ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kupilka Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/12/2012

Myslím že je mezi námi dost tohoto nádobí a tak bych si dovolil založit nové téma Happy

Doufám,že se najdou příspěvky který napoví členům zda se vyplatí do kupilky investovat.

tak tedy-s chutí do toho Cool
F.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/4/2015
Ahoj, ja mám zelenú kuksu... je krásna, ale... keď som ju umýval, púšťala mi zelenú farbu a dosť páchla. Prešla myčkou, farba už je okej, ale niečo z nej cítiť stále, také niečo horké. Asi ju budem musieť niečim voňavým naipregnovať Happy Inak je krásna, ľahká, odolná, všetko super. Len sa neviem zbaviť toho zápachu. Možno niečo robím zle.
Žiadny dobrý skutok nesmie zostať nepotrestaný...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Ahoj. Nevím proč, od K jsem očekával úplně něco jiného. Schválně jsem zvolil nejlevnější výrobek a tím byl spork. Rozměrově mi moc nesedl. No, díky tomu, že se snažím ho mít v rukou co možná nejvíce, pomalinku si zvykám na jeho rozměry. Původně jsem si myslel že ho zkusím a budu hned chytřejší. Bohužel chyba. Už po prvních chvílích jsem byl z K úplně mimo. Je to plast, ale takový jiný než na jaký jsem zvyklý. První vůně, chutě, byly opravdu nepříjemné. I na omak to bylo takové všelijaké. Umyté od mastnoty, ale stále tam byla ta mastnota cítit. Čím více ho ale používám, tím více se do něj zamilovávám. Ač jsem velký milovník nerezu, musím uznat, že na K něco je. Teď už necítím nepříjemno v ústech, teď mi naopak ta chuť horké kávy kterou usrkuji ze lžíce dělá moc dobře. Teplá lžíce je v ústech velice příjemná, má svou specifickou chuť. Jak chuťovou tak i na omak je taková, taková .... prostě nevím k čemu to přirovnat. Takže už se těším na to až si objednám kuksu a až si s ní budu užívat. Moc se mi líbí její tvar, to ouško je vážně moc pěkná. Jsem zvědav jak s ní budu spokojený. Zase to bude určitě jiné pít z kuksy než jen usrkovat ze lžíce. Teď už ale vím, že nejdříve kuksu párkrát vydrhnu, připravím do ní horké nápoje a až poté ji začnu používat. Pachuť nové K mi opravdu vůbec nesedí.

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
IMG_20170505_121015.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/11/2007
Já mám Kuksu od kupilky už asi dva roky. Asi mám jiné chuťové a čichové buňky, ale to co popisujete jsem já osobně nějak nepostřehl. No ale to je spíš o tom jak kdo co vnímá. Jinak používám ji každý den v podstatě pořád káva , čaj no na veškeré pití co je po ruce. Mám hnědou variantu barvu nepouštěla. Jediné co jsem zjistil že jí káva barví zevnitř do černa, pokud se jen vyplachne. Tenhle problém vyřešila drátěnka na teflon a je jako nová. Za mne super nádobí, akorát ta cena by mohla být nižší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2010
Kuksu a lyžicu mám vyše dvoch rokov, a denne používam na všetko. Zo začiatku bola z kuksy cítiť taká divná pachuť "maggi" , skúšal som tam dať na tri dni whisky ale ani to nepomohlo. Musela sa zabehnúť sama, teraz úplne ok vrele doporučujem. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Kuksu mi odebral čtyřletý synek, hned jak jsem ji dostal. Čaj v ní rychle chladne, dobře se mu drží a nosí (ještě se nepolil!). Navíc nehrozí popálení o povrch hrnku.
No a já se vrátil zpět k termo-hrnku, kterej není tak cool, ale ve kterým vydrží kafe dýl teplý :).
Extra pachů jsem si nevšiml, možná kvůli tomu, že jsem z něj pil 'turka'.
...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Kuksa už je doma. Párkrát vymytá, vypláchlá horkou vodou, teď je bez pachuti. Hodně se mi líbí úchop. Je to hodně nezvyklé, zato hodně návykové. Krásně se drží, velikost tak akorát do dlaní. Malá lžička je taky supr 😎

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
IMG_20170616_112038_2.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2017
Kupilkáři pozor,
T(h)omové a Barča ze Šumperka asi před dvěma měsíci doplnili kupilkový sortiment o kuksu 370 ml. Malou 210-ku používám už nějakou dobu a vejde se do ní bez rozlití jen asi 200 ml. Nová, větší verze pojme opravdu těch 370 ml, asi centimetr pod horní okraj je 300 ml, takže čaj, nebo velké kafe je v pohodě. Pachuť plastu přešla asi po třech použitích, teď už je všechno OK. Mají ji i v černém provedení a ještě jako limitovanou verzi. Na fotkách jsou pro porovnání 210- ka a 370-ka. Pohov.

Dr. Obek vložil tyto přílohy:
kup1.JPG.jpg
kup2.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/8/2016
Letos jsme na dovolenou rodinu vybavili Kupilkovým setem (kuksa 210 ml, miska 550 ml) v černé barvě - https://www.bushcraftshop.cz/bushcraftshop/eshop/0/3/5/1631-Kupilka-BLACK-sada-KUKSA-210-ml-MISKA-550-ml
Je nás šest, a všichni jsme si na tohle nádobí zvykli už během prvního jídla a umytí. Žádné nepříjemné chuti ani pachy, ani u horkého jídla nebo nápoje.
Na začátku si každý svou soupravu naspodu "podepsal" začátečním písmenem svého jména nebo osobitým škrábancem, do budoucna uvažuju o vyrytí či vypálení stylizovaného totemového zvířete každého z nás.
Osobně bychom dali se ženou přednost dřevu, taky svoje dřevěné nádobíčko máme, ale zkušenosti ukazují, že kde jsou (zejména menší) děti, tam při obvyklé dětské "péči" o nádobí dřevo velice trpí. Kupilka má tudíž mimo jiné i tu výhodu, že můžete požádat děti o umytí své misky či kuksy a je vysoká pravděpodobnost, že na nich nic nezprasí Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2017
Ahoj, fotka mého kupilkového kompletu z posledního vandru. Vidličko-lžičku jsem si pořídil, protože používám pánvičku s teflonovým povrchem a nechci ho poškrábat. Malý talířek používám i jako prkýnko na krájení, o hrnku 370 ml jsem psal nedávno, ten je naprosto perfektní.

Dr. Obek vložil tyto přílohy:
kl2.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Také přidám kupilkové zátiší :)

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSCF4621.jpg.jpg
DSCF5698.jpg.jpg
DSCF5715.jpg.jpg
DSCF7389.jpg.jpg
IMG_3376.jpg.jpg

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Ako je to s krajanim na tomto materialy (myslim na tom tanieri) ? Zanechava stopy po nozi? Alebo nedoporucujete na tom krajat?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Já nedávno kafíčko s manželkou Happy

ruman.cz vložil tyto přílohy:
IMG_20210110_153317.jpg.jpg

Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
Taky to máme rádi...

Módi vložil tyto přílohy:
IMG_20200802_141135.jpg.jpg
IMG_20200516_061655.jpg.jpg
IMG_20200829_185750.jpg.jpg
IMG_20200730_194333.jpg.jpg

T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Taky jsme byli vyhnat pvuky z kupilek.Grin

Limak vložil tyto přílohy:
20210124_104759_1_.jpg.jpg

Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Syn a kupilka... Voda chutila

Evenk vložil tyto přílohy:
IMG_20210327_151713.jpg.jpg
IMG_20210327_151722.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/3/2023
Módi napsal:
Taky to máme rádi...
Ta drůbež na misce vypadá jako vlastní úlovek Razz Pochlubíš se?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum