ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
EDC zavazadlo do města Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/3/2014
Už dlouho si lámu hlavu, v čem nosit svých pár věcí, které chci mít vždy při sobě. V současné době mám jakousi tašku přes rameno, ale není to ideál.
Batoh mi manželka zakázala - že patří do přírody a ve městě vypadá každý batoh blbě, zvlášť v mém věku (55 Happy ).
Taktéž mi již před lety zakázala ledvinku od doby, kdy jsme byli s dětmi na koločích, já s ledvinkou čekám, až se děti povozí a asi díky ledvince (nezbytná pro každého kolotočáře) ke mě přišli lidi a chtěli mi zaplatit za své ratolesti Happy .
O co se mi jedná:
- deštník
a zleva:
- silonová taška na nákup
- peněženka
- brýle
- mobil
- pouzdro s obsahem: švýcarák, fleška, zapalovač, náplasti, jodisol, pár prášků
- malý svinovací dvoumetr
- klíče
ještě to hodlám doplnit malým pouzdrem na 2 propisky.
Nechci diskutovat o obsahu, tem mám za ta léta ideální pouze z věcí, které reálně používám a v tom mám jasno.
Ale s ohledem na to, co jsem psal v úvodu bych potřeboval radu, nebo spíš tipy, do čeho to dát. Něco decentního, rozhodně ne něco křiklavého pro teenagery, určitě ne military, něco elegantního, co na první pohled nevypadá jako zavazadlo z Tesca nebo z Lidlu, co má každý druhý Ukrajinec.
Teď jsem se díval třeba na https://www.google.com/search?q=AER+Day+Sling+2 , ale ještě to není úplně ono. Ještě se mi líbil Osprey Daylite, ale u manželky neprošel.
Jo ještě - chtěl bych něco, co se na mě dá pověsit nebo připevnit - žádnou koženou managerskou tašku nebo kufřík do ruky.
Měl byste někdo nějaký tip? Já vím, vymyslel jsem si spoustu omezení a jestli se z textu zdá, že vlastně nevím, co chci, tak je to pravda. Ale až to uvidím, tak poznám, že je to ono Happy Díky.

jhh65 vložil tyto přílohy:
edc.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Ahoj,
zkus kouknout sem: https://www.alfatactical.cz/batohy-kufry-tasky-boxy/
Třeba něco zaujme. Na výběr jsou i neutrální černá nebo písek. Mají prodejnu v Plzni.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Díky za tip, ale jak jsem psal, army styl není to pravé pro mě.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/7/2011
Léta už nosím takovou:[ www.army-surplus.cz/taska--brasna--snb-kozena-hneda-pouzita/
Má výhodu, že lze zamknout a má průvleky i na připnutí k opasku.
„Ceterum autem censeo Unionem Europaicam esse delendam“
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2012
Nedávno sem ve městě potkal staršího pána který měl přes rameno tašku v army stylu rozměrově cca jako nějaký maxpedition ale ušité z tmavého plátna nádherné patinovane a obšite kůži. Vypadala fakt parádně bohužel sem neměl odvahu zeptat se co je to zač.
...povidám chci do Vršovic...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
sibor napsal:
Nedávno sem ve městě potkal staršího pána který měl přes rameno tašku v army stylu rozměrově cca jako nějaký maxpedition ale ušité z tmavého plátna nádherné patinovane a obšite kůži. Vypadala fakt parádně bohužel sem neměl odvahu zeptat se co je to zač.

Takéto niečo?
https://bushman.sk/taska-malebo-dark-brown/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2016
Já po městě chodím s taškou přes rameno https://www.aliexpress.com/item/32810552552.html
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/30/2019
Také jsem to řešil. Nerad tahám věci po kapsách, nelíbí se mi ledvinka a nemám rád tašku přes rameno, čili jsem opravdu limitovaný, a to dost Confused Máš pravdu, některé věci nechat doma prostě nelze.
Také přidám odkaz pro inspiraci:
http://www.promiseclo.com/?shop,25
http://www.promiseclo.com/?101,trout-bag-cerna
tohle je také pěkný obchod (ne jen) pro chlapy:
https://www.drakkaria.cz/Vyhledavani?fraze=ta%C5%A1ka&strana=2
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Co Condor EDC bag v černé barvě? Tam bys nacpal všechno co jsi potřeboval s sebou nosit.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja se po x pokusech vzdycky zase vratil k batohu. Ale chapu, ze pres manzelku vlak nejede... ;)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
krezac napsal:
... Ale chapu, ze pres manzelku vlak nejede... Wink

To je ale zajímavý nápadLaugh Laugh Laugh mrGreen Razz

Ale vzhledem k tomu, že se notebook na kole jinak než v batohu vozit nedá, tak já to mám jednodušší.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Na trhu je spousta krásných baglu. Ať na záda, přes rameno, ledvinky. Vybral bych si tři ty bych ukázal manželce a řekl ať mi jednu vybere. Tu bych vzal. Nechápu že v našem věku se musíš dovolovat o svolení k nákupu. Ale chápu že každý to máme jinak. Nechci na Tebe nějak útočit, nebo tak něco. Jen jsem měl potřebu vyjádřit se. Přeju šťastnou ruku při výběru 😎
Toto je má EDC brašna.
Kdyby dráha měla problém s těmi třemi a žádnou mi nedovolila, odešel bych od ní. A to myslím smrtelně vážně.

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
IMG_20190612_091312_HDR_2.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Do města a lehčí výlety s rodinou se dá vybrat zde: https://shop.krupinsky.cz/panske-kozene-crossbody dost dobrá je kůže hunter, taková ta broušená, nemám rád lesklé kůže, osobně nosím model Oleg to je trochu jiný materiál.
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
zabikuch88 napsal:
Na trhu je spousta krásných baglu. Ať na záda, přes rameno, ledvinky. Vybral bych si tři ty bych ukázal manželce a řekl ať mi jednu vybere. Tu bych vzal. Nechápu že v našem věku se musíš dovolovat o svolení k nákupu. Ale chápu že každý to máme jinak. Nechci na Tebe nějak útočit, nebo tak něco. Jen jsem měl potřebu vyjádřit se. Přeju šťastnou ruku při výběru 😎
Toto je má EDC brašna.
Kdyby dráha měla problém s těmi třemi a žádnou mi nedovolila, odešel bych od ní. A to myslím smrtelně vážně.

Četl jsem to včera večer a okamžitě mě napadlo: jsem starší a nosím bágl, jako chlap potřebuju mít pořád volný ruce, když jdu do společnosti (hospoda) nosím "mužskou kabelku"= bundu s nacpanýma kapsama, protože v noci bude zima, do společnosti (tancovačka) nosím EDC v saku.
A ráno při snídani mě napadlo totéž co předřečníka - dotaz byl vznesen na špatném fóru - zeptej se manželky, ať si hlavu láme ona, nech si vybrat, zaplať a nos to.

PS: moje dnes již bývalá manželka mi koupila praktickou větší ledvinku-batůžek. Poděkoval jsem jí,že mi udělala radost a v životě jsem tu nepraktickou věc nepoužil.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
jhh65 napsal:
Už dlouho si lámu hlavu, v čem nosit svých pár věcí, které chci mít vždy při sobě. V současné době mám jakousi tašku přes rameno, ale není to ideál.
Batoh mi manželka zakázala - že patří do přírody a ve městě vypadá každý batoh blbě, zvlášť v mém věku (55 Happy ).
Taktéž mi již před lety zakázala ledvinku od doby, kdy jsme byli s dětmi na koločích, já s ledvinkou čekám, až se děti povozí a asi díky ledvince (nezbytná pro každého kolotočáře) ke mě přišli lidi a chtěli mi zaplatit za své ratolesti Happy .
O co se mi jedná:
- deštník
a zleva:
- silonová taška na nákup
- peněženka
- brýle
- mobil
- pouzdro s obsahem: švýcarák, fleška, zapalovač, náplasti, jodisol, pár prášků
- malý svinovací dvoumetr
- klíče
ještě to hodlám doplnit malým pouzdrem na 2 propisky.
Nechci diskutovat o obsahu, tem mám za ta léta ideální pouze z věcí, které reálně používám a v tom mám jasno.
Ale s ohledem na to, co jsem psal v úvodu bych potřeboval radu, nebo spíš tipy, do čeho to dát. Něco decentního, rozhodně ne něco křiklavého pro teenagery, určitě ne military, něco elegantního, co na první pohled nevypadá jako zavazadlo z Tesca nebo z Lidlu, co má každý druhý Ukrajinec.
Teď jsem se díval třeba na https://www.google.com/search?q=AER+Day+Sling+2 , ale ještě to není úplně ono. Ještě se mi líbil Osprey Daylite, ale u manželky neprošel.
Jo ještě - chtěl bych něco, co se na mě dá pověsit nebo připevnit - žádnou koženou managerskou tašku nebo kufřík do ruky.
Měl byste někdo nějaký tip? Já vím, vymyslel jsem si spoustu omezení a jestli se z textu zdá, že vlastně nevím, co chci, tak je to pravda. Ale až to uvidím, tak poznám, že je to ono Happy Díky.

Deštník? Proč když prožíváme "pandemii" sucha.
Taška na nákup? Proč když máš u kasy hafo tašek, na které prdím a najdu si kdekoliv v krámě nějakou krabici.
Peněženka, KMB na každý rok (klíče, mobil, brýle) - souhlasím.
Nůž, starej mulťák a pár drobností se vejdou do kapes vesty a kalhot.
Stará hláška - KPZ - krabice plná zbytečností.
Jura

dagger vložil tyto přílohy:
IMG_1085.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
jhh65. Mám skoro nenošenou, koženou taštičku přes rameno. 20 x 15 x 5 cm. Pokud by Tvou ženu neurážela, pošli mi mejl, domluvíme se.

vakovlk vložil tyto přílohy:
IMG_20200612_185024.jpg.jpg
IMG_20200612_185042.jpg.jpg
IMG_20200612_185051.jpg.jpg

Za všechno si můžu sám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Tohle se dá nosit v ruce, na rameni a taky na zádech.
https://denimheads.cz/collections/brand-qwstion/products/qwstion-bags-office-bag-washed-grey

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum