ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nožnění Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/14/2008
Ahoj tak jsem založil nové vlákno.Ohledně akce co se blíží.Předběžně jsem to dal na své vlákno včera.Tak jedná se o dvoudení sešlost ,příznivcu nože a dalších chladných zbraní a věcí spojených s tím.Záměr ,potkat se z lidmi co mají stejné zaměření,pomoci poradit .Přiblížit se trochu realitě táboření a přežítí v přírodě .Samozřejmě omezeno časem a prostorem.Soutěž pracovní nuž .Přihlásit se muže každý z tím co má a co považuje za ideál.Zatím navrhované ukony stavba tábořiště čili jak si kdo udělá tak si lehne.Příprava dřeva na ohen.Z tím spojené přesekání ,rozštípání dřeva,příprava podpalovače.Práce s masem v omezeném měřítku.Další věc.rozdělání ohně několika spusobama.Filtrace vody.Ukázka mistra MU SA DA práce s teleskopem,nožem,učast jeho žáku ,možná dalších mistru.Malí seminář zaměřený na ovládání nože,teleskopu.Ukázka co nuž dokáže napáchat na tkáni případného protivníka či obránce samotného.Doufám že si najde čas někdo z dalších nožířu a ukáže jeho pojetí pracovního nože.Možná učast členu armády,policie.Konání voj.prostor Jince nebo protiraketová obrana poblíž Prahy či Rožmitál pod Třemšínem lokace jsou v jednání stejně tak datum přibl konec června,července,či srpna,datumi během několika dní upřesním. Prosím zájemce ptejte se a klidně přispějte svími nápady a radami.Ještě se chci omluvit za sloh ale byloto zde uš probráno.
Posláno:

Štamgast
Tak lokace je na světě a pár foto také.Naše představa je sraz v obci Hostomice někteří lidé pojedou z daleka tak řekněme v 19hod na náměstí.Pak společný odjezd směr potok Chumava.Lidé co nestihnou tento čas at se mi ozvou je možno pro ně ještě dojet v jiném čase.Parkování je možno u nedalekého domova duchodcu .A pak pěšmo cca 3km.Nějaké souřadnice.49.8173+- 2km doufám že to takto stačí.Tímto chci dát ještě čas lidem ke konečnému přihlášení do Příštího pátku tj 17.7.Musíme mít ještě několik dní čas na harmonogram podle počtu lidí.Popřípadě je možno mě kontaktovat na čísle 733250198 bude to i takoví záchranný bod v případě zbloudilcu.

bulis vložil tyto přílohy:
001.JPG.jpg
004.JPG.jpg
015.JPG.jpg
022.JPG.jpg
029.JPG.jpg
021.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě foto místa srazu náměstí Hostomice.

030.JPG.jpg
032.JPG.jpg
031.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
P. napsal:
No a ještě tečka do mapy v místě konání akce a už je to vše! Happy

Ahoj !!!
Tak jsem místo tečky urobil do mapy šipku Laugh
A ještě otázka na Bulise.... "Je to to místo ???"
W.

Willie vložil tyto přílohy:
Nožnění_mapa_Brdy.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Děkuji Wilie je to to místo.Myslel sem že jsem dal dosti indicií a v mapě si je lidé dokážou najít ale díky tobě je to tedy ještě naprosto vše tak snad tam někdo trefí .
Posláno:

Štamgast
Tak protože se 17.7 poslední den možný k nahlášení blíží a slíbil jsem že nastíním trochu konečný program tak to zde od prezentuji.Teorie přežití v přírodě .Získávání troudu,seznámení z prostředky k rozdělávání ohně.Rozdělávání ohně pomocí křesadla,lupy,pomocí luku.Výroba nádoby na vodu z umělých materiálu a z přírodních materiálu .Zhotovení filtru na vodu.Stavba přístřešku.Pasti na zvěř,výroba improvizovaných zbraní.Vše proloženo testy nožu,manipulace z noži .Teorie a praxe boje nuž proti noži ,teleskop proti noži,ruka proti teleskopu,ruka proti noži.Soutěž o pracovní nuž se nebude konat z duvodu opětovně pramalého zájmu ač přeci jen několik nožířu na tuto akci zhotovilo nože a budou je tam prezentovat.Materiálu na testy je tam převelice tak pokut se najde ještě několik šílencu muže se uskutečnit pokus o alespon částečné započetí stavby malého srubu pomocí pouze nožu.Vzduchovkovou sekci jsme zrušili ač se Jak ochotně nabídl z pomocí.Tímto mu děkuji a děkuji lidem kteří nabídli svou pomoc při realizaci.Samozřejmě záleží na dané náladě a na invenci zučastněných program je možno pozměnit a zaměřit směrem co bude pro učastníky nejzajímavější.Lidé by si sebou měli vzít jídlo vodu a věci potřebné pro pobyt v přírodě.Pramenitá voda na místě.
V pátek večer bych byl rád aby jsme se všichni sešli a také proto jsem chtěl vědět kolik bude lidí abych mohl připravit něco malého na opečení pro všechny učastníky a tím tak začal to naše Letní Nožnění.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/30/2008
čau lidi já na buldovu akci táhnu toto celková delka 43cm čepel 28,7cm rukojet 14cm moje první hadrokarta čepel tlustá 7mm listove pero

emil vložil tyto přílohy:
nuž.jpg
nuž1.jpg
nuž2.jpg
nuž3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj vím že všichni lidé co se chystají na Nožnění datum vědí ale pro jistotu uvedu ještě jednou základní udaje.Datum konání akce 31.7 až 2.8 2009 Sraz pátek 31.7 v Hostomicích 19 hod na náměstí.Pak odjezd na bližší místo z možností parkování.Poté po vlastní ose cca 1500m k pramenu Brdlavky a ještě asi dalších 300m na místo konání po potoku CHumava.Předběžný konec 2.8 v 16 hodin.Pro lidi co by někde uvízli či zbloudili je možno v omezeném počtu zajet.Lidé co se mi ozvali že dorazí v sobotu budou mít pruvodce který si to s námi projde již v pátek .Lukáš ,Mat,Dany.Tak se na vás na všechny těšíme .A ještě jednou záchranné číslo 733 250 198
Posláno:

Štamgast
Ahoj ,tak se nám to nezadržitelně blíží.Chci ještě dát pár informací k tomu našemu Nožnění.Zatím přihlášených lidí 25.Za to jsem rád splnuje to muj záměr komorní akce.Samozřejmě si to ještě někteří lidé mohou rozmyslet ,tak je to pouze informativní počet.Beru sebou 6 možná 8 nožu jestli to kalírna stihne.Tyto nože bude možno ozkoušet budou zapujčeny,zkusit ruzné délky typy výbrusu zkusit jak se s nimi pracuje řeže ,štípe,seká,dlabe,vyřezává a tím pomoci lidem z výběrem pro ně nejlepšího nože .Emil a tím mu chci poděkovat také přislíbil zapujčení některých jeho nožu.Děkuji také zdravě sebevědomím lidem za to že beze studu dokázali napsat že v některých věcech si nejsou jisti či z nimi nemají zkušenost.Budeme se snažit těmto lidem ony věci co nejvíce přiblížit a zároven se také od dalších něco naučit.Chci poděkovat Lukášovi který se ochotně nabídl že pokut dostane v pátek na celí den dovolenou rád pro lidi co vystoupí třeba v Hořovicích ,Dobříši,či Jincích zajede aby jim to ulehčil.
Posláno:

Štamgast
čau lidi tak tohle železářství sebou táhnu já na bulisovu akci ještě že jedu autemLaugh

nože.jpg.jpg
nože1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/17/2009
Zdravím vás přátelé ! Protože jsem vás musel opustit malinko dřív, bylo víc času na fotky. Trochu jsem je přebral a doufám, že se každý najde ! Wink

moto-loki.rajce.idnes.cz/Letni_nozneni_2009/
Posláno:

Štamgast
čeu lidi já uš sem take doma akce byla super ale ještě týden bych tam vydržel rád vás zase uvidím.Wink emil

ráno.jpg.jpg
nože.jpg.jpg
brdy.jpg.jpg
sekáč.jpg.jpg
s.jpg.jpg
nádoba.jpg.jpg
nádoba1.jpg.jpg
n1.jpg.jpg
n.jpg.jpg
noc.jpg.jpg
noc1.jpg.jpg
noc2.jpg.jpg
noc3.jpg
b1.jpg.jpg
mat.jpg.jpg
uprava.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj.Jsem moc rád že jsem poznal další členy Knifu.A zjistil že nejen že jsou to velmi šikovní lidé ale nezkazí žádnou legraci o to to bylo příjemnější setkání.Hermite ,Emile,děkuji za fota a super náladu,stejně jako všem ostatním učastníkum.

011.JPG.jpg
008.JPG.jpg
003.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
Tak už jsme taky doma. Počasí nám maximálně přálo, protože teď venku leje jako z konve.
Akce se nám velmi líbila a tak nezbývá než poděkovat Bulisovi za uskutečnění
a přidat pár foteček.Cool

Antoaneto vložil tyto přílohy:
DSC03928.JPG.jpg
DSC03953.JPG.jpg
DSC03965.JPG.jpg
DSC03972.JPG.jpg
DSC03988.JPG.jpg

Štěstí přeje připraveným.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/17/2009
bulis napsal:
Pokut se mohu vyjádřit já tak to bylo prozatím pozvolné seznámování z prací nožem.Ale přeci jen si někteří lidé udělali lžičky a nástroje spojené z přežitím ,tábořením, hrnečky a o to mi šlo.Ted jen záleží na každém jak si to sám pro sebe vyhodnotí a z tím co viděl naloží.Nešlo o souěž spíš ukázku a jsem za to rád.Ještě doplním že opravdu ruce a hlava jsou ten nejduležitější nástroj.O tlouštku či délku zase až tak moc nejde ,děkuju lidem co propujčili své nože Emil,Ládes,Mat.Emilovi za to že pak svého destruktora daroval přítomným chlapcum.Já bych se z toho jako mladej kluk asi zbláznil radostí.

čauky čau, tvé nožnění byl vážně skvělý nápad a dal jsi mu dobrou náplň, kterou ostatní rádi podle svých možností rozvíjeli ! Pokud budeš znovu něco pořádat, rád přijedu. A aby to nebylo jenom o nožích, projdi si odkazy v mém archivu ! Kromě Keltských míst tam (na druhé stránce) najdeš i spoustu fotek z Elefantentreffen, což je dost drsná zábava !mrGreen

moto-loki.rajce.idnes.cz/
Posláno:

Štamgast
Ahoj !!!
Tak vložím pár momentek z akce, která neměla chybu Happy
W.

APICT008.JPG.jpg
APICT0015.JPG.jpg
APICT0023.JPG.jpg
PICT0001.JPG.jpg
PICT0008.JPG.jpg
PICT0017.JPG.jpg
PICT0018.JPG.jpg
PICT0027.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
..... a pokračování....

PICT0028.JPG.jpg
PICT0032.JPG.jpg
PICT0044.JPG.jpg
PICT0047.JPG.jpg
PICT0048.JPG.jpg
PICT0057.JPG.jpg
PICT0059.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
..... a do třetice .....

PICT0064.JPG.jpg
PICT0066.JPG.jpg
PICT0070.JPG.jpg
PICT0074.JPG.jpg
PICT0080.JPG.jpg
PICT0082.JPG.jpg
PICT0085.JPG.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Tak se mi podařilo dát dohromady krátkou zprávu z vydařené akce i na stránky VHSB.Cool

Dík patří hlavně organizátorům, ale také i všem zúčastněným!Happy

P. vložil tyto přílohy:
Knife_1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
tak já ještě přidám foto z té super akce i já jsem si přivezl domu mnoho zážitku z te super akce ještě jednou všem dík e hlavně bulisovi ,vítkovi, ládovi a všem co jsem mohl poznat jste super lidiHappy

a_zase_nože.jpg.jpg
boj.jpg.jpg
nácvik.jpg.jpg
nácvik1.jpg.jpg
láda.jpg.jpg
tlim.jpg.jpg
tlim1.jpg.jpg
spaní.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum