ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Kizlyar Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/21/2003
zdravim vsechny,
rad bych se zeptal na nuz od teto firmy,
neco podobneho jako mujobchod.atlas.cz/shop/item.aspx?id_shop=667&id_language=19&ts=50rh886&id_item=535&id_cat=85 . Muzete mi nekdo prosim poskytnout nejake informace ohledne oceli a jeji tvrdosti?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Tento nůž jsem viděl na výstavě v Hodoníně a moc dobrým dojmem na mě nepůsobil. Byl takový syrový, bez duše. Rukojeť z nějakého plastu dost lehká a hranatá (taky úzká). Čepel z dutým výbrusem mi příjde nepraktická pro denní použití. Ale asi nejvíce mi vadila ta rukojeť. Co se týká materiálu, nemám ponětí.

D.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tyhle nože nemají se zvlášními jednotkami nic společného (s KGB ani omylem). Jsou to kopie italských Extrema Ratio, kteří se snaží prosadit na vojenském trhu, ale zatím je žádná armáda (s výjimkou italů) nepoužívá. Italský originál je velmi kvalitní, jak je to s touto ruskou kopií nevím, ale Kyzliar je obecně docela slušný.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
Ahoj, Razz
www.kizlyar.ru/
What they can't know is what we do to them in our minds
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
crowfoot napsal:
Hrozné stránky... Sad

DS
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2003
Vážení přátelé, zcela náhodou jsem se dostal k této diskusi. Pravda je taková jsem distributorem nožů firmy Kizlyar pro ČR. Je pravda, že "millitary" nože z Kizlyaru nejsou používané složkami KGB ani jinými(maximálně místními dagestánskými složkami,)ale to nakonec nejsou ani všechny nože firmy NOKS, které ještě navíc nemají ani výrobní čísla( v ruské federaci při tloušťce čepele nad 2,6 mm a záštitě nebo polozáštitě nad 50 mm spadají nože do kategorie chladná zbraň a musí mít výrobní číslo)materiál ze které ho jsou vyrobeny je dvojí podle normy GOST je to 65 X 13, C=0,607%, Mn=0,35-0,38%, Cr=13,5-14% nebo(častěji u bojových nožů) 110 X 18 C=0,95-1,2, Mn=1,0%, Cr=14,5-18%, Sí=1%(pouze pro uklidnění taveniny). Co se týče tvrdosti podle Rockvela - výrobce garantuje tvrdost min. 55 + - 1, ale realita je taková(protože cca 50% nožů nechávám přeměřovat), že nejnižší tvrdosti se pohybují okolo 57 - 59 HRC,což bych řekl, že pro člověka, který si brousí nůž sám je až až a pokud si ho nedejbože brousíte v přírodě o kámen tak s 57 ou už budete mít docela problém.Pokud se týče inspirace EXTREME RATIO asi máte trochu pravdu(pod to se nepodepíšu), ale nůž koršun dostal v roce 2001 ocenění na výstavě ve Washingtonu nůž roku(co se týče zpracování a použitých materiálů). Jinak černění má tvrdost 54 HRC a rukojeť odolává benzínům naftám atd.atd.
Samozřejmě kopu za sebe, ale myslím si, že 1 reklamace na 1000 prodaných nožů je poměrně vypovídající. Co se týče designu máte pravdu Rusko je tam vidět, ale vzhledem k tomu, že firma se zabývá hlavně výrobou loveckých leptaných nožů a k výrobě těchto nožů přistoupila kvůlivá zpestření sortimentu(a přezto že nemám příliž rád bojové nože - stejně s nimi neumí 99% populace zacházet(naštěstí)- tak pokud Vás napedne nějaké vylepšení nebráním se tomu a ani vedení továrny se tomu nebrání. To jsem se ale rozkecal- když budete něco potřebovat vědět, tak kizlyar@seznam.cz
Ahoj Viktor
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
Ahoj, Laugh Laugh Laugh
www.spetsnaz.ru/knives.html
jestli jste nezapomeli rusky ,tak si muzete precist pouzite materialy i ceny.
What they can't know is what we do to them in our minds
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
A já se taky přidám, koukal jsem na ty kudly a musím říct, že se mi líbily. Takové syrové, jednoduché, účelový design přizpůsobený dnešní době. Kdybych si kudly nedělal sám a byl trochu militantní pako - tohle bych chtěl. Ten zavírák je super hračka - to musí uznat každý, kdo si ho otvíral a zavíral - a to já jo - několikrát.
A to za ně nekopu!
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No možná píšu rychleji něž přemýšlím, doufám, že se jedná o ruské nože, které byly vystavovány v Hodoníně v malém sále u oken. Byl tam totiž ještě kdosi s podobným sortimentem a to jsem neviděl. Takže jestli mluvím o něčem jiném - soráč.
A jetli ano, jak se teda ta firma jmenovala?
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Abychom Kyzliaru pouze nekřivdily. Já od nich mám nůž, který je spíše loveckého rázu - masívní skiner. Jsem s ním naprosto spokojen - je to po všech stránkách výborný nůž. Pevný, dobře drží ostří a je k němu dodáváno praktické pouzdro. Co víc dneska chtít za 1 700,- Kč. Obchodník mi na něj poskytl doživotní záruku. Takže když to shrnu, je to vcelku dobrá investice za rozumný peníz. Věc designu si každý musí probrat sám, mně osobně se tyto nože se surovým designem líbí.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
Dominik napsal:
Abychom Kyzliaru pouze nekřivdily....
se mi zdá, že tady kyzliaru ani nikdo moc nekřivdí, Davidovi se nelíbí jejich "bojové produkty", ale jinak se mi zdá každý spokojen, ostatně se k tomu připojuji, v cenové relaci velká užitná hodnota.
A lepty bezkonkurenční, pro ty, koho baví mít na noži obrázky, ruční práce, co kus to téměř originál...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Tak sem sehnal svůj vysněný Kyzliar - a jsem z něho velmi nadšen. Je tak akorát velký (pozor není to zase žádné tintítkoLaugh) Perfektní, všem doporučuji.
Kvalitní kožené pozdro je v ceně.

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Oživím trochu toto prachom zapadnuté vlákno.
Predvčerom som sa stal vlastníkom noža KIZLYAR STERCH 1, vyrobeného
známou Dagestanskou firmou.
Technické údaje:
celková dĺžka : 245 mm
dĺžka čepele : 120 mm
dĺžka rukoväte : 125 mm
hrúbka čepele : 3 mm
oceľ : Z60
rukoväť : elastron G
puzdro : koža

Kúpil som nečiernenú verziu ( páči sa mi viac, okrem toho, praktický význam na nerezovke nevidím )
Opisovať prednosti tohto noža nebudem, sú známe ( vynikajúca ergonómia rukoväte,
výborné rezné vlastnosti - plochý výbrus v kombinácii s hrúbkou čepele ). Celkové spracovanie noža je na veľmi dobrej úrovni, nenašiel som žiadne nedostatky na výbruse, ani na rukoväti.
Čo ma však dosť prekvapilo, bolo kožené puzdro. Koža hrubá 3 mm, veľmi solídne spracovaná. Ten, kto toto puzdro navrhoval, určite vedel, čo robí. Vypadnutia, alebo straty noža
z tohto puzdra sa určite netreba obávať. Možnosť dvojakého uchytenia na opasok je tiež fajn.
Čo mi trochu vadí, je farba. Skôr by som prijal prírodné zafarbenie kože. Zdá sa však, že
táto čierna dosť skoro získa prijateľnú "patinu", pretože dosť ochotne ostáva na rukách.

Teda tak. Toľko som sa chystal na Fallkniven, až som nakoniec zobral Kizlyar. A neľutujem.
( Tých fotiek bude viac, na nete ich veľa nie je, tak dúfam, že potešia )

cykloturista vložil tyto přílohy:
Kizlyar_Sterch1__00_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__01_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__02_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__03_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__04_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__05_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__06_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__07_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__08_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__09_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__10_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__11_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__12_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__13_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__14_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__15_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__16_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__17_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__18_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__19_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__20_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__21_.jpg.jpg
Kizlyar_Sterch1__22_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Cykloturista: Dakujem za Tvoje fotky, najlepsie co som tu videl. Super nozik. Planujes robit casom aj nejaky test a dat clanok? To by potesilo urcite nielen mna, o Kizlyaroch je na nete toho pomenej popisane...
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy mám zavírák K - IRBIS, bez připomínek, mám ho na takovou hrubší práci a dost spokojenostHappy , na pečené čuníky a na svátek mám od Milana a jako "božihodový" mi možná donese JežuchHappy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Tenhle chlapík na rybách, má taky nůž do Kizlyaru, resp. jejich z jejich filiálky.Wink

Loner vložil tyto přílohy:
08.jpg
00.jpg
38.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/16/2005
TO cykloturista:
Zdravím
Můžu se zeptat kde jsi ho koupil???
Už dlouho se mi tenhle nůž moc líbí ale těžko se najde kde ho koupit.
Dík.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
LAURIN : Test robiť neplánujem, to prenechám iným.
Pravdupovediac, nebol by asi celkom objektívny, pretože krájanie rajčín a strúhanie ceruzky
zvládne každý nôž, a bodať do telefónnych zoznamov a sekať stromy, na to som ho nekúpil.
Podľa mňa test má nejakú vypovedaciu hodnotu len v konfrontácii s inými nožmi toho istého
určenia a tej istej veľkostnej kategórie. Páčil sa mi napr. test Zrzavého Orma a Galila - Cold Steel versus Fallkniven.
MINEX : Kúpil som ho priamo od obchodného zástupcu pre Slovenskú republiku.
Večer som sa ho mejlom spýtal, kde by sa dal kúpiť, a na druhý deň mi ho osobne
priviezol do práceWink . Tu je kontakt : http://www.kizlyar.sk
Videl som ho aj tu : http://renesancecz.cz/detail.asp?Kod=40893
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Moc pěknej nůž,měl jsem možnost si ho pořádně osobně prohlédnout a dost mě nadchl,takže si ho taky plánuju pořídit.Tenhle bez černění je ještě hezčí.Klidně pak přihoď nějaké fotky "z venku"Happy.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/17/2007
minex napsal:
TO cykloturista:
Zdravím
Můžu se zeptat kde jsi ho koupil???
Už dlouho se mi tenhle nůž moc líbí ale těžko se najde kde ho koupit.
Dík.

V Praze je nožířství. Není to internetový obchod, ale po telefonické domluvě lze objednat. Slušné jednání, ochota vysvětlovat atd.

Zjistím a napíšuWink .

PS: mám tušení, že se dělá ve třech různých délkách čepele a též s dřevěnou rukojetí
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum