ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
BUCK Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2009
BUCK STRIDER MILITARY BLACK HANDLES - dlouho jsem se rozmýšlel kam zařadit tento příspěvěk, jestli do vojenských nebo zavíracích nožů, opravdu název MILITARY je zde na pravém místě. Masivní konstrukce dovoluje nadstandartně tvrdé zacházení, čepel je stále ostrá bez známek jakéhokoli poškození a to platí i o černění čepele, drží skvěle. Velice skvělé držení nože veškerou práci dosti usnadňuje / záleží na velikosti dlaně, asi né každému sedne!!! /. Klips drží nůž v kapse jak přilepený , takže žádný strach, že o něj v lese příjdete. V kapse sedí jak ulitý, nepřekáží a jeho hmotnost je až překvapivě nízká. Je pravda, že na první pohled trochu překvapí jeho design, ale to je právě to díky čemu je tak pohodlný a odolný, kdo ho vezme do ruky pochopí a dá zapravdu. Záporem je jen snad, že se již nevyrábí a to je velká škoda pro všechny příznivce military a trampingu.

Cena na nože nůž: s DPH : 1890 Kč

Material:
čepel-Black oxide finish 420HC stainless blade with ambidextrous thumb studs and thumb slot
střenky-TACCOM glass reinforced nylon handles

délka:
otevřený-20,6 cm
zavřený-11,9 cm
čepel-9 cm

výška:
čepele-3,1 cm

Produced in collaboration with Steve Tarani, Mick Strider and Buck Knives.

Ripcord vložil tyto přílohy:
P1010330.JPG.jpg
P1010336.JPG.jpg
P1010329.JPG.jpg

jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Mám pro podobné tvary celkem slabost. Po Buckovi jsem jednu dobu docela pokukoval, ale odrazovala mě "papírově" slabší ocel 420HC a černění (i sebelepší se časem poškrábe a nevypadá potom nic moc). Máš možnost porovnání s nějakou slušnou ocelí typu 154cm, D2, N690 apod.?
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
To srovnání s jinou ocelí by mě taky zajímalo. Něco z 420HC sice mám, ale tak často nože nepoužívám a nebrousím, abych to dokázal porovnat.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Ahoj, taky jsem o něm jeden čas dost uvažoval. Mno odradilo mě toto video Sad
http://www.youtube.com/watch?v=2YCx0HvvuFU
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
jak napsal:
Mám pro podobné tvary celkem slabost. Po Buckovi jsem jednu dobu docela pokukoval, ale odrazovala mě "papírově" slabší ocel 420HC a černění (i sebelepší se časem poškrábe a nevypadá potom nic moc). Máš možnost porovnání s nějakou slušnou ocelí typu 154cm, D2, N690 apod.?

ze by ocel 420HC bola neslusna red face chapem ale kam tou otazkou mieris a sameho ma zaujima ci autor tohto vlakna pouzival aj noz z nejakeho ehm viac HaeRCoveho materialu lebo o tom buckovi pise len same superlativy co mozu ale nemusia byt bernou mincou pre ostatnych
mno a len tak na okraj buck vyraba velmi dobre vyzerajucu seriu a v nej aj noz z premiovej S30V http://www.knifecenter.com/kc_new/store_detail.html?s=BU347BKS
okrem toho buck vyrabal aj tarani folder z ATS34 a 154CM
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/29/2005
Hm, to by mohlo docela slušně bolet.

Jinak - taky jsem pokukoval po pár kouskách od BUCKa, ale 420 mě vždycky odradila...Sad
jak
Posláno:

Štamgast
Tak, tak: proti 420, pokud je dobře tepelně zpracovaná nic nemám, ale jde mi o poměr cena/výkon Wink .
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Pietro napsal:

a nie je ti na tom videu nieco cudne ? preco najprv ukazal ako liner drzi potom noz zavrel povrtel s nim a znova ho otvoril ? tieto odrbavky nemam rad ale noz ako taky nemozem ani hanit ani chvalit nemal som moznost ho drzat nazivo v ruke
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Križo napsal:
Pietro napsal:

a nie je ti na tom videu nieco cudne ? preco najprv ukazal ako liner drzi potom noz zavrel povrtel s nim a znova ho otvoril ? tieto odrbavky nemam rad ale noz ako taky nemozem ani hanit ani chvalit nemal som moznost ho drzat nazivo v ruke

Je to možné. Možná by řek Ripcord jestli má nějaké špatné zkušenosti s linerlockem.
Posláno:

Štamgast
Pietro napsal:
Buhehehehe, tak tomu říkám failure. Podle mě se to nedá okecat, nůž normálně otevřel, pojistka měla zapadnout.
jak
Posláno:

Štamgast
To video zrovna transparentní nebylo, ale na druhou stranu, proč by to někdo manipuloval? Už jsem viděl takhle nepovedený liner třeba u Spy military (zase ale jen na internetu) . Špatný kus se holt může vyskytnout.
Posláno:

Pozorovatel
Díky za video hned jsem vyzkoušel a u mého se to nestalo ani jednou za 20 pokusů. Jinak co se týče materiálu čepele tak jsem druhý majitel nože a tak jak čepel vypadá na fotkách tak to je její skutečný stav po nelítostném zacházení předešlého majitele i mém. Ostří také stále drží. Co se týče superlativ tak Buck vnímám jako pracovní nástroj a tam je zatim 100%, jako výstavní kousek asi neobstojí, prostě za 2000,-kč plná spokojenost a to je to podstatné.

P1010339.JPG.jpg
P1010341.JPG.jpg
P1010338.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Križo napsal:
Pietro napsal:

Mně se nezdá, že by nějak podváděl. Ten první záběr ukazuje šířku a umístění liner locku (na můj vkus trochu tenký ve srovnání s čepelí - něco jako u Commandera). No a pak ukazuje, že pojistka nevydrží tento test. Mimochodem, spousta nožů to nedá. Nic moc to nedokazuje, síly na čepel při normálním použití většinou působí v opačném směru.

Jinak Buck mám celkem rád, je to ikona US nožířského průmyslu, ale poté, co jsem si před lety pořídil (a rychle prodal) Buck Nighthawk, bych si na ocel 420 HC dal velký pozor. Byl to jeden z nejhorších materiálů, co jsem na noži měl - ale třeba to byla chyba v kalení na tom konkrétním kousku.

David
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/6/2009
Prispejem s osobnou skusenostou: ja mam od Buck (okrem inych) aj Aplha Hunter, je to velice solidny zatvaraci noz z ATS-34. Je vynikajuci, ale ma jeden konstrukcny nedostatok. Liner lock je moc tenky a slaby. Presne ako v tom videu ked klepnem druhou stranou cepele, tak poistka povoli. Nieje to prijemne, lebo sa mi to stalo aj ked mi noz nahodou vypadol z ruky a pri jeho zdvihani som si nevsimol ze je poistka povolena...

Problem sa vsak da vyriest pomerne lahko. Zbrusil som kusocek z cepele, tam kde dosada liner lock, takze vlaste liner lock zapadne nie len na okraj cepele ale priblizne do jej polovice, a tym je problem vyrieseny.

Takze este raz zosumarizujem: problem je sposobeny kombinaciou slabeho liner locku a maleho zapadnutia poistky iba ku kraju cepele.

Teraz nozik funguje nadhere a je to vynikajuci kusok.

Co sa tyka ocele 420HC, tak osobne skusenosti su len tie najlepsie. Samozrejme na vseobecne pouzitie do lesa (nedrzi ostrie ako ATS34, ale v polnych odmienkach sa da dobre a lahko nabrusit). Mam Buck 119. Ak chcete nieco viac o kvalite 420HC, pozrite si na youtube destruction test BUCK NIGHTHAWK, nedopadol vobec zle.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
David napsal:
Križo napsal:
Pietro napsal:

Mně se nezdá, že by nějak podváděl. Ten první záběr ukazuje šířku a umístění liner locku (na můj vkus trochu tenký ve srovnání s čepelí - něco jako u Commandera). No a pak ukazuje, že pojistka nevydrží tento test. Mimochodem, spousta nožů to nedá. Nic moc to nedokazuje, síly na čepel při normálním použití většinou působí v opačném směru.

Jinak Buck mám celkem rád, je to ikona US nožířského průmyslu, ale poté, co jsem si před lety pořídil (a rychle prodal) Buck Nighthawk, bych si na ocel 420 HC dal velký pozor. Byl to jeden z nejhorších materiálů, co jsem na noži měl - ale třeba to byla chyba v kalení na tom konkrétním kousku.

David

K té oceli 420HC. mám s ní trochu zkušenost. Buck ji používá asi na ty levnější modely. K jejím dobrým vlastnostem patří výborná ostřitelnost. Naopak odolnost ostří je dost špatná, takžese musí často dobrušovat.. Mě to konkrétně nevadí, dobrušování patří k rituálu, který dělám rád. Do jaké míry ovlivní tepelné zpracování její vlastnost nedokážu posoudit, zas tolik nožů jsem neměl. Měl jsem několik Bucků 110, výrobce uvádí u těhle nožů HRC 58. Byl jsem s nimi spokojený. Ve srovnání s ocelí použitou třeba na Vinoxech, můžu říci že je asi téměř srovnatelná. Vinox se trochu hůř brousí,ale líp drží.

Co se týká konkrétně tohoto nože tak můžu říct že se mi moc nelíbí. V kombinaci s cenou, použitou ocelí bych ho klidně přenechal někomu jinému. Na e-bayi jsem našel stejný kousek z oceli ATS34 s kombo ostřím za cca stejnou cenu vč. poštovného do ĆR.

Z toho testu bych si nic nedělal. Každá pojistka dřív, nebo později povolí. Ten nůž na to není navržený, navíc tenhle test o ničem nevypovídá. Já jsem tedy alespoň nikdy takhle zavírák nepoužíval, stejně jako jsem neházel špičkou proti kameni a nezkoušel kdy se špička ulomí (taky zajímavý test ne?) ....

J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Pozorovatel
4santana: myslíš asi tenhle?

- http://cgi.ebay.com/Buck-Knives-ATS-34-SBMF-Military-Strider-Tactical-882_W0QQitemZ370220366717QQcmdZViewItemQQptZDiecast_Vehicles?hash=item5632da7b7d&_trksid=p3286.c0.m14

No já jsem vyžadoval černou čepel, proto jsem volil variantu oceli 420HC, ale ATS34 je určitě o schod výše o tom žádná.
Posláno:

Štamgast
Já jsem bohužel neměl možnost 420HC nějak rozsáhle testovat a srovnávat, ale viděl bych ji tak někde na úrovni 440A - prostě se slušně brousí a slušně drží. Přišla mi možná lepší než Carbon V od CS - nůž z ní nevydržel ostrý ani jeden třídenní vandr, na konci už se dalo po ostří přejet prstem.

Jinak k testům na knifetests: Podle mě hlavní a nejdůležitější vlastností nože je být ostrý a co nejdéle ostrý zůstat. To se neslučuje se zatloukáním do betonových cihel a ocelových plocháčů. Čili to, že nůž na knifetests brzo prasknul, bych nepovažoval za známku nízké kvality.

To všechno je jenom můj názor, přirozeně.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Ripcord napsal:
4santana: myslíš asi tenhle?

- http://cgi.ebay.com/Buck-Knives-ATS-34-SBMF-Military-Strider-Tactical-882_W0QQitemZ370220366717QQcmdZViewItemQQptZDiecast_Vehicles?hash=item5632da7b7d&_trksid=p3286.c0.m14

No já jsem vyžadoval černou čepel, proto jsem volil variantu oceli 420HC, ale ATS34 je určitě o schod výše o tom žádná.

jj, to bude on.

To Fettgesicht: Pro mě je nejdůležitějsí vlastnost ostřitelnost. Proto miluju Opinely Cool .
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
santana napsal:
[To Fettgesicht: Pro mě je nejdůležitějsí vlastnost ostřitelnost. Proto miluju Opinely Cool .

Co je na Opinelech "ostritelnejsiho" nez na jinych? Mozna jen to, ze se ztupi driv nez ostatni a musis je casteji bousit.
Posláno:

Pozorovatel
Jen pro zajímavost jsem našel pár výtvorů pana Micka Stridera, opravdu malá dílka, ale ty peníze. Do lesa BUCK Strider za 2000,- kč plně vyhovuje.Wink

A/ Mick Strider MSC Damascus / Titanium XL SnG - Shark Fin Dagger Grind

B/ Strider Starlingear DDC Custom Pair SnG & SMF

C/Mick Strider MSC All-Damascus XL SnG - Shark-Fin Dagger Grind

6748_9600.jpg.jpg
6779_9604.JPG.jpg
6435_9480.JPG.jpg
6436_9487.JPG.jpg
6675_9460.jpg.jpg
6680_9467.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest