidět třeba na fotkách zde: http://www.noze-nuz.com/benchmade/BM550HG.php
Škoda toho! jinak je vše na tomhle nožíku uplně skvělé!! Já to na mojem 550HG nemám až tak nerovnoměrné, nicméně je to tak..Teda pokud to tak z výroby nemá být, o tom ale silně pochybuji:)!
Jaké máte zkušenosti s tímhle "problémem" u ostatních nožů Benchmade ?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Ja mám Ambush a Vex, a tiež sú tam na výbrusoch nerovnomernostiAngry
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/29/2007
Cestulka napsal:
Tak po delším zkoumání, dutý výbrus je celkem fajn... Jen se mi zdá, že to Benchmade pěkně fláká ! Mám na mysli nerovnoměrné broušení z jedné strany víc než z druhé! Poznáte to tak, že když se podíváte na odstup mezi dírou a začátkem výbrusu, tak z každé strany je to jinak daleko... Možná blbost, ale moje rybička za 50kč je stejnoměrněji broušená...! Jasně je to vidět třeba na fotkách zde: http://www.noze-nuz.com/benchmade/BM550HG.php
Škoda toho! jinak je vše na tomhle nožíku uplně skvělé!! Já to na mojem 550HG nemám až tak nerovnoměrné, nicméně je to tak..Teda pokud to tak z výroby nemá být, o tom ale silně pochybuji:)!
Jaké máte zkušenosti s tímhle "problémem" u ostatních nožů Benchmade ?

No teda, tak to ma teda prekvapilo, aj to, ze som si to doteraz na tych fotkach nevsimol Razz Ale ta nerovnomernost je fakt dost vyrazna. No myslim ze to bude chyba kus od kusu, na fotkach od golema84 to vyzera byt OK. No asi by ma dost mrzelo ak by sa mi dostal do ruk prave kus s takouto chybou Sad
Posláno:

Štamgast
na mojom kuse je to celkom v pohode ... trocha nesymetrický je az pri hrote... jedna strana je asi 2mm nizsie.., na funkčnosť to ale nem žiadny vplyv
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Už jste si někdo zkoušel na něj vyrábět ty jiný střenky? A jak to dopadlo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Jen takovej dotaz: víte nědo o krámu v Praze, kde by měli ideálně starou i novou verzi? Potřeboval bych si je "ochmatat" Happy Dnes jsem stihmul oběhnout akorát Tappera (tam maj jen kopie Benchmadu) a "stánek" na černym mostě (taky bez výsedku). Díky za případný odpovědi Happy
Posláno:

Štamgast
Zkoušel jsi Highlife - Zličín?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Nebo stejná fy (Highlife), NC Eden. Jen jsou tam malinko předražení. Ale od Benchmade tam je k vidění dost - i nový kousky. Pak ještě možná Svět nožů v přízemí Kotvy.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Jeden čas měli na Benchmade nějaký slevy na Zličíně, nevíte jestli je maj ještě?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Slevy byly i v Edenu, ale momentálně nejsou. A za Griptilian kolem 3 ltrs je fakt moc.. Angry (cca 3200,-) Jestli nemáš zdroj na zahraničním netu, zkus noze-nuz.com, tam jsou na BM dost zajímavý ceny.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Díky za rady. Do Edenu jsem se konečně dneska dostal a "ochmatal" vše, co jsem chtěl Happy Na noze-nuz.com jsem už párkrát nakupoval Happy Jen jsem tentokrát chtěl trochu podpořit kamenné prodejny, ale ty rozdíly cen jsou opravdu markantní.

Chtěl jsem se ještě zeptat-vlastní někdo Griptiliana verzi 551 (s kolíčkem)? Zajímalo by mě, jestli je čepel leštěná, nebo "matná" stejně jako u 550HG a jaký má výbrus. Díky
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum