ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Fallkniven I. - kvalita, zkušenosti Možnosti
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/1/2000
Potreboval by som vediet, aké praktické skúsnosti máte s nožni Fallkniven, konkrétne s F1.
Píšte prosím len majitelia týchto nožov.
Posláno:
Štamgast
JKA napsal:
Potreboval by som vediet, aké praktické skúsnosti máte s nožni Fallkniven, konkrétne s F1.
to uz je ako avizo "len vazne prosim"RazzRazzRazz
to uz sa ti nechce hadavo diskutovat?
Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
JKA napsal:
staci skouknout nejaky to zahranicni forum a najdes tam toho hafo...ja ho sic nevlastnim, jenom jsem ho mel v ruce a cinil solidni dojem, ja bych si ale koupil spis S1, cepel F1ky mi prijde na pevnej nuz docela mala (ale asi to chces prave proto), no a A1ka je uz zase moc velka, takze proto pro me S1ka, az budu mit nejaky dinaro, tak do ni chci jit, ted jsou ale jiny vydaje..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
TAK SI NARAZIL ZŘEJMĚ NA NEJSPOKOJENĚJŠÍHO MAJITELE TOHOTO NOŽE V EVROPĚ.Wink
Ne vážně, mam tento nůž už možná přes rok, sjezdil se mnou každej čundr a dovolenou a na jedno přebroušení udělal práce až po kokot (hodně). Je nadmíru skladný, čepel není sice na šermování, ale na 90% aktivit dostatečně vyhovuje. Měl sem původně kožené pouzdro zavírací, ale časem sem si dokoupil kožené pouzdro toulcové (otevřené) a s ním se po určitém oběhání zachází perfektně. Díky masivnímu zpracování a tloušťce kůže je nadmíru pevné a spolehlivé.
Ocel VG10 je pro mně zatím bezkonkurenční. Nevím jak současně nabízené lamináty, ale můj nůž, který je celý z VG10 nejeví žádné známky poškrábání /a to sem s ním v opilosti přeřezával pixlu okurek/.
Není to nůž na výstavku, ani na ohromení svou vizuální krásou. Jeho krása spočívá v naprosté dokonalosti, není tam nic navíc, ale nic ani nechybí. Kdybych o tento nůž přišel, byl bych za nový ochoten zaplatit i 5000,- Kč, neboť je to nůž, který na 150% odpovídá své ceně.

Omlouvám se, že sem se tak rozepsal, ale F1 si to zaslouží.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Důvěrně mu říkám PITTBULLAngry
Posláno:

Štamgast
Dominik napsal:
Důvěrně mu říkám PITTBULLAngry
Ale to není z mý hlavy -> www.geocities.com/Hollywood/Set/2292/F1review.htm
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Hádavo diskutujem len v tom prípade ak niekto píše o nejakom noži a jediná jeho skúsenosť je tá, že ho "videl v krámě". Ak s nejakým nožom nemám skúsenosti tak sa maximálne spýtam niekoho, kto ten nôž má.

224477 napsal:
JKA napsal:
to uz je ako avizo "len vazne prosim"RazzRazzRazz
to uz sa ti nechce hadavo diskutovat?
Happy
JKA
Posláno:
Pozorovatel
Mrkni na www.noziarstvo.sk/shop F1 tam je za 3390,-SK, S1 4390,-Sk a A1 za 5490,- Sk.
Čiže F1 by Ta vysla aj s postovnym podla dnesneho kurzu cca 2.770,- CZK

Dominik napsal:
TAK SI NARAZIL ZŘEJMĚ NA NEJSPOKOJENĚJŠÍHO MAJITELE TOHOTO NOŽE V EVROPĚ.Wink
Ne vážně, mam tento nůž už možná přes rok, sjezdil se mnou každej čundr a dovolenou a na jedno přebroušení udělal práce až po kokot (hodně). Je nadmíru skladný, čepel není sice na šermování, ale na 90% aktivit dostatečně vyhovuje. Měl sem původně kožené pouzdro zavírací, ale časem sem si dokoupil kožené pouzdro toulcové (otevřené) a s ním se po určitém oběhání zachází perfektně. Díky masivnímu zpracování a tloušťce kůže je nadmíru pevné a spolehlivé.
Ocel VG10 je pro mně zatím bezkonkurenční. Nevím jak současně nabízené lamináty, ale můj nůž, který je celý z VG10 nejeví žádné známky poškrábání /a to sem s ním v opilosti přeřezával pixlu okurek/.
Není to nůž na výstavku, ani na ohromení svou vizuální krásou. Jeho krása spočívá v naprosté dokonalosti, není tam nic navíc, ale nic ani nechybí. Kdybych o tento nůž přišel, byl bych za nový ochoten zaplatit i 5000,- Kč, neboť je to nůž, který na 150% odpovídá své ceně.

Omlouvám se, že sem se tak rozepsal, ale F1 si to zaslouží.
Posláno:

Štamgast
JKA napsal:
Mrkni na www.noziarstvo.sk/shop F1 tam je za 3390,-SK, S1 4390,-Sk a A1 za 5490,- Sk.
Čiže F1 by Ta vysla aj s postovnym podla dnesneho kurzu cca 2.770,- CZK
Já znám tyto ceny, těch 5000,- sem myslel tak, že bych si nový pořídil za jakoukoliv cenu.
Samozřejmě za 2770,- radšiWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Už jsem jich pár objednal, že ti je prostřelím za těch pět, co s nima teď budu dělat ... Laugh

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal napsal:
Už jsem jich pár objednal, že ti je prostřelím za těch pět, co s nima teď budu dělat ... Laugh
Že seš to ty tak jich pár vemu, to víš je ale před Vánocema tak asi jenom tak 15 - 20 ks.
Po Vánocích tak 200 - 300 - uvidímeLaughLaughLaugh
Posláno:

Štamgast
...fuj to jsem si oddychl Wink
dohnalknives.com
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/25/2003
F1 byl první nůž od firmy Fällkniven, který jsem si koupil. Po zkušenostech s ním jsem si pořídil ještě S1 a A1. Všechny mám s koženými pouzdry. Jsou to snad moje nejoblíbenější otevřené nože z těch komerčně vyráběných. Pro mě nemají chybu ani po stránce jakosti materiálu, vzhledu nebo úchopu. Ostatně v jednoduchosti je krása a síla, že pane Dohnal... a tak mi k dokonalosti těchto nožů chybí jen takové malé "déčko" vyražené na čepeli (to poslední byla sranda, zdravím Třebíč...).
Posláno:

Štamgast
Ježiš no to je pravda, já furt, co mi na nich chybí Laugh.
Ne, vážně, taky se mi líbí a matroš asi bude hodně super. Trochu mi vadí ty umělé materiály, na rukojeti ale pro hodně pracovní nůž je to asi lepší volba než dřevo, či něco jiného. Nakonec, na svých stránkách nabízí i jen čepel F1, tak si tam každej může přidělat, co libo.
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Na www.fallkniven.com ji nabízí za 832,-. Asi jsem blbej, ale čeho?
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal napsal:
Na www.fallkniven.com ji nabízí za 832,-. Asi jsem blbej, ale čeho?
Peněz vole.
Posláno:

Štamgast
... a jo, dík
dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/27/2002
Ty ceny jsou v SEK (švédský koruny), kurs je cca 3,50. Takže čepel stojí přibližně 2912 Kč.
Podívej se na ostatní nože, tam je u cen uvedená právě i měna (SEK).
Posláno:

Štamgast
No došlo mi to, v čem jiným, já jen čekal na Dominika, co z něj zase vtipnýho vypadne Laugh
dohnalknives.com
Tom
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/20/2004
Nazdar vsichni priznivci fallkniven. Po dlouhem premysleni a studovani ruznych znacek a materialu, jsem dosel k nazoru, ze fallkniven je asi fakt nejlepsi. Rad bych si jeden koupil. Ten vetsi s cernenou cepeli. Ale jeste furt nevim jestli mam jit do kozeneho pouzdra nebo do toho kydexovyho. Ten kydex ma zas tu vyhodu, ze jde zavesit jakkoliv. Poradte co a jak, jaky mate zkusenosti a popripade kde se daj levne sehnat. dikec TOM z Jihlavy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum