ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Domácí úpravy továrních nožů III. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2009
Pokud si vysníte nějaký nůž a nemáte možnost řešit vaši představu s nožířem, poohlédnete se po nabídce různých firem. Přesto, že nabídka je velice široká, málokdy se 100% trefí do vaší představy a začnete vyhledávat ten nejpodobnější vaší vizi. Většinou schází pár detailů a byl by to ten pravý, pak si člověk řekne, proč to neudělali tak a tak, proto si myslím, že je dobré vnímat tovární nože jako polotovary a nebát se do nich, jak se říká, trochu hrábnout. Je pravda, že do nože za 10.000,. kč bych nehrabal, ale u těch finačně dostupnějších bych se nebál dotvořit je k obrazu svému. Samozřejmě mám na mysli malé úpravy, jen takové to doladění, na ty razantní dopopručuji odborníka, nebo si rovnou nechat vyrobit nůž na zakázku.
Doufám, že každý má doma nějakej ten domácí "tuning" a připojí se k diskusi i s fotodokumentací.

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/21/2009
Kdysi jsem nosíval CRKT Polkowski/Kasper Companion jako EDC, pak jsem na něj na delší chvíli zapomněl, až nedávno jsem došel k názoru, že mi v práci Uton nesedí a velký nože nejsou skladný a překážej, a tu jsem si vzpomněl na CRKT Polkowski/Kasper. Velikostně Polkowski/Kasper postačuje a na sekání velkejch průměrů používám polní lopatku od Glocka, lopatka je stejně povinná výbava, tak proč ji nevyužít jako sekeru atd. Trochu jsem Polkowski/Kasper poupravil k obrazu svému, ubrousil jsem na rukojeti výkroj pro přední prst, při reverzním držení dost překážel( občas je nůž i nástrojem ke "zneškodnění nepřítele" takže i k tomu bylo potřeba přihlédnout! ), byl jsem velice překvapen současným luxusním držením. Dále jsem obětoval zadní šrouby na střence k otvoru na jistící šňůru na ruku, bez ní je sekání velice obtížné. Střenky stále drží jak přilepené!! No a pouzdro teď nese multitool, magnesiový blok, parašňůru a el. pásky, vše co se do práce hodí a co potřebuji. V poslední řadě jsem našel doma úchyt na opasek ze Sogu a tím se vyřešilo rychloupínání na jakoukoli součást výstroje.
Určitě se zase proti mému "tuningu" někdo ohradí, ale já jsem více než plně spokojen a to je to hlavní, ne?
Pro ty, co nevěří, že je CRKT Polkowski/Kasper v lese co platný, dodávám fotky - přesekání větve za pár minut!

Ripcord vložil tyto přílohy:
P1010139.JPG.jpg
P1010141.JPG.jpg
P1010140.JPG.jpg
P1010142.JPG.jpg
P1010158.JPG.jpg
P1010156O.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002

Mulea Bowie (původně vypadal jako tento model, jenom měl kratší čepel. Záštita byla nepraktická, gumová rukojeť se začala časem odírat a uvolňovat, tvar čepele se mi tak úplně nelíbil. Ořezal jsem záštitu, sbrousil hřbet čepele, gumovou rukojeť odřízl a nahradil ji omotem ze špagátu namočeného do lepidla a nakonec řemínkem. Pouzdro jsem vyrobil úplně nové, pro leváka.

Nůž je dost těžký a nikdy nemám pocit, že by byl opravdu ostrý (ocel Mova 60 nebo tak nějak, údajně ekvivalent oceli 440 C). Trn čepel zasahuje asi jen do poloviny délky rukojeti, dál je rukojeť tvořena odlitkem. Prakticky ho nepoužívám.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Zdravím,
tak já si s nožema spíš víc hraju než pracuju, ale stejně bez nože = jako bez ruky.
Vždycky se mi líbily Švýcaráky a tak jsem si vyrobyl švestkový střenky na mýho starýho dobrýho Vic. Forestera (nůž nemám nafocený, jen střenky).
Pak jsem si koupil Vic. Sentinel, ten bez domácí úpravy používat ani nejde - sundal jsem střenky a odbrousil plech ,tu přípravu na pojistkuHappy a když už byly střenky dole, tak jsem udělal dřevěný, švestkový (na první fotce, ale pak jsem ho prodalWink ).
Potom (jo!, dlouhá zimaLaugh ) jsem Forestera kompletně rozebral, udělal jsem čepy na šroubky, nový střenky a pokus filework Happy (foto č.3 a 4).
No a teď malinkej švýcárek pro ženskou k narozenínám - čepy na šroubky, mosazný příložky a švestkový střenky (foto č.5 a 6).

hanes vložil tyto přílohy:
5.JPG.jpg
P1080601.JPG.jpg
P1080609.JPG.jpg
P1080691.JPG.jpg
P1080701.JPG.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/29/2008
Ripcord napsal:
Pokud si vysníte nějaký nůž a nemáte možnost řešit vaši představu s nožířem, poohlédnete se po nabídce různých firem.
Doufám, že každý má doma nějakej ten domácí "tuning" a připojí se k diskusi i s fotodokumentací.

moschak vložil tyto přílohy:
P1010334.JPG.jpg
P1010336.JPG.jpg
P1010332.JPG.jpg
P1010333.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/21/2005
Dnes jsem dorazil jednu předělávku.

KumoIdzi vložil tyto přílohy:
P4160040.JPG.jpg
P4160044.JPG.jpg
P4160047.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Jestli lze považovat za tunning odstraněné černění, dávám sem na ukázku svého Lawmana. Nožík je to masivní, s naprosto fantastickým back lockem - zapadá cca 4 mm a nemá žádnou vůli. Má vynikající ergonomii, jen by někomu mohl vadit choil. Rozebral jsem jej a podrobil "drátěnkové kůře". Šlo to dobře dolů - nějak nechápu, proč Cold Steel tuto povrchovku používá. Pod povlakem se skrýval saténový povrch, podobně jako tu kdysi někdo prezentoval Recona. Teď každopádně vypadá o dost líp a nebude jej hyzdit postupné olupování. Ještě dojde na klip, do toho už se mi nechtělo.

jerry vložil tyto přílohy:
DSC01149.JPG.jpg
DSC01151.JPG.jpg

Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Taky jsem si "ošoupal" Recona a paráda... druhý nůž je předělaný CS Master Hunter, nyní s ručkou v domácí černé hadrokartě...

FranaD vložil tyto přílohy:
IMG_1639.jpg.jpg
IMG_8788.jpg.jpg

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
V inzerci to zapadlo,nemáte někdo nááhodou pružinku pojistkky u Recon 1?Happy Omlouvám se,ale když to pééérko seženu,hned to bude domácí úprava,ne??Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Gerber Gator
Mikov Fixír
Victorinox

Dušan vložil tyto přílohy:
P1000717.jpg.jpg
P1010587.jpg.jpg
P1020318.jpg.jpg

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pozorovatel
Moje nové pouzdro na Mikov.

moschak vložil tyto přílohy:
P1010351.JPG.jpg
P1010352.JPG.jpg
P1010353.JPG.jpg
P1010354.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Pěkné, pěkné, ale kam dáš pilku a pilník? Nechal jsi i pro ně kapsičku?
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Pozorovatel
Honzík Lékárník napsal:
Pěkné, pěkné, ale kam dáš pilku a pilník? Nechal jsi i pro ně kapsičku?

Mám verzi bez pily a pilníku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Hmmm, to vypadá moc pěkně! Plastová vložka kolem čepele tam jest? Tu bych dal...
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Pozorovatel
[quote=fettgesicht]Hmmm, to vypadá moc pěkně! Plastová vložka kolem čepele tam jest? Tu bych dal...[/quote
To mě napadlo až už jsem měl hotovo.Možná to časem jěště pořeším.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Muzu se zeptat kde si vzal tu latku na to pouzdro? ja to shanel na svou prvotinu co sem udelal ale nikde sem to nemohl sehnatSad
Posláno:

Pozorovatel
V obchodě šicích potřeb (textil atd.),dají se tam koupit nylonové pásky různých šířek,stejně tak druky,spony průchodky a jiné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Popřípadě pokud máš někde ve svém okolí provaznictví, tam by je taky měli mít.

edit: Jo a teď jsem si vzpomněl, že největší výběr nylonových pásů v šířce vhodné na pouzdro mají tady v Plzni v jednom velkým železářství. Takže to by taky mohla být možnost. V takových těch galanteriích a spol mívají většinou šířku do 3 cm, což je málo.

Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
INMU napsal:
Popřípadě pokud máš někde ve svém okolí provaznictví, tam by je taky měli mít.

edit: Jo a teď jsem si vzpomněl, že největší výběr nylonových pásů v šířce vhodné na pouzdro mají tady v Plzni v jednom velkým železářství. Takže to by taky mohla být možnost. V takových těch galanteriích a spol mívají většinou šířku do 3 cm, což je málo.

Není pravda, u nás mají pásky od 1.5cm do 6cm, ale asi záleží na tom kterém obchodě,takže hledat,hledat,hledat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Já se nehádám, jen jsem řekl svou zkušenost.Happy Souhlasím s tím, že se člověk prostě musí rozhlédnout po okolí a poptat se v obchodech.
Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum