ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Co jste si přivezli z výstav... Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/17/2001
Výstava v Brně v něděli akončila a zatím se tady nikdo nepochlubil, jestli má z Brněnské výstavy nějaké nové přírůstky. Já jsem se trochu rozšoupl a koupil BM 723 BT. Zatím spokojenost maximální, chodí jak hodinky.
Posláno:

Pokročilý
Ještě obrázek:
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Jirka: já jen při odchodu rozměnil peníze za mosaic pin z jataganu.. což se asi nepočítá Razz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/29/2005
Dobrá volba, mam ho taky, akorát se mi zdá, že ten černej povlak na čepeli(nevím co to je)se poměrně rychle ošoupáváAngry ,ale je to můj subjektivní názor.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
smeta napsal:
...akorát se mi zdá, že ten černej povlak na čepeli(nevím co to je)se poměrně rychle ošoupáváAngry ,ale je to můj subjektivní názor.
neni, to je imho prakticky jedina vec, kterou benchmade nema vychytanou (jeste teda obcas klipy)

t.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/29/2005
teoretic napsal:
[quote=smeta]...akorát se mi zdá, že ten černej povlak na čepeli(nevím co to je)se poměrně rychle ošoupáváAngry ,ale je to můj subjektivní názor.
neni, to je imho prakticky jedina vec, kterou benchmade nema vychytanou (jeste teda obcas klipy)

No, a je to venkuLaugh nechtěl jsem ho hned tak hanět,ale je to tak.
klip už jsem vzal šmirglem, ale jak říkám jinak super kudla
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/12/2006
cerna je ma nejoblibenejisi barva ale u zbrani od toho jiz upoustim a zacinam davati prednost lesklemu nerezu.
nuz s poskrabanym a osoupanym cernenim vypada totiz docela hnusne,ze mam jeden kde zacinam uvazovati o odbornemHappy restaurovani za pomoci smirglpapiru.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Udělal jsem si radost a koupil jsem si Laskyho L2, ovšem Laskyho jsem tam osobně neviděl, což mě mrzí. Doufám, že se mu daří dobře a držím mu palce, aby se rychle spravil - pokud ho někdo uvidíte, popřejte mu všechno dobré.
Posláno:

Pokročilý
Kahr: ohledně té černěné čepele, dokud se to nějak výrazněji neošoupe, tak dobrý. Potom mám v plánu celou čepel vyleštit až na kov, je to nerezovka, takže bez problému. Ale mám už přes rok BM 710 HS a zatím nejsou s tím povlakem větší problémy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
no ja si koupil 2 noziky u p.Latky a nejakej matros z Jataganu
Posláno:

Štamgast
Mical: kolik ty bačovské stáli?
Posláno:

Pokročilý
Ještě takový postřeh k té BM 732: v zavřeném stavu to vypadá, že by se do rukojeti vešla čepel nejméně o 5 mm delší. Možná časem zkusím vyrobit náhradní čepel z damasteelu v délce 95 mm, s výbrusem by neměly být větší problémy, jen to bude piplačka. A kdyby se stejně udělal i klips, tak to už by byla jiná třída, což?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Kousek finské břízy, dva kuchyňské nože od Poka a asi 15 kg nožů od Mikova Happy

D.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
Samurai- vrchni 700kc bez pouzdra,a ten spodni i s pouzdrem 800kc,ale je to drobek celej meri 16.5 cm
Posláno:

Štamgast
Mical: to není zas tak moc na to jak složitě se ty plechy zadlabávají Wink
Posláno:

Štamgast
ten spodny a zatvaraky od p. Lapky sa mi tiež pačili, neviete akú má životnosť to vylievanie vyrezaných ornamentov cinom?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Samurai napsal:
Mical: to není zas tak moc na to jak složitě se ty plechy zadlabávají Wink
Jake plechy? Ty kovove casti na rukojeti?
Pokud vim, tak se do rukojeti vyreze pozadovany tvar, rukojet se da do formy, nalije se tam cin, ktery vyplni vyrezany prostor v rukojeti.
Pak uz jen brousit a brousit Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Jestli je to stejné jako u nožů co mám od p. Látky já, tak plechy se nezadlabávají, ale je to vylité cínem (mam pocit, že je to cín).
Jinak p. Látka má na nožích skvělou ocel a dají se dobrousit k velice "jedovaté" ostrosti.

Ten malej je kouzelnej - za 800,- to nemá chybu - koupil bych ho taky, kdybych byl v Brně, gratuluji.

Edit: tak koukám, že sem zase s křížkem po funuse...
No on to asi Samurai ví, že to není zadlabaný, ale spíš to píšu pro nezasvěcence, aby se pak nedivili, že tam je "jen" cín.
Ten cín tam drží dobře a až na drobné škrábance beze změn.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Pro zájemce o nože p. Látky:
www.knife.cz/anbc/noziri/Latka_Milan.asp
Je tam i postup "zadlabávání plechů" Wink
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Dominiku, nič si z toho nerob, ja som tam bol a ten za 800,- už bol preč aj 2 zatvaracie po 900,-Sad
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum