ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Anketní otázka: Jaký typ pojistky u zavíráků preferujete?
Volba Hlasy Statistiky
Axis lock a varianty 118 19%
Back lock 91 14%
Liner lock a Frame lock 365 58%
Když zavírák, tak jedině motejla... :) 18 2%
Ostatní druhy pojistek 27 4%
ANKETA: Jaký typ pojistky na zavíracích nožích preferujete? Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Tady máte anketu,
ještě je možné doplnit chybějící zámky (celkově můžeme obsadit 9 variant...)
.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2002
výborně ! Applause
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Milan napsal:
Tady máte anketu,
ještě je možné doplnit chybějící zámky (celkově můžeme obsadit 9 variant...)

LagiolkuHappy a španělské typy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
A sakra, možností je sice 9, ale rozeběhlou anketu již není možné editovat (to mě nenapadlo, ale je to logické). Omlouvám se... M.
.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/24/2002
Zas taková tragedie to není, stejně by tyhle typy měly minimální zastoupení, viz předchozí debata o pojistkách.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Spring latch
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Po zralé úvaze jsem zvolil ... balisong Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Určitě axis a hned v závěsu back s frame lockem,jenže ten je tam dohromady s linerem,tak dávam hlas axisu...Happy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2009
Pamatuju ze na mem prvnim zaviraku od dedecka byl back lock a pekne me stval,asi sem mel v te dobe jeste male ruce a neslo mi to dobre zavirat tak davam hlas linearuWink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/22/2009
Ak sa to ráta, tak motýlik
Prosím kontakt len cez mail, nie pm.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ja som dal hlas Liner locku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Já dal Frame lock(pořádnou pojistku ne takovou kde kus vypilovanýho železa tlačí do zámku kus pružinové kulatiny....Laugh Wink )
Edit:Motejl není taky špatnej,ale ta obsluha-když to jeden otvírá a zavírá na veřejnosti-třeba v mega super hyper márketu otvírá obal s něčím vypadá s prominutím jako "magor".
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Ládes napsal:
Edit:Motejl není taky špatnej,ale ta obsluha-když to jeden otvírá a zavírá na veřejnosti-třeba v mega super hyper márketu otvírá obal s něčím vypadá s prominutím jako "magor".

Ale nečekáš ve frontě, ochranka se ti obloukem vyhýbá a lidé ti sami od sebe nechávají lepší zeleninu Grin

Nicméně pořád jde nůž jen mírně pootevřít a propíchnout obal, takže to pak jako motýlek ani nevypadá + není motýl, jako motýl ...

P.S.

Škoda spojení liner a framelocku (beru je hodně odlišně) - a pokud bych měl dělat "hitparádu", tak na dalších místech jsou:

Framelock
ASIX (a varianty)
Slipjoint (na malých nožích)

Linerlockům moc nevěřím a backlocky mi připadají těžkopádné - nicméně k některým nožům prostě patří a jiná pojistka by tam vypadala blbě.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2007
>i<
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/1/2008
Přikláním se k Axisu - líbí se mi ten nápad z technického hlediska Ok . Ostatní pojistky samozřejmě nezavrhuji, protože jsou zavíráky, ke kterým by se Axis prostě nehodil Wink ...
,,Je dobře, že se štěstí nedá koupit. Kdo by pak vydržel ty reklamy..."
,,Mít pravdu příliš brzy, je téměř vždy nebezpečné".
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Dávám hlas axis locku, a to hlavně kvůli tomu jak chodí. Už jsem někde předtím psal, že ještě vychytanější mi přijde varianta od SOGu "arc lock" na dražších modelech (pozor: nesplést si s jednostranně ovladatelnou pojiskou, kterou používají třeba na Aegisu).
Druhé místo: Triad lock. - kdo nad funkcí té pojisky dumal tak tak dlouho jako já, nemůže si ji nezamilovat Happy. Stejně jako axis je samovymezovací a to se mi moc líbí. Jen mě mrzí, že ji používá jen Cold steel.
V těsném závěsu pak framelock s backlockem. Liner lock jsem pak vždycky považoval za trochu podřadný.
EDIT: Westy, neboj kliknuj jsem si pro axisWink
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
pánové, nehlasujte v příspěvcích, ale úplně nahoře v záhlaví nad Milanovým počátečním příspěvkemWink
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj, už jsem někde psal že pokud je pojistka kvalitní je to podle mě ok u všech, každá má svoje kouzlo a každá se hodí k jinému noži,
.....je to takříkajíc na vkusu každého soudruha že?......
Nicméně jsem dal backa už kůli tomu zvuku při zamykání atd...Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Kloním se ke Gweckovu názoru-každá pojistka pokud je dobře udělaná je fajn-asi jsem měl štěstí na ty podřadné a smůlu na tu dle pár jedinců top pojistku(u SOGa a Mikova).Uživatelsky jsem s Framem maximálně spokojenej.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Dal jsem backa pro ten krásný zvuk a matovo provedení mě také inspirovalo
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum