ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože Ontario RAT, pracovitá rodina šedých eminencí Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/30/2005
Automaticky založená diskuze k článku Nože Ontario RAT, pracovitá rodina šedých eminencí
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/28/2008
Zdar Galile.Supr článek.Dobře se to čte.Dík.
Algoritmus se skládá z konečného počtu elementárních kroků...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
tiez sa pridam...cloveku vzdy spravi radost, ked sem napisete recenziu alebo clanok..Happy dakujem a tesim sa na dalsie!

mozno jednu malu "korekciu"..co som meral tak F1 jeden ma tu cepel hrubu tak 4mm...teda tych 5mm by bolo mozno fakt az prilis..
Posláno:

Štamgast
traffic_juzz napsal:

mozno jednu malu "korekciu"..co som meral tak F1 jeden ma tu cepel hrubu tak 4mm...teda tych 5mm by bolo mozno fakt az prilis..

Hopla, chybička se vloudilaHappy Tak podle výrobce je to 4,5 mm, tak je to přesně meziHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
hej je to tak..Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Tiez sa pridam -- naozaj pekna recenzia... ten rat 3 je naozaj malicky... zaujimalo by ma foto s F1 pre porovnanie..
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
Dík za pěknou recenzi. Dobře se čte a líbí se mi to srovnání nejen RATek, ale i porovnání s jinými noži.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Galile, paráda, mám chuť tvou recenzi nazvat "tři v jednom", ale protože mám radši turka, tak halt skončím na "trojitým" veni vidi vici, i když ty to tam máš napsaný trochu jinak (ale na šediváky to platí). Hele akorát jednu drobnost k paštikovýmu testu - dlouholetou praxí Wink jsem zjistil, že nejlepší je horní nepravý vypouklý ostří, tím se nabere nejvíc bez nutnosti vyškrabovat, a protože je tupé (zaoblené), tak se neseškrabuje z konzervy hliník. Takže v paštikovém testu stále prospívaj nejlíp kudly typu spear-point (mikováckej automat), v poslední době jsem si hodně oblíbil Gerova Gerber Gatora.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Ahoj, k recenzi jsem se ještě nedostal, ale aspoň vám pošlu fotku jaká mi přišla RAT3,
asi jsem blbě napsal objednací číslo, nože s ozubením na čepeli nepoužívám a pouzdro i klip jsou v "pouštním" provedení, takže jí asi budu prodávat a objednávat znovu hladkou, takže jí asi nebudu ani zkoušet, ale přišla nabroušená, že holíHappy

Honza J. vložil tyto přílohy:
RAT3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ahoj,tak konečně jsem se dočkalHappy.Super článek a hlavně potvrzuje i mé zkušenosti s některými kousky této řady(RAT-7,RAT-3).Musim říct že se mě tyto nože líbí už dávno,bohužel před více než rokem když jsem si objednal svojí první RAT-7,jsem opravdu byl trochu zklamán kvalitou a přesností zpracování,přeci jen od nože v této cenové relaci(v té době byli i znatelně dražší),jsem čekal trochu víc.Po roce jsem dal na Galilovo tvrzení,že se právě v tomto směru firma Ontario výrazně zlepšila a objednal další RAT-7 v uhlíku.A musim říct že jsem dobře udělal,nůž je řekl bych zpracováním o třídu výš,než byla moje stará krysa a krokem kupředu je i přechod k epoxidové povrchovce čepele,jednak lépe drží a druhak na ní tolik nelpí veškerý materiál kterým čepel při práci prochází.
Můžu potvrdit stejnou zkušenost s RAT-7,co se týká sekání,není v tomto nijak excelentní(Heavík nebo A1 jí s přehledem trumfnou),ale stačí bohatě.Popravdě,jsem taky přemejšlel o odlehčení stopky rukojeti jako má například BK-7 přispělo by to k lepšímu vyvážení nože a určitě by to sedmě dost pomohlo(I TAK I je těžký na "prdel").Stejně tak i výraznějíší ukončení rukojeti,aby tak snadno při sekání nešla z dlaně,ale tady vypomůže jistící šňůra a hlavně by nůž ztratil svůj typický,pro mě i elegantní vzhled.
Pracovní schopnosti sedmy v kuchyni můžu jen potvrdit,nůž neni na svojí velikost zbytečně těžký,dobře se ovládá a výborně také řeže.Takže s Galilovo recenzí naprostý souhlas a díky mu za ní.Přidám pár fotek které s článkem souvisí...
PS:A jdu zakulatit rukojeť,zrovna dnes jsem si na to koupil hrubší šmirglyWink.

Gero vložil tyto přílohy:
P6010005.JPG.jpg
P6200006.JPG.jpg
P5300016.JPG.jpg
P5310015.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Díky za recenzi Galile! Líbila se Happy. Přiznám se, že jsem k Ontariu cítil vždy tak trochu despekt, ale zřejmě neodůvodněně. Vzhledově mě tyhle nože moc neoslovují, ale špatné nebudou. Nejvíc se mi zamlouvá mačetokudla RTAK.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Gero:Rat 7 má tendence poněkud vyjíždět z ruky při sekání a myslím si,že kdybys rukojeť ještě odlehčil tato negativní vlastnost by byla ještě výraznější.Chtělo by to nějakej zoban na konci....(Bulíci budou s textitovou rukojetí)Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Ládes napsal:
Gero:Rat 7 má tendence poněkud vyjíždět z ruky při sekání a myslím si,že kdybys rukojeť ještě odlehčil tato negativní vlastnost by byla ještě výraznější.Chtělo by to nějakej zoban na konci....(Bulíci budou s textitovou rukojetí)Wink
Ono stejně musíš při sekání použít poj. šňůru,pak to je v pohodě,takže by to až takový vliv na vyklouzávání z ruky nemělo.
Trochu jsem si taky pohrál s rukojetí u mé sedmy,šmirglama jsem jí zakulatil.Ono to neni na fotce tak zřetelně vidět,ale pohodlnost úchopu se zlepšila.
Na Bulíky se těšimWink.

Gero vložil tyto přílohy:
P6200001.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
Cez vikend som aj ja na rybach prevetral svoju RTAK II a mozem len potvrdit to co sa tu o nom pisalo. Snura pri sekani je nutnost pretoze noz ma naozaj tendenciu vyklouzavat ale ja som to zobral ako vyhodu. Ak to robite opatrne netrpia klby od narazov . Paci sa mi ta RAT 3 mozno ju v buducnosti vyskusam v D2 lebo tu ocel este nemam a rad by som ju vyskusal. Navyse ma puzdro s tek - lokom.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Super recenze. Šlo by udělat foto s tím Browingem vedle sebe? Díky.

D.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Dík, Davide. Chystáme s Gerem srovnávačku těch dvou, takže fotky budou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Mám doma MOD-4, chcel som niečo väčšie, tak som si kúpil machete linder convex z- INFO (www.linder.de). Ale tá je z nejakej 420tky a hrúbku čepele má 4mm, dĺžka je 35cm čepeľ a 15cm rúčka, celková dĺžka 50cm.
Som zememerač a potrebujem v práci odseknúť hrubší konár asi 3-5 cm, urobiť z neho kolíky, zabiť ich do zeme a sem tam sa presekať nejakou húštinou - keď vytyčujeme lesné pozemky. Tak som chcel ma nejaký nástroj v jednom. S MODOM sa to dá, ale je zase krátky na nejaké presekávanie. Tá mačeta je v pohode, ale zdá sa mi tých 4mm dosť málo na hrúbku čepele a materiál 420 nič moc a pri zatĺkaní kolíkov do zeme to ide ale nie je to tak v pohode ako s MODOM. Tak som začal rozmýšľať najprv o TOPS CondorAlert, no ten je veľmi drahý a rukoveť má veľ výstupkov, nevem ako by sedel v ruke, cez internet sa to nedá zistiť. Teraz keď som čítal tú recenziu tak si určite v najbližšej dobe kúpim RTAK II. Len nie som si istý, či nie je málo tých 5mm hrúbky čepele. Stúpačku robiť s ním nikdy nebudem (neviem i by to zvládol oproti MOD4 alebo RD-7). No nejaké väčšie páčenie dreva a zatĺkanie kolíkov plochou čepele do zeme je pre mňa niekoľko desiatok krát počas dňa nutnosť. Dĺžka na nejaký ten priesek krovín by mala stačiť. Neviete niekto ako je to s pevnosťou, beriem to len z toho pohľadu napr. BK-7 má hrúbku 4,8mm hoci ináč je to nôž v pohode.
Posláno:

Štamgast
Co jsem měl možnost prohlédnout si Galilova RTAKa v Lipové,tak myslim že se o něj nemusíš strachovat,určitě dobrá volba.
Posláno:

Štamgast
Tak tak, jak říká Gero, bát se opravdu nemusíš, je to hodně odolnej vercajk. Na práci, co uvádíš, je to super volba. RTAK II a Browning Crowel Barker, tyhle dva ti s klidným svědomím doporučím. U obou je odolnost podobná a hodně vysoká, RTAK II je obhroublejší, o něco málo líp seká, hrubá práce je na něj jak ušitá. Browning je taky výbornej, čepel je jen o kousek kratší, celkově je takovej jemnější, jestli se tohle slovo dá u takovejch hovad použít. Ceny jsou skoro stejný a v poměru k výkonu a kvalitě dobrý. Browning je možná univerzálnější, na něco je RTAK II fakt už dost velkej a mohutnej. Ale zase, jestli to budeš tahat celej den v lese a těžce s tím pracovat, volil bych RTAK II. Snad jsem ti moc nezamotal hlavuHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Jak to tak popisuješ Dido, tak bych měl pro tebe ještě jeden tip. Bark River teď znovu vypustil na trh svůj Golok. Tahle věcička řeže, štípe a seká jako blázen. Navíc nemá špičku, takže s ní půjde semo tamo i hrabat. Kdybych teď měl volný kačky, tak do něj půjdu, páč za čas se už na ně bude muset zasejc čekat kdo ví jak dlouho... Tohle je ale trochu dost od tématu "ratek".

gorshi vložil tyto přílohy:
Golok_Black_Canvas.jpg

Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum