ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Míchání vařícího jídla nožem? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,774
Automaticky založená diskuze k článku Míchání vařícího jídla nožem?
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2017
Příspěvky: 94
Ok Moc děkuji. Mně se to líbilo. Sice bych nožem asi nemíchal, ještě jsem to asi v životě neudělal, ale aspoň vím, že jednou míchnout polévku či gulášek můj nůž "nezabije" Happy Martin
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,104
Ahoj Pavle, moc hezký počin Ok , díky za něj. Výsledkům věřím, ale ženě to říkat nebudu Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 1,404
Já myslím že se hlavně skloňuje problém s popuštěním čepele v horké vodě.....
To tahle práce nezohledňuje.
Ale jinak Ok


Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2008
Příspěvky: 1,135
pohlava napsal:
Já myslím že se hlavně skloňuje problém s popuštěním čepele v horké vodě.....
To tahle práce nezohledňuje........

Ahoj !!!
Nezohledňuje, protože je autor znalý.... Popouštěcí teploty jsou u ocelí úplně jinde, než bod varu vody...
W.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Příspěvky: 2,101
A co popouštění při míchání chili pokrmů? Shocked
Díky za článek! Kdybych nebyl takovej tupec, tak bych chtěl být vědec. Applause
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 1,404
Willie napsal:
pohlava napsal:
Já myslím že se hlavně skloňuje problém s popuštěním čepele v horké vodě.....
To tahle práce nezohledňuje........

Ahoj !!!
Nezohledňuje, protože je autor znalý.... Popouštěcí teploty jsou u ocelí úplně jinde, než bod varu vody...
W.


já neříkám že se to děje, ale že se o tom mezi "neznalými" mluví....
v tom případě tam autor mohl napsat to, co píšeš ty a bylo by to Wink
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,774
Jako autor musím říct, že zmiňovat "popouštění" v horké vodě mě vůbec nenapadlo. Možná je to proto, že jsem o tom vždy mluvil s lidmi alespoň trochu problematice znalými a takovouto kravinu nikdo nikdy neřeklRazz No a pokud se tom mluvilo tady, tak "vo tom žádná"Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,521
Nojo, no - to je to samý jako myčka. Navíc, když už jsem v lese, tak si uříznu i klacík s pár větvičkami a mám hned kvedlačku. Leda bych si tak chtěl kudlu umejt.........
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 1,404
slon napsal:
Jako autor musím říct, že zmiňovat "popouštění" v horké vodě mě vůbec nenapadlo. Možná je to proto, že jsem o tom vždy mluvil s lidmi alespoň trochu problematice znalými a takovouto kravinu nikdo nikdy neřeklRazz No a pokud se tom mluvilo tady, tak "vo tom žádná"Happy


no, právě že já, pokud jsem slyšel, že "míchání" je hrozný problém, tak se to svádělo vždy na popuštění, resp. zkrátka změknnutí ocele a ztrátu ostří.... Laugh
Tady na knifu už jsem to právě četl taky.....
Sapere Aude.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,912
Hezký článek Ok Zajímavé jak nerezová žiletka zrezne oproti 1.2842. Nedopátrali jste náhodou z jakého materiálu je žiletka a jaký je úhel na břitu?
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,774
Uvědom si, že ta žiletka má extrémně vytažené ostří. Tam se projeví jakákoliv nedokonalost.
Co se týká složení, je tam analýza (uhlík není pravda ...) - je to obyčejná "chirurgická ocel"Razz Tedy normální kalitelná chromová ocel, obdoba 17 029.
Úhel břitu u žiletky nevím, pokud se zblázním, tak to zaleju do epoxidu, vybrousím kolmo a změřím.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,439
slon napsal:
....Úhel břitu u žiletky nevím, pokud se zblázním, tak to zaleju do epoxidu, vybrousím kolmo a změřím.


Pavle skús to odmerať "ukazovátkom" ako to robí Jenda : http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=22970&p=34
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,774
Já rozhodně nepotřebuju měřit úhel broušení, takže si žádné udělátko dělat nebuduRazz Brousím totiž z ruky, jak se mi to povede, tak to je. Akorát na "tábornický nůž" dám tupější úhel než na kuchyňák.

Pokud si to někdo chcete změřit, tak jsou to úplně normální žiletky Wilkinson.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,439
Poprosím Jendu aby to odmeral - je to brúsené na tri uhly a ja mám problém s meraním pri pohľade z hora určiť hrúbku - prechod posledného uhlu.


sandor vložil tyto přílohy:
DSC_5524x.jpg.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 6,448
Pavle, díky za článek!Ok
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/17/2007
Příspěvky: 542
Paráda, pěkná práce Admire , gratuluji k dotažení původní myšlenky, další mýtus vyvrácen, už jsem myslel, že se na to zapomnělo Laugh :

http://www.knife.cz/default.aspx?tabid=53&g=posts&t=21845&p=211

(ale stejně si budu pořád nechávat zvlášť nože na horké maso a zvlášť na syrové...)

Teď by to chtělo ještě o level výš - co takhle vliv polarizovaného měsíčního světla na kvalitu ostří za úplňku a v jeho dalších fázích??? Grin Grin Grin
(a pak případně o vlivu změny úhlů boků pyramidy na "samoostření" žiletek)
To by se studenti mohli docela vyřádit...
Grin



Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2009
Příspěvky: 270
Nechci to dál rozjíždět ..ale... když se dívám na ženu /svou/.. tak při tom míchání nožem mám ještě několik postřehů. Začne to tak, že nakrájená potravina je často shrnuta s prkénka břitem, nožem je následně v hrnci zamíchámo nejspíše proto, aby se čepel opláchla. Při tom občas zaslechnu jak ostřím narazí na stěnu hrnce..a ten je o dost tvrdší nežli horká voda co je v hrnci.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,439
Mne sa podarilo vidieť ako "kuchár" miešal základ na guláš (olej, mast a cibuľa) špičkou noža. Tam už asi bola teplota cez 200°....

PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,439
"Udělátko" netreba vyrábať, orientačne sa to dá odmerať aj takto ako je to na prvej fotke.
Vrcholový uhol by mať byť 15° (na fotke je 30°; uhol odrazu = uhlu dopadu; 30°: 2=15°)
Druhý uhol by mal byť 11°


sandor vložil tyto přílohy:
20170504_133211x.jpg.jpg
DSC_5524xx.jpg.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris