ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hlohovy primitivní nože Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Automaticky založená diskuze k článku Hlohovy primitivní nože

Tak dosypu ještě pár fotek které se do testu nevšly, omlouvám se za zpoždění, díky za reakce, ty Hlohovy kudly jsou fakt super, maj duši a styl.

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
29102008734.jpg.jpg
29102008735.jpg.jpg
29102008736.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pěkná recenze. Uvítal bych fotky zavíráku i z jiných úhlů.

D.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Teď jsem to přelouskal a je to tada nářez, díky za recenzi.
Ir
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Hlohovy noze miluju! mam jen jeden crossover Ir/Hloh ale je to muj nuz na kazdodeni noseni. je naprosto originalni,nenavonenej a tak. Myslim ze radsi nez drevo reze slaninu a klobasu.
A taky pekna recenze! Diky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ahoj Tome,pěkný čtení.
Nože taky super.Zavírák je Jardovo klasika,nemá chybu(od Lipové o nějakým uvažuju) a ten pevnej,to je takovej "středověkej kuchyňák",líbí se mě tak jak je,nijak bych ho neupravoval.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2006
Nože nádherný. Od doby, co jsem našel starou úplně černou rybičku a dal s pomocí lapovacích papírů tak nějak dohromady, mě takovýhle "staroušci" docela berou. Ten zavírák vypadá jako by ho vytáhli po 80 letech zpoza trámu nějaké půdy Happy,fakt klasika. Ale nejvíc mě chytil ten pevnej s parůžkem - nádhera !!! Tak si představuju pevné EDC. Kolik by tak asi stál dukátů Happy, aby mi mohl říkat pane ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Zatial som tusim jediny, komu sa tieto noze nepacia. Snad ma zato neukamenujete Happy ale mam proste iny vkus.
Ten Hlohov zatvarak ma nejake crty nozov od Mata (aspon sa mi zda), Matove zatvaraky su podla mna uplne ina liga. Ked som ich drzal v ruke tak su uplne perfektne a som si isty ze by obstali na svetovych vystavach.

Mozno som na tento Hlohov styl este nedozrel - ja uprednostnujem ciste linie, jednoduchost a funkcnost a urcitu eleganciu. Ale raz mozno - velakrat sa mi potvrdilo prislovie "nikdy nehovor nikdy".
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
laurin napsal:
Zatial som tusim jediny, komu sa tieto noze nepacia. Snad ma zato neukamenujete Happy ale mam proste iny vkus.
Ten Hlohov zatvarak ma nejake crty nozov od Mata (aspon sa mi zda), Matove zatvaraky su podla mna uplne ina liga. Ked som ich drzal v ruke tak su uplne perfektne a som si isty ze by obstali na svetovych vystavach.

Mozno som na tento Hlohov styl este nedozrel - ja uprednostnujem ciste linie, jednoduchost a funkcnost a urcitu eleganciu. Ale raz mozno - velakrat sa mi potvrdilo prislovie "nikdy nehovor nikdy".

no já nevím..Hloh tvoří vpodstatě jako spousta jiných kovářů..prostě tvar vypadne z ruky..to že vychází z lidových nožů Španělska či Francie je jediná podobnost s Matovými noži které tam vidím..Jediné co na nich vadí mně, jsou místy ostré hrany či otřepy na nýtech,stačí pár minut navíc a dát malým kladívkem nýtu pravidelnější tvar..Za tu dobu co je Jarda dělá,by si to mohl už ohlídatRazz Budilo by to více dojem sofistikované rustikálnosti..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
želva napsal:
laurin napsal:

no já nevím..Hloh tvoří vpodstatě jako spousta jiných kovářů..prostě tvar vypadne z ruky..to že vychází z lidových nožů Španělska či Francie je jediná podobnost s Matovými noži které tam vidím..Jediné co na nich vadí mně, jsou místy ostré hrany či otřepy na nýtech,stačí pár minut navíc a dát malým kladívkem nýtu pravidelnější tvar..Za tu dobu co je Jarda dělá,by si to mohl už ohlídatRazz Budilo by to více dojem sofistikované rustikálnosti..

To že z toho kouká Mat je víc než možné, vždyť mé první kudly byly dělané hodně podle jeho skic. Zalíbilo se mi jištění laguiole, ale už ho dělám po svým, jediné co zůstává je ten zub čouhajícího zámku bez toho by to ani nebylo onoWink .
S těmi nýtky už se taky pomalu lepším, nejde všechno hned najednou musí se postupně nejdřív se naučit pěkné nýtky z mosazi a pak pomalu ze železa (každý materiál se chová jinak)
Jednou snad budou pěkné zatím jsem rád že jsou funčníLaugh
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Mne sa naopak celkom pacia.... Hlavne ten zatvarak, Ma to nejaku poistku?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Zavírák je bez pojistky ale péro drží docela pevně.

Koho zajímají ceny a další podrobnosti, ať koukne sem Hlohova stránka
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Pěkná recenze,hlohovi nože se mi velmi líbí dýchá na mě z nich minulost...
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Zrzavý Orm napsal:

Teď se tam půjde každý podívat a uvidí jaká jsem ostuda, hodně dlouho jsem tam nedal žádné fotky, večer to zkusím napravit....Wink
Nový blog:
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...máš moc pěkný stránky,k nožům jen to že "jakej pán takovej krám" a to nemyslím vůbec peorativně ale vysvětlovat to snad nemusím,kouknu na nůž a vždycky si hned řeknu nepodceňovat...a abych si trochu postesknul na stránkách máš jeden kousek a na něm chromovanej kroužek na klíče a to je teda hnůjLaugh ...nebo taky záměrLaugh a to je zábavný...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Pekná recenzia s ešte krajšími fotkami.
Hlohove nože sa na nič nehrajú, tvarom čepelí, výbrusom ....praktické...na používanie
Želva raz napísal, že na ručne vyrobených nožoch by malo byť vidieť stopy ľudského snaženia...alebo niečo v tom zmysle. Áno, to ich odlišuje od strojovo presných , dokonalých výrobkov a dáva im punc jedinečnosti. Hlohove nože majú svoju tvár, aj bez jeho značky sa dajú jasne identifikovať....páčia sa mi
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/28/2008
krasný nože Happy když na ne kouknu tam mi připadaj jako z minulýho století a to je na nich hezkýWink a nepochybuju že i dobře funkční Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
musím se přiznat, že na první pohled se mi Hlohovy nožíky opravdu nelíbí, jenže už na ten druhý je v nich skutečně zakletý duch starých časů kdy se nemuselo tolik spěchat a věci naopak musely kromě funkčnosti i něco vydržet, a to tyhle nože mají v sobě. Pochopil jsem správně, že Hloh dělá všechny nože ze sendvičů? Nebo jen ten jeden?
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/12/2008
no tak ten s tou drevennou rúčkou by som bral ja osobne by som čepel viac vyleštil ale inak pekná práca vzdávam hold
život je ako rebrík do kurína kráky a
osratý
Posláno:

Štamgast
bigdragon napsal:
musím se přiznat, že na první pohled se mi Hlohovy nožíky opravdu nelíbí, jenže už na ten druhý je v nich skutečně zakletý duch starých časů kdy se nemuselo tolik spěchat a věci naopak musely kromě funkčnosti i něco vydržet, a to tyhle nože mají v sobě. Pochopil jsem správně, že Hloh dělá všechny nože ze sendvičů? Nebo jen ten jeden?

No, já to mám rozdělené do takových období, když mi fungovala výheň i flexa tak jsem dělal sendviče (cca 5 nožů) pak mi zas odešla výheň (nedosáhl jsem tam dost vysoké teploty na sváření)takže jsem dělal kudly ze samotné 19312 tu jsem si řezal z plechu, pak mi ukradli flexu tak mi nezbylo než dělat z 12060 kterou mám v pásovině a nemusím jí řezat. Občas taky zkouším recyklovat různé věci třeba pilníky, staré nářadí, ložiska (to většinou když mi dojdou ocele o kterých vím co jsou zač).
Dneska jsem si koupil novou flexu a zítra zkusím spravit výheň donutily mne k tomu okolnosti, slíbil jsem že udělám další sendvič...Laugh
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Zrzavý Orm napsal:

tak ta stranka je podla mna uzasna ... a co sa nozov tyka uz davnejsie som Jarikovi pisal o nich mail
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum