ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Srovnávací tabulky značení oceli Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/29/2005
Ahoj... nevíte kde by se daly stáhnout? Ne podrobnosti o ocelích, jen srovnání všech používaných norem, která odpovídá které napříč značením..... Dik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
"Kompletní" srovnávací tabulky - viz např. www.normservis.cz/ , v papírové podobě stojí kolem 3500,-Kč, v elektronické formě 13000,-Kč. Pokud potřebuješ srovnání pár materiálů, je jednodušší a hlavně levnější hledat na internetu.
Pokud ti jde jen o pár nožířských (nebo konstrukčních) materiálů, je lepší se zeptat někde na foru, běžné materiály ví vždy někdo zpaměti
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Promiň, ale ta el. forma je opravdu 13.000,- a ne
1.300,-????
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Honza J. napsal:
Promiň, ale ta el. forma je opravdu 13.000,- a ne 1.300,-????
Teď jsi mě vyděsil, že jsem vůl, ale ty nuly jsem spočítal blběLaugh, je to vážně 12 971,- Kč vč. 19% DPH Za 1300,-Kč bych to klidně koupil i ze svého a už několik let nepřemýšlel o tom, jak se k tomu dostat levnějiAngry
Posláno:

Štamgast
Tak jsem vůl já, protože mám zafixováno, že tištěná podoba je vždycky dražší, pak je to děsnej nepoměr papírový tabulky za 3a půl litru a cédéčko 3x dražší. Ale co, asi to tak má bejt.
Čau a promiň, Honza
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/29/2002
Ja je mam po ruce, je to starsiho data, uz sem to chtel davno oskenovat a kdyztak protahnout OCRkem. Vite co, ja to oskenuju v kvalite (rekneme 600 DPI), hodim to nekam na net, dam vam odkaz a nekdo to muzete zOCRkovat (nemam na to ani cas ani chutWinkK ? WinkJe to prevod mezi ocelemi v techto normach:

CSN, Poldi, Trinec, WNR, DIN, Boehler a AISI, je to vytisk z roku 1994 (ale jak je to zkutecne stary netusim), je toho 10 stran, na kade strane zhruba 50 polozek . . .

Priklad z tabulky (ne vse ma ve vsech normach uveden ekvivalent) :

CSN: 19426
POLDI: CR2,CR2W
TRINEC: T 85 CR 2 V
WNR:1.2064
DIN:85 Cr 7
Boehler: K310
AISI: neuvedeno

GK
Posláno:
Štamgast
Tak, jak sem slibil, mam to nascanovany. Ted jen potrebuju nekde na netu prostor pro cca 300MB, takze pokud ma neksdo zajem, starejte se Wink

GK

Posláno:
Štamgast
Takze nikdo zajem nema ?

OK
Posláno:

Štamgast
George_KiLLeR napsal:
Takze nikdo zajem nema ?

OK
Zájem bych měl a velkej, jenže nejsem natolik počítačově zdatnej abych to zařídil. Pokud to nikdo neudělá, měl bych zájem i o okopírování, výlohy pochopitelně hradím. Při stálejch debatách o materiálech se divím, že nikdo nemá zájem.
Čau, Honza
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/9/2004
i já mám zájem ale taky nevládnu počítačovým světem natolik. Pokud by to šlo třeba poslat na cd? samozřejmě náklady platím
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
skvělý nápad,možná by to šlo umístit i zde ve formě zip archívu,ale bohužel i tento způsob je vlastně zveřejnění a bude tak kolidovat s ochranou autorských práv...nejschůdnější variantou je "dobrák co to smahne" a "poskytne" zájemcům,ale s tím zveřejněním opatrně...zní to komicky,ale fakt je to trochu komplikovanější....
Posláno:
Štamgast
OK, nejak to vymyslim(pristi tyden). Asi to proste hodim do JPG (aby to slo precist) a hodim to na net. Nejakej copyright porusovat nebudu, protoze na tom zadnej neni a ani neni jasny, odkud a z ceho to je (myslim, ze je to z poldovky a jak rikam tisknuty v roce 1994) . . .

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/3/2005
Pošli mi to - pro začátek tak jednu dvě stránky, zkusím to zOCRkovat. Kdyz to půjde tak to udělám celý, OK?
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Jestli to Marylinovi nepůjde,
tak mi to můžeš po částech poslat a já z toho udělám třeba www stránku aby to bylo mnší...
Nebo to můžu dát na web, místa mám dost.

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:
Štamgast
OK, zapomnel sem to v kompu v dilne a tam se dostanu az tak pristi vikend, tak potom se do toho dam.

GK
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/29/2005
Dobrý den, ani jsem nečekal tolik odpovědí, taky jsem počítačový analfabet, ale moc prosím o ty tabulky. Jde mi pochopitelně jen o běžné nožířské oceli.... Díky...
Posláno:
Štamgast
TAK A JE TO TADY Laugh

www.kovotrio.cz/oceli/oceli.zip

A nebijte me, protoze je to stary a spousta toho tam chybi, tak to nekdo muzete predelat do excelu, doplnit, upresnit apod Wink

GK
Posláno:
Štamgast
Ze ja sem se na to ne...., nejdriv ste to chteli a ted nikdo nic . . .

GK
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/14/2005
Pokud bude mít někdo zájem, tak to hodím do exelu s jednoduchým vyhledáváním, nebo udělám databázi v accesu s vyhledáváním a možností přidávání všelijakých poznámek, co se týče tepelného zpracování, vlastností ocele, chemického složení...... nevím, co by se ještě hodilo. Napište, jestli máte zájem
Posláno:
Štamgast
Hodit to do excelu tak jak to je by v pohode stacilo, hlavne kvuli doplnovani "novych" ci neuvedenych oceli a ekvivalentu . . . Mohl by si to nekdo vzit na starost, popripade z toho udelat web s tim, ze kdyz by nekdo vedel o oceli/ekvivalentu, co tam neni, zaslal by to mejlem a jednou za cas by to tam nekdo dohodil apod . ..

GK
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum