ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Exotické kůže Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2005
Pro zájemce a výrobce pouzder mám možnost zajistit exotické kůže - rejnok, pštros, vyčiněné zpracované - finish. Velmi dobrá kvalita i zpracování - galanterijní kvalita.
Rejnok - celé kůže, barva černá, cena dle velikosti a kvality 700-2000 Kč. Pštros - kůže z těla i samostatně z nohou, různé barvy - černá,hnědá,oříškově hnědá,modrá červená... Pštros je ve výrazně lepší kvalitě,než obvykle z českých farem (bohužel).Kůže z těla cca 10.000, kůže z nohy cca 1000 Kč. V případě většího odběru nebo soustředění objednávek je možná zajímavá sleva, i proto,že se zlevní doprava. Případní zájemci nejlépe na email atelierimpala@seznam.cz.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Hunting:

rejnoka si asi každý představí, jaký je rozdíl mezi kvalitním a nekvalitním je už těžší a tu pštrosí si vůbec neumím představit.. nemáš foto?
Posláno:
Pozorovatel
Jojo, mám, jen jsem chvilku zápolil, jak se sem vkládají...
Posláno:
Pozorovatel
Pstrosi noha
Posláno:
Pozorovatel
Pstrosi noha znovu Happy)
Posláno:
Pozorovatel
v červené...
Posláno:
Pozorovatel
Pštrosí tělo - peanut...
Posláno:
Pozorovatel
V případě zájmu sem mohu přidat další barvičky, nechci to zbytečně zaplácat.
Posláno:
Pozorovatel
Samurai: Rozdíl v kvalitě se těžko popisuje, ale je vidět. U toho pštrosa jde hlavně o to,že když má ta kůže být kvalitní, při zpracování ztrácí podstatnou část svého objemu. A když vezmeš do ruky pštrosí kůži z farmy zde a dovezenou z dobrého zdroje,rozdíl tam je. Mrzí mě to,protože jinak rád podpořím domácí zpracovatele, ale často ty české kůže jsou měkké,tenké a takové žvýkačkové. Neříkám že vždy, ale často. Pštros u nás nemá tradici, a asi ho tu neumíme pořádně zpracovat.
Posláno:

Štamgast
vypadá to zajímavě.. ale nemáš foto i z rubové strany? klidně stačí detail..
Posláno:
Pozorovatel
No, tohle jsem teď vyfotil, ale nestojí to za moc, nemám po ruce pořádný vercajk... Je to z těla z rubu. Vrásky zůstávají, nopy - to jsou ty výstupky, jsou ze spodu samozřejmě obráceně a menší, ale příliš dovnitř nejdou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
... no, vím o české firmě, která má na svých stránkách ceny celých kůží od 3500,- do 5000,- tak to máš nějaké přemrštěné - co říkáš ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Nadherne kuze! Clovek je v pokuseni koupit si nejakou, ne aby z ni neco udelal, ale kvuli tomu, jak jsou tak pekne.
Dala by se sehnat seda velmi kvalitni jelenice? Kdysi se z ni delaly rukavice, ale "kdeze jsou ted lonske snehy."
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pozorovatel
Petr Dohnal: Jo, vím o takových nabídkách také. Neviděl jsem konkrétně kůže, o kterých píšeš, ani jsem je neměl v ruce, takže nemůžu soudit, ale dle mých zkušeností jde často jen o kůže vydělané, bez barvy a bez finiše. a velmi často bývá rozdíl v kvalitě, jak už jsem zmínil. Mám svou teorii proč, ale je to jen můj názor,takže to nebudu rozebírat. Krom toho, jak už jsem taky uváděl, můžu se s cenou dostat dost dolů, pokud toho bude víc. A pokud máš přesto pocit,že máš lepší nabídku, tak kup tam, pokud chceš. nenutím, jen nabízím.
Posláno:
Pozorovatel
Zdenek> jelenice bohužel nevím. Tady to už skoro nikdo, nebo nikdo nedělá, pokud vím. Jelenici pořád dělají některé koželužny v německu, ale neví, co by za to chtěly. Můžu sehnat jelenici surovou, nasolenou, pokud má někdo kde si to nechat vydělat, nebo se mu s tím chce dělat samotnému. Ta by byla velmi levná...
Posláno:

Štamgast
Hunting:
souhlas, jelenici kupuju v malých kouscích a stojí kolem 10,- za 1dm2 což je fakt dost..
Co se pštrosí kůže týče, měl bys dát taky nějaké rozměry pro představu.. je to zajímavá kůže, ale díky té povrchové členitosti mě nějak nenapadá použití..
Posláno:

Štamgast
... nemyslel jsem to zle, jen máš ceny o 100% vejš ...
Volal jsem tam a ptal se po těch pařátkách, respektive kůžích z pařátů - 500,- za kus, délka prý od 50 do 60 cm.
Rozhodně si nějakou zkusím objednat, protože jsem z toho viděl pochvu a naprostá bomba. Kdo by chtěl, ďejte mi vědět - má skladem 10 ks, tmavě hnědé, můžu to objednat najednou a vzít třeba do Prahy na výstavu.
kontakt: www.brutuskov.com
dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
P.S.> Ale na jelenici teď není sezona - ta je od srpna do prosince. Jinak pštros je krásná kůže a když je dobře udělaná, je to i kvalitní materiál. Jinak si nechci dělat reklamu, ale můžu dodat i hotové výrobky z uvedených i dalších kůží- aligátor, krokodýl, had... Opasky, peněženky, tašky,kabelky. Kvalitní práce, švýcarské kování, zajímavé ceny. Kůže legální zdroje.Nůž má poměrně blízko k westernu a westerňáci rádi hadí pásky a aligátory. Byly by celé kůže korkodýlů nebo aligátorů, ale ty jsou dost drahý.
Posláno:

Štamgast
10,- za 1dm2 jelenice je hodně?
hovězí useň stojí od 15,- do 25,- .....

Samurai napsal:
Hunting:
souhlas, jelenici kupuju v malých kouscích a stojí kolem 10,- za 1dm2 což je fakt dost..
Co se pštrosí kůže týče, měl bys dát taky nějaké rozměry pro představu.. je to zajímavá kůže, ale díky té povrchové členitosti mě nějak nenapadá použití..

dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
Petr Dohnal> Však já to taky nemyslel zle. Brutuskov znám, viděl jsem jejich kabelky... No, ale na tu pochvu to je asi fakt jedno. Jinak při 10 ks se na těch cca 500 dostanu taky. Pochvy z toho jsou moc pěkný.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum