ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Gerber - Gator 6064 Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/16/2001
Automaticky založená diskuze k recenzi Gerber - Gator 6064
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/16/2005
Ten noz mam v 154cm a nedam na neho dopustit. Je to podla mna nedoceneny klenot. Robustny, spolahlivy, sice nie noz na paradu (aj ked ma svoju specificku krasu), avsak na to ani nebol designovany.

Gerber Gator nosim, ked idem niekam do prirody (plus nejaky fixed k tomu, ked je to na dlhsie), v meste davam prednost Endure.

However, Gatora vrelo odporucam (avsak iba tie robene z 154cm/ats34.
jfk
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2005
vcelku zajimava cena 1.200,-,
jen mne zajima kdo jej dodavá za uvedenou cenu?
jfk
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2005
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Nebude vadit, kdyz prelozim i tuhle recenzi? DikyHappy. Jsem udelal takovou mensi reklamu tehle stranek na ruskych konferencichHappy.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/17/2007
[quote=sSss]Ten noz mam v 154cm a nedam na neho dopustit. Je to podla mna nedoceneny klenot. Robustny, spolahlivy, sice nie noz na paradu (aj ked ma svoju specificku krasu), avsak na to ani nebol designovany.

Trochu se to pokusím oživit. Též jednoho mám. Naprostá spokojenost.Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
1 jsem chvíli vlastnil, ale pak dal jako dárek, další 2 jsem zkoušel - u všech tří byla vůle v pojistce, robustní ten nůž též není - úzká čepel, na back lock bych zde moc nevsázel.

Jinak: nůž je to praktický, má velice dobře použitelnou čepel, pohodlnou a masivní rukojeť. Do lesa, na lov, dílny, cesty je dobrý společník.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/4/2007
Nechápu to doporučení Do lesa, na lov.
O řádek výše píšeš že to není robusní nůž-úzká čepel atd., tak to já bych do lesa doporučil určitě něco jiného.Wink
dmz
Posláno:

Štamgast
Lala napsal:
Nechápu to doporučení Do lesa, na lov.
O řádek výše píšeš že to není robusní nůž-úzká čepel atd., tak to já bych do lesa doporučil určitě něco jiného.Wink

Jako užitkový nůž. Do lesa - na houby, co se lovu týče, tak na stahování kůže - je to dobrý nástroj. Tento nůž má opravdu praktický tvar čepele, na rozdíl od mnoha "veselých", taktických, fantasy nebo jiných nesmyslných tvarů či výbrusů.
Posláno:
Štamgast
Tvar a tloušťka čepele dle mého pohledu ideální pro běžnou činnost v přírodě.
Nemá žádný kolíček nebo otvor pro jednoruční otevírání. (Pokud je potřeba tak jde jednou rukou otevřít - viz. článek). Já v tom vidím výhodu a zavírák na mě působí lepším dojmem.
Rukojeť z plastu se velmi dobře drží.Happy
Posláno:
Štamgast
Tak tady to je.
V přírodě by vypadal líp, ale teď ho ven fotit nepůjduLaugh
Tek-lok dodán. Nebyl součástí.

bukybenny vložil tyto přílohy:
001.jpg.jpg
002.jpg.jpg
003.jpg.jpg
004.jpg.jpg
005.jpg.jpg
006.jpg.jpg
007.jpg.jpg
008.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Sympatickej zavírák,moc se mě líbí.Viděl ho teď kamarád,vášnivej lovec a hlavně rybář a chce si ho pořídit.Podle mě s tou kratonovou rukojetí,k těmto účelům bude ideální.
Posláno:
Štamgast
Jo k vodě bude ideální. Nemá co chytit lišku (154 CM u mě zatím v pohodě) a rukojeť díky materiálu je též voděodolná.
Jak jsem psal, jednoduchý pracant.Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/1/2008
Mam jeho menšího bratříčka taky z 154CM, typ neznám je hodne prakticky jediny co mne stve jsou zoubky na spodku čepele (že by to nejak zvišovalo řeznou vlastnost to teda nevim) nosim ho porad je taky dobrej
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Zdravím Vás a prajem všetko dobré do Nového roku.
Mám jeden dotaz. Zaujímalo by ma, či sa tento nôž dá rozoberať z dôvodu čistenia.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/21/2005
NE
Posláno:
Štamgast
ANOHappy Wink
Za cca 1 min.
PS: není to vůbec nutné, propláchnu proudem vody (po případném očištění např. pomocí jaru) a nechám oschnout Happy

bukybenny vložil tyto přílohy:
P1020238.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/1/2008
Dobry den, mel bych dotaz ohledne oceli 154CM. Jsem uplny laik, ale hodlam si v dohledne dobe poridit nuz, ktery by mel mit cepel z teto oceli. Ponekud mne prekvapil nasleduji ci text:
Závěrem lze konstatovat, že ocel 154CM i její „příbuzná“ ATS 34 jsou označovány obecně jako pokračování vzrůstajícího trendu materiálových vlastností zjištěných u oceli 440C. Významná je vysoká odolnost proti opotřebení a nízká stabilita fasety ostří, kteréžto vlastnosti jsou dány velkým podílem karbidů (primární karbidy) s velikostí až 25 mm. Je to jedna z nejkřehčích nerezových ocelí a je vhodná pro menší čepele a agresivní hluboké plátkové řezání.
Co je mysleno tim "nejkrechci"? Jde mi o to, aby se mi cepel nezlomila, pri beznem pouzivani, jakozto kdyz nuz vezmu do prirody atp.
Nuz, ktery se mi libi je od firmy Gerber a to tento: Gerber-Emerson Alliance http://www.gerbergear.com/product.php?model=7158
Posláno:
Štamgast
Můj Gator je z této oceli.
Dělal jsem s ním běžné kuchyňské práce, řezání klacků na buřty apod.
Nejvíc dostal zápřah, když jsem s ním dělal třísky na podpal kdy jsem do čepele tloukl pomocí dřevěného polínka a následně páčil a v pohodě.Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
SHaDOwM4n napsal:
Dobry den, mel bych dotaz ohledne oceli 154CM. Jsem uplny laik, ale hodlam si v dohledne dobe poridit nuz, ktery by mel mit cepel z teto oceli. Ponekud mne prekvapil nasleduji ci text:
Závěrem lze konstatovat, že ocel 154CM i její „příbuzná“ ATS 34 jsou označovány obecně jako pokračování vzrůstajícího trendu materiálových vlastností zjištěných u oceli 440C. Významná je vysoká odolnost proti opotřebení a nízká stabilita fasety ostří, kteréžto vlastnosti jsou dány velkým podílem karbidů (primární karbidy) s velikostí až 25 mm. Je to jedna z nejkřehčích nerezových ocelí a je vhodná pro menší čepele a agresivní hluboké plátkové řezání.
Co je mysleno tim "nejkrechci"? Jde mi o to, aby se mi cepel nezlomila, pri beznem pouzivani, jakozto kdyz nuz vezmu do prirody atp.
Nuz, ktery se mi libi je od firmy Gerber a to tento: Gerber-Emerson Alliance http://www.gerbergear.com/product.php?model=7158

Neviděl bych to tak kriticky, tyhle popisky se musejí brát s rezervou - mám na motýlku 154cm - pády na zem, kachličky, zámkovou dlažbu - též s ním házím jako s házecím nožem, třísky jsem dělal i s bucharem, prorazil (vztekle) plechovku s vepřovým apod ... vše v pořádku.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum