ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Recenze Blackovy kosy Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Automaticky založená diskuze k článku Recenze Blackovy kosy
.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/12/2005
Díky za zajímavé čtení, určitě se tu rozjede bohatá diskuze. Jen mi přijde zvláštní, že před testováním nebyly ostatní nástroje nabroušené. Čekal jsem že Blackova kosa bude hodně vysoko a proto mě překvapilo, že ji srovnávate s nástroji, které jste vzali "hodně použité", výsledek byl byl sice jiný, ale tohle mi tam nesedělo. Jinak díky za vaší práci a čas Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Recenze pěkná a důkladná. Díky. Já osobně beru na vysekávání všeho druhu velkou kosu. Vždycky, když jsem zkoušel něco jiného - mačetu, srp - byl jsem sedřenej jak pes a výsledek nic moc. Vyplatí se ji přenést i na delší vzdálenost. Určitě to unaví míň než pak sekání s mačetou.

Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
zajímavá recenze..Wink Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...ta stará kosa (velká) zahrála ještě solidní písničku,vypadá že je už dost probroušená a taky je dost napřímená...myslím ,že kdyby byla naklepnutá a vytažená tak by o ty keře taky utrpěla ten kraj je někdy jak staniol,ale na trávu se to tak patří... ta asie dost pohořela, třeba to pohne s vývojem dalšího kousku...jako článek se to čte velmi dobře,strohý a jasný...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Asi tolik. Už jsem to docela hodně lidem předváděl osobně. Je to v rukách, a ty holt má každý svoje. Mám mačety,i kosu,a podobných nástojů docela hodně. I křovinořez, srp, a myslím, že vím, o co jde. Myslím, že s tím prostě neumíte zacházet.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Ir
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
vzhledem k tomu, ze ostani nastroje byly taky overeny domorodcema (byt evropskejma) zda se ze Kama dost propadla.
Mas dojem, ze to vyhnuty ostri je dany tim ze s tim neumej zachazet?
Me prijde, ze se jedna o docela slusnej stret PR s realitou
Posláno:

Štamgast
Ono to asijské nářadí funguje možná více, než tisíc let. Ale záleží vždy, kdo to má v ruce. Když dostane špičkový japonský meč do ruky pitomec,tak jej ihned zlomí, nebo ohne. Je to chyba meče? Wink
(Theodore Roosevelt)
Ir
Posláno:

Pokročilý
me se zda, zes to byl ty, kdo zadal o recenzi. Jeji negativni vysledek te ted vede k tomu, abys shazoval schopnosti recenzenta? to je trochu nedustojny, ne?

Evropsky naradi taky existuje tisice let (srp, kosa nekolik set) ta uravena kosicka za 190 kc si tky vedla dobre (lip)
Posláno:

Štamgast
Svůj příměr jsem napsal. Ale je to fuk. Ono, kravál se mi povedl docela slušný, a cílem bylo, aby si to lidi vyzkoušeli sami doma. Snad si ji umí vyrobit každý, a každý si udělá svůj názor. Já jich rozdal a rozeslal docela dost. Časem se jistě ozvou i ti, kdo něco podobného mají. Jediné, co ještě nemám vyzkoušeno, je "bush hook" Prý je to docela účinný nástroj. Japonci mají velmi podobný jeden typ "kama".

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Dávám sem pro ilustraci foto japonských kama. Jsou velmi různorodé.

Black vložil tyto přílohy:
857d_1.JPG
bq415_1.JPG
718152.jpg
kama_l.gif
Kamas.jpg
kusarigama_keiko1.JPG
KusariGama_2220406.jpg
weapons_japanese_weapons_kamas_t_sharpened.jpg
3195.jpg
emerysgardenstore_2000_2980105.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Black napsal:
Asi tolik. Už jsem to docela hodně lidem předváděl osobně. Je to v rukách, a ty holt má každý svoje. Mám mačety,i kosu,a podobných nástojů docela hodně. I křovinořez, srp, a myslím, že vím, o co jde. Myslím, že s tím prostě neumíte zacházet.

co se dá po takovém debaklu taky říct, že jo..za to špatně zakalený ostří může Kruha, že s tim neumí sekat taky..holt kluci maj asi vobě ruce levý, nedokážou takovej vynález ocenit natož se s ním naučit "speciálně" sekat..čekal jsem že se k tomu postavíš čelemWink ach jo..Sad

edit:myslím že recenze je dost objektivní,kluci na tom nechali dost času a posekali kde co... princip práce s kosou nebo mačetou během jediného dne práce, pochopí každej..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
Zajímavé. Tohle asi budu muset vyzkoušet. Moje zkušenost je pouze srp a ta malá kosa. S klasickým srpem se dá zvládnout hodně, ale ta kosička mně nezaujala. Oproti srpu je těžká a dobře nabroušenej srp vezme i stromek celkem v pohodě. Ale pokud by se ta kosa nasadila na tu delší násadu hmmm už to běžím zkusit :)
Ir
Posláno:

Pokročilý
podpis, zelvo
Posláno:

Štamgast
No, mohlo se stát, že to nebylo zakalené na max, ale kalí mi to profíci. Standartně na 55Hrc. Je to pérovka. To je dobrá ocel. Normální je i to, že s velkou kosou by ti kosák pěkně dal pár facek, kdybys zkusil sekat trávu byť jen bez ranní rosy.Natož křoví. Kosy mají naklepáno jen několik desetin na podžínání. S mačetou zase sekáš do země, a tupíš ji, když vysekáváš křoví. S malým srpkem je práce i na trávě pomalá. Vyvrať mi to.

Ale jistě, oni ti asiati jsou jistě idioti. Přeci by to neudělali funkční.

Edit. Sekám s tím obden, tak bych řekl, že docela často. To abych sám sebe přesvědčil, že je to nefunkční..Laugh
(Theodore Roosevelt)
Ir
Posláno:

Pokročilý
no... co na to rict. Tuhle kosu nedelali asiati ale ty
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Také sem si přečetl recenzi zajímavé,máme velkou zahradu takže sekám velkou kosou docela často a myslím že není nic lepšího.srp také používám.K te blackově kose ve stilu kama-srp ja přesně nevím k čemu vsemu se používala v japonsku,ja ji spíše viděl jako bojovou zbran v budo, než na sekání trávy ale člověk toho jestě neviděl.....
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Oncudora San napsal:
Také sem si přečetl recenzi zajímavé,máme velkou zahradu takže sekám velkou kosou docela často a myslím že není nic lepšího.srp také používám.K te blackově kose ve stilu kama-srp ja přesně nevím k čemu vsemu se používala v japonsku,ja ji spíše viděl jako bojovou zbran v budo, než na sekání trávy ale člověk toho jestě neviděl.....

Jistě jsi alespoň zdálky slyšel o Okinawa. I o tamním zákazu zbraní. A vzniku sebeobranných škol, kterým se jaksi obecně říká Kobudo. Poté se zemědělské nástroje staly bojovými. Kama-srp na rýži. Nunchaku-cep na rýži, Tonfa-držák mlýnku na rýži. Atd...
Stejně, jako za husitských válek husiti používali cepy, kosy, vidle..
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Black napsal:
Oncudora San napsal:

Jistě jsi alespoň zdálky slyšel o Okinawa. I o tamním zákazu zbraní. A vzniku sebeobranných škol, kterým se jaksi obecně říká Kobudo. Poté se zemědělské nástroje staly bojovými. Kama-srp na rýži. Nunchaku-cep na rýži, Tonfa-držák mlýnku na rýži. Atd...
Stejně, jako za husitských válek husiti používali cepy, kosy, vidle..

Jané znám,vím jak to myslíš jen sem to prostě ještě neviděl třeba na nejakém videu nebo na živo....v japonsku jsem zatím nebylSad sned se mi to nekdy za život poštěstí...
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Koukni sem..
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=3601
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum