ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky: Holzmann NTS 200S; Holzstar NTS 251; JET JSSG-1; Scheppach Tiger; Triton TWSS10 a im podobn& Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Tak nech sa vám páčí, zakladám toto vlákno aby sme sa mohli podeliť so skúsenosťami a názormi na brúsky vychádzajúce z koncepcie "TORMEK"

sandor vložil tyto přílohy:
brusky.jpg.jpg

PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
sandor napsal:
Tak nech sa vám páčí, zakladám toto vlákno aby sme sa mohli podeliť so skúsenosťami a názormi na brúsky vychádzajúce z koncepcie "TORMEK"

Ahoj vespolek Happy
Děkuji za toto vlákno.
S kamarádem jsme porovnávali Scheppach Tiger 3000 VS s Tormekem (zatím jen teoreticky, podle parametrů udávaných na internetu) a moc by nás zajímaly praktické zkušenosti (pokud je kdo tady na KNIFE má). Ten rozdíl v ceně je nepřehlédnutelný. Je takový rozdíl i v užitné hodnotě ???
Děkuji za info
Willie
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/5/2012
Ahoj Sandore.
děkuji za založení tohoto vlákna. Samotného mě zajímá rozdíl mezi jednotlivými typy brusek . Sám prodávám prémiovou značku John Deere a zákazníci se ptají proč jsme tak drazí , po vysvětlení konstrukčních a servisních výhod ti rozumní pochopí a ti ostatní jdou jinam, ale stejně pořád musím porovnávat a být v obraze.
Díky a sleduji Tě
Jirka
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Ahoj,
tady článek na Rezbarstvo.sk:
https://www.rezbarstvo.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=253:bruska-holzstar-nts-251&catid=52:novinky&Itemid=93
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Zdravim brúsici
Zvažujem kúpu brusky Holzmann 250 Pro. Vlastní ju niekto? Bude dostačujúca pre zaciatocnika?
Dakujem za každú radu a info
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2016
Teď na mně vyskočilo toto vlákno a musím říct že kdo má možnost investovat více peněz do Tormerku tak ať neváhá. Je pravda že pro začátečníka stačí některá bruska podobná Tormeku ale technické provedení a komfort používání se nedají srovnat. Také nebudete srovnávat jízdu Trabantem s jízdou v Jaguáru. Časem stejně skončíte u švédské brusky, pokud nepřejdete na kameny. Můj názor se nebude líbit všem ale je to osobní zkušenost.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Určite máš pravdu.len zisťujem či tu niekto má tento stroj poprípade nejakú inú lacnejšiu značku s ktorým sa dáju dosiahnuť aspoň priemerné výsledky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/27/2019
Tady je jak vypadá scheppach tiger 3000 vs, víc jsem nezkoušel, zabalil jsem to, vrátil a objednal Tormek T8.
https://www.youtube.com/watch?v=9G3Bz5j3-rg
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Já mám Scheppach Tiger3000 asi třetí rok..
Jediný co jsem udělal, že jsem si hned nechal udělat nový kotouč u výrobce různých brusných kotoučů a kamenů.. Šíře 40mm, průměr tuším 250mm, s příměsí diamantu.. Ten kožený kotouč jsem použil párkrát a začal se odlepovat, takže nepoužívám.. Otřep z čepele sundávám flícákem stojanovce..
..za ty prachy si nestězuju a zatím jsem "nabrousil" vše co jsem potřeboval.. Happy
uvozovky tam jsou proto, že kvalita mého ostří se bude na míle lišit od ostří pana Mistra SandoraAdmire , ale chlupy to holí..
Jinak co je takový jediný mínus je váha.. Chcete to přivrtat ke stolu, aby za chvíli nespadla..Laugh
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
A musím ještě dodat, že takovou parádu co je na předchozím videu, jsem teda já neměl, ani s tím původním kotoučem..Laugh Laugh ale jinak hezký Laugh red face
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/31/2012
Ahoj chlapi,
dohodim Vam tu Grizzly-ho, ktory sa vyraba uz nejaky ten piatok...Wink

otsar vložil tyto přílohy:
51N8pCFrJ1L._AC_SY400_.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/22/2019
Máte někdo zkušenost s touto bruskou?
www.simek.eu/bruska-na-nastroje-nts-255/
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2016
zdeněk02 napsal:
Tady je jak vypadá scheppach tiger 3000 vs, víc jsem nezkoušel, zabalil jsem to, vrátil a objednal Tormek T8.
https://www.youtube.com/watch?v=9G3Bz5j3-rg

Tady není chyba v brusce, ale v brusném kotouči. Tormek je smozřejmě dobrá volba.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Zbytečná panika. Ta bruska nepatří mezi drahé hi-tech výstřelky a tak má mouchy. Na křivé kotouče existuje za pár šupů orovnávací tyč. Deset minut práce a není co řešit. Sloužit může stejně jako Tormek.

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/8/2019
Po dlouhém rozmýšlení, sledování desítek youtube videí různých brusek, rozhodl jsem se nakonec pro Triton TWSS10. Neudělal jsem zásadní chybu.
Tormek je velmi drahý, pro hobby použití je to kanón na vrabce. Jiné brusky jsou zase evidentně příliš levné a tudíž je tam až moc nepřesných, technicky špatných, ošizených řešení, takže člověk musí rovnou přikupovat tu nový kámen, tu vyřešit nějaký jiný problém, aby bylo zařízení použitelné. Triton TWSS10 se zdál jako výhodný kompromis. Kvalita zpracování je fajn. I přípravky mají dobré zpracování. A hlavně kámen nešmajdá. Respektive při velmi blízkém a soustředěném pohledu (viz video) má úplně nepatrné šmajdání, které ale vidíte běžně i na Tormeku - i zde na tomto fóru, dokonce to už bylo v příslušném vlákně komentované. Nepatrné šmajdání je v normě. A Triton je velmi tichý, což jiní vyčítali třeba JETu, který oproti tomu řve.

Cenově při koupi všech možných přídavných přípravků je ve srovnání s odpovídající výbavou Tormeku zhruba za třetinu.

Ovšemže to není řešení není bez chyb, něco je samozřejmě řešené nevhodně. V mém konkrétním případě je to hnací kotouč. Neuvěřitelně šmajdá (viz video). Budu řešit reklamací, snad mi pomohou. Jako další řešení vidím zbroušení kotouče do roviny z obou stran. Nejdražším řešením by bylo vyměnit hnací kolo za výlisek Tormeka. Uvidíme. Šmajdavé hnací kolo není překážkou funkčnosti a při broušení na kameni je to vlastně jedno. Ale honovací ko
touč je pak hůř použitelný, protože přiléhá na hnací kolo, tím pádem šmajdá taky, ale ještě výrazně víc, neboť má větší průměr. Tohle je prostě slabina.

Ale člověk vždycky poměřuje cenu/výkon. V tomhle ohledu mě Triton nezklamal.

Jak se dodavatel postavil k reklamaci, případně jaké jsou výsledky broušení, o tom zas někdy jindy.

Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/3/2015
Ahoj,
také řeším něco na domácí údržbu nářadí a nožů. Tormek mi přijde na domácí použití přílišný luxus… nebo kdyby jste někdo věděl o bazarovém Tormeku…

Máte někdo už něco obstojného vyzkoušeno?

Našel jsem zatím toto:
IGM JET JSSG-10 Bruska na nástroje ZDARMA DOPRAVA 121-JSSG-10M 8400,-
Holzkraft NTS 255 6400,-

Díky Ming
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2016
Ming napsal:
Ahoj,
Tormek mi přijde na domácí použití přílišný luxus… nebo kdyby jste někdo věděl o bazarovém Tormeku…

Díky Ming

Nevíme, preto máme Tormek. Vyše 11 rokov si zháňam info o brúsení v domácich podmienkach. Tormek mám od Silvestra 2012. Spokojný som , stroj na parádu.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
[quote=cath]

Se zájmem jsem si přečetl tvůj popis. U brusky za cca 8 - 9 tis je vada házejícího kotouče celkem dost veliké fiasko. Přiznám se, že jsou chvíle, kdy taky pokukuji po něčem takovém, ale stále váhám nad tím, zda bych to využil.
Též jsem koukl kolik stojí Tormek 4....cena kolem 10 tis
V tom cenovém rozdílu řekněme 2 tis mě překvapilo, že jsi už nešel rovnou do Tormeku.

Mat
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/22/2019
Ming napsal:
Ahoj,
také řeším něco na domácí údržbu nářadí a nožů. Tormek mi přijde na domácí použití přílišný luxus… nebo kdyby jste někdo věděl o bazarovém Tormeku…

Našel jsem zatím toto:
IGM JET JSSG-10 Bruska na nástroje ZDARMA DOPRAVA 121-JSSG-10M 8400,-
Holzkraft NTS 255 6400,-

Díky Ming

Ahoj, jestli koukáš po IMG JET tak těch 1500 přidej a kup tormek. Za mě IMG určitě NE koukal jsem na youtubko a přijde mi strašně hlučná oproti ostatní. Někde tam je i nějaké video kde to někdo porovnával s jinou a to mě odradilo. Vypadalo to jako by to někdo dělal doma na koleni. Koukni na videa dost ti to pomůže při výběru. Ale to je jen muj názor. Taky jsem chtěl tormeka 4 do práce, ale neprošlo to :( Nakonec jsem koupil tuto Holzkraft NTS 255. Není to tormek ale pro me použití dobrá. Jedine co nemá a vadí mi to, že nemá zavitnici na nastavení výšky opěrného držáku, musíš použít obě ruky na nastavení :( Jinak vše bez problemů kotouč nehází motor tichý. Koupil jsem ji v místním obchodě a pry je na ní i servis což je další věc která je důležitá některé to nemají. Tod můj názor, možná špatný, ale je :) Jo a zapoměl jsem že kluci ve foru tormek mají spoustu vychytávek pro usnadnění práce s tormekem. Ja kdybych kupoval domu jedině tormek.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/3/2015
Martine, díky za sdělení osobní zkušenosti. Je mi jasné, že Tormek je "jistota" , ale doufal jsem, že se najde něco slušného za 5000,- . Doma přeci jen člověk brousí pár nožíků, občas sekeru či dláto... zatím jedu růčo, tak uvidím jestli u toho nezůstanu... díky Ming
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum