ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Materiál na čepel II. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2006
docela rád bych si skusil vybrousit něco jednodušího ale nevym jakou ocel použít protože nemám brusku a pilovat nůž pilníkem 2 měsíce se mi zas tak nechce Happy nemusí to bejt nějaká převratná kvalita ale stačí mi když se po zakalení nestupí na dřevě nebo něčom podobnymHappy
(pár lidí mi slíbilo že mi poradí tak se ptám a obvzlášt tich co vlastněj bochody s podobnym zbožim)
"Buďjiž tvé nepřátele stihne rychle pomalá a bolestivá smrt"
(Jan Pecka)
Posláno:
Pokročilý
ted sem nasel dobrej odkaz ale stejne z nej nevyctu jkaou ocel pouzit a co je ta cerna pasta co tam patla na ostri a vsim sem si ze to spatne kali ma malo oleje nekde sem cet ze se ma kalit svisle Happy www.hossom.com/tutorial/jonesy/
(Jan Pecka)
Posláno:
Pokročilý
a taky bz me zajimalo jak to vlasne vyhladim aby vypadal jak z tovarny
(Jan Pecka)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Tak já něco přihodím.
Ta pasta, to je lihový fix se silným hrotem. když si tím broušené ostří načerníš a pak piluješ dál, ukáže ti to, kde víc tlačíš, nebo držíš víc šikmo pilník. Pomáhá to udržet ostří rovné a né zvlněné.

Ještě jsem nůž pilníkem nedělal, ale určitě je to cesta.

Nějaké oceli mají na www.jatagan.cz

Kalení od oka bych nezkoušel.

Vyhladit se to dá na nějakém pevném kotouči na trnu (dřevěném nebo kovovém), který je upnutý do vrtačky. Potom finišuju na smirku, položeném na tabuli skla. Končím tak u zrnitosti 1200, protože jemnější jsem zatím nepotkal. Lešřím na hadrovém kotouči na stopce, upnutém do vrtačky. Nejvyšší otáčky, jakých je schopna. Lešticí pasty mají také na jataganu, ale levnější třeba v lepších železářstvích.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
A proc nevemes D2, pilnik a nezkusis makat? Pak smirglem nekolik dnu, pak lestici pastu na hadr a jeste par hodin zabavy... A pak to bude nejlepsi nuz v tvem zivote!
Posláno:
Štamgast
Ty v@le, ted jsem si vsimnul, ze zadny z prispevku zakladatele tohoto tematu nema ZADNOU CARKU/TECKU ! Zadna interpunkce ! !
Posláno:
Pokročilý
občas ty tečky a čárky zapomenu nebo prostě nevym (nejsem silnej na češtinu)Happy budu se snažitHappy
(Jan Pecka)
Posláno:
Pokročilý
ted sem este zabrouzdal po netu a nasel sem ze by mozna slo 14160 nebo 14260 byli mekci nez ostatni oceli a asi budou i levnejsi nevim a nechce se mi vylaznout balik za kvalitni ocel kdyz ji stejne nejspis zmrsim a zacnu znova Happy
dik
(Jan Pecka)
Posláno:
Pokročilý
anebo 420 nebo 440 ale na jataganu sem ji nenašel
(Jan Pecka)
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005
Tak zaprve bych netvrdil, ze kali spatne ja z toho obrazku teda nepoznam jestli ma malo oleje a jak tam cepel dava. A tak uplne od oka taky nekali, ale pouziva magnet. Coz si myslim, ze je pro uhlikovku a "udelej si sam" vyrobu noze nejspolehlivejsi.
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005
Mno to ani ja Laugh

Rumoko napsal:
Ty v@le, ted jsem si vsimnul, ze zadny z prispevku zakladatele tohoto tematu nema ZADNOU CARKU/TECKU ! Zadna interpunkce ! !
Posláno:
Pokročilý
tu 420 už sem na jataganu našel je to fakt malim písmem Happy pohoda
(Jan Pecka)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/21/2005
A koukam další co nemá chuť pilovat.
Takže já nahrubo "brousim" timhle
Posláno:

Štamgast
Ještě detail. Jinak bere pěkně.
Posláno:

Štamgast
No a potom pilník a pak tohle
Posláno:

Štamgast
Takže mnoho zdaru. A pilníku se neboj.
Posláno:
Štamgast
Kdyz to shrnu: Kdo chce kudlit, najde cim, co, jak a kde...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Tak teď jsi mně přesvědčil na hotovo, že mám zmiznout, ty svoje kudlíky děláš tímtoShocked, tak to moje šmirgle na filcáku ve vrtačce jsou profi dílnaLaugh máš mou úctu
KumoIdzi napsal:
Takže mnoho zdaru.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
To je znouze radši bych dělal na brusce, ale prostě zatim neni. Jsem vyučenej brusič skla a bruska je to co mám rád , ale neni a ani neni kam dát doufam že časem něco seženu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
KumoIdzi napsal:
Takže mnoho zdaru. A pilníku se neboj.
lenze pilnikom to trvaaaaaaaaaaaaaaaaa
strasne dlho
viem to lebo som si podla toho navodu dole uz par kuskov nacal a az hen jeden dokoncil (a 2 riadne pokurfil bo som podcenil ten lihovy fix)
jediny material co mam je 14260 (mno mam este taky 2,5mm hruby nerez ale do toho sa mi velmi nechce)
kedze bruska za ktoru som dal skoro 5 litrov sa po 2 dnoch (cista praca asi tak 2x1 hodina)odporucala do vecnych lovist a momentalne sa taham s reklamaciami
tak mi to vsetko trvaaa strasne dlho a hlavne ked je clovek v robote 9-12 hodin denne + soboty a niekedy aj nedele tak jednoducho ja osobne svoje volno vyuzivam k spanku a k serioznej robote s nozmi sa dostavam tak 1x mesacne pre to zavidim vam ostatnym ako to tak svižne a rezko robite a ake krasne veci vam vychadzaju spod ruk
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum