ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
vakuové kalení super levně Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Přesunuto z inzerce, původně vložil Serz (díky Wink )

ahoj.
už mě trochu začíná vadit, jak si stěžujete na ceny vakuového kalení.
A
mám přístup k vakuové kalírně v ČR.A jelikož nejsem lakomý, tak se s Vámi podělím:)
ceny jsou velmi příznivé a technologie na špičkové úrovni.Lidi suprový, se kterými je fakt rozumná domluva.
Jen na ukázku,

ceník,

mat.nerez + nástrojové oceli Kč/kg
zakázky do 10kg 103,00Kč/kg
10-20kg 90,00Kč/kg
20-50kg 77,00Kč/kg
50-100kg 57,00Kč/kg
nad 100kg 46,00Kč/kg

Rychlořezná ocel 115,00Kč/kg
Cementování + kalení 153,00Kč/kg

ceny jsou uvedeny bez DPH, jako minimální dávku fakturujeme 1kg.

Serz:
nestíhám odepisovat-tak tady
paní Kincová, e-mail
Hana.Kincova@medin.cz
telefon pouze na e-mail a ne všem-by se z toho zbláznila

J. Jelínek:
to Serz:
díky za supr informaci. Můžeš být ještě trochu konkrétnější a uvést některé detaily třeba na vláknu o kalení? Sice si to může každý zjistit sám v té kalírně, ale asi není účelné aby se každý ptal na to samé...
Určitě spoustu lidí bude zajímat, na jak vysokou tvrdost jsou schopní kalit, např. RWL34, N690 apod. A také na "drobnost", která často bývá kamenem úrazu, a to, zda chtějí IČO, DIČ. , Jestli je možná platba na dobírku apod...

Serz
dám to sem-snad to nebude vadit:
kalím tam většinou jejich ocel nebo damasteel.
Dá se od nich koupit 1,4034-takže něco jako česká 420 nebo AK5, ale v mnohem lepší kvalitě(hodně to hlídají-dělají z toho chirurg.nástroje.Kupoval jsem třeba dva metry x 4cm tl3mm a chtěli za to sakumprdum něco kolem 300.(nemají to furt-chce se to domluvit, je to spíš tak, že ti to prostě nechají -trochu, ne žádný kvanta.)
Ičo nechtějí, pošlou ti to i na dobírku.Drobnosti řeším furt-posílám třeba jednu čepelku.
Obvykle tak, že ji tam dám a do obálky dám stovku a ona mi to poštou pošle zpátky, nebo mi to vyzvedne kolega, co je z nového města na moravě.
tu jejich ocel vykalí tak na 56HRC, damasteel má v měkém 59, ve tvrdém 61HRC.Udělají ti test tvrdosti zdarma a řeknou ti, kolik tam je(papír jsem nikdy nechtěl, tak nevím).
Kalí tam třeba Maďarič, JUN-ten tam i dělá, aspol.
je to vakuové, takže to udělám úplně do finiše a po kalení jen vyleštím.
Kalíme tam i elmax, uhlíkovky, ...
Někdy jim tam dám materiálový list, když je to něco, co nedělají furt.
Jinak je to tak, že tvrdé nerezy kalí třeba jednou týdně-kvůli pár čepelkám to neroztápí-stojí to prý kolem 20 000jen na elektrice.
Vždy to dávají společně s jejich nerezem, popouští to taky automat.(dá se domluvit popouštění jinak , ale kalení dělají jednotně-ale jak jsem říkal, je to v poho.
Když mám výbrus na prd, trochu se mi to hne, když je rovně, přijde to absolutně dokonalý.
Je třeba brát v úvahu, že nejde o komerční kalírnu-jejich priorita je jejich zakázky-zohle mají v době krize spíš tak jako navíc.
Šéfuje tomu ta paní Kincová-té kovárně a kalírně.
Jen prosím buďte fakt rozumný a nechtějte po nich nějaký pytloviny, ať se nenaštvou a nemáme po pr..... všichni.
Snad vám to trochu pomůže.ahoj

.
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
jenom oživuju Sergovu informaci ohledně kalírny...
.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Ahoj, uz par dni jsem zakosnutej do techto stranej jako pitbul a nasavam informace, kaleni mne zaujalo muze mne nekdo potvrdit ze je tato stale platna? Preci jen uz to tu je par let.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/20/2013
Je to tedy stále platné?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/24/2012
Kalení v MEDINU od nového roku stojí 350 Kč za kilogram bez DPH když jsou vetší zakázky tak se cena snižje ale bylo mi řečeno že nejnižší cenu zakázky můžou dát 350 Kč bez DPH
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2009
hlavne se zhorsila kvalita 2x mi prisly čepele do banánu pak jsem si našel jinou ...myslím že o drobne věci moc nestojí
Dobrým slovem a pistolí zmůžeš víc než jen dobrým slovem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Nenechávej si to pro sebe a klidně napiš jakou jinou..
Posláno:
Pozorovatel
Je to tedy platné, ale ne moc kvalitní říkáte.
Posláno:

Pokročilý
Já jsem tam nechával kalit pouze jednou ale vozím to tam osobně a osobně si je i vyzvedávám, mluvil jsem s kaličem co mě je kalil a dopadli v pohodě tvrdost měřili na každém kusu. Já jsem zatím spokojený.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Chlapi a to je to rovnání takovej problém? Já jsem musel rovnat skoro dycky, tak mě přijde, že to k tomu prostě patří jako od brusky zkrácený prsty=je to opruz, ale dycky se tomu nevyhneš Laugh
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Když máš na malé čepeli 3 vlny, tak to problém je. Takovou mám zkušenost s výše uvedenou kalírnou před dvěma roky.
Posláno:

Pokročilý
Tak to tedy doufám že se mi snad nestane. Laugh Doufám že když si pro ně osobně jedu tak si je tam prohlédnu a snad si mě nedovolí ukázat ohlou čepel . Ale s kaličem byla dobrá řeč, a s paní Kinclovou také. Tak uvidím. A kde na Vysočině je ještě vakuová kalírna???
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Doporučuji http://www.zlatestranky.cz/firmy/Vele%C5%A1%C3%ADn/H1124717/Jihostroj+a.s./
sice se tam občas třeba na RWLko čeká, ale byl jsem tam téměř vždy spokojenýa pokud ne tak to vždy napravili.
Sice se tam teď měnilo vedení na kalírně ,ale doufám ,že to bude stále dobré.
Malé zakázky jim nevadí ,ale jak říkám no čeká se na nějaké věci.
Prohlá se mi vrátila jen pružinovka a taky protestovali že prostě není na kalení kolem 60, ale tu dávám většinou jinam, kde to klidně hulvátsky přeženou a zakalí na nůž a ne na pružinu.
Posláno:
Pozorovatel
Já bych nechal kalit sleipner který je rozměrově stálý, tak snad by tady problém nebyl. Confused
Posláno:

Pokročilý
Ahoj, dnes jsem byl v MEDINu nechat kalit nože a říkal jsem jim aby si dali na kalení záležet aby nebyli pokud možno čepele ohnuté, říkal jsem jim že za poslední 2 roky se stává že zakalené nože jsou ohnuté ale prý si jim nikdo zatím neztěžoval. Tak se chci zeptat těch kterým přišli ohnuté čepele jestli jim to říkaly??? A ještě mě kaliči říkali že když je v čepeli díra tak vždy nože do pece věší, ale pokud v čepeli není díra tak ji musí různě stavět a ty se pak prý mají snahu ohnout. Až budu mít nože zakalené tak dám vědět jak jsem dopadl.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Posílal jsem vždy s dírou a pokaždý perfktně rovné, akorát tvrdost byla větší ale vzhledem k materiálu N690 a ceně kalení jsem si je popustil sám v troubě a nic jsem jim "nehlásil"
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
Meiming napsal:
Posílal jsem vždy s dírou a pokaždý perfktně rovné, akorát tvrdost byla větší ale vzhledem k materiálu N690 a ceně kalení jsem si je popustil sám v troubě a nic jsem jim "nehlásil"

To už je asi trochu pozdě ne ? Popouštět to doma....nebo ? Martenzit už je plně zakrystalizován, myslim že nějaké popouštění potom....už asi moc nefunguje. Happy
Per aspera ad astra
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
LUDEK123 napsal:
Ahoj, dnes jsem byl v MEDINu nechat kalit nože a říkal jsem jim aby si dali na kalení záležet aby nebyli pokud možno čepele ohnuté, říkal jsem jim že za poslední 2 roky se stává že zakalené nože jsou ohnuté ale prý si jim nikdo zatím neztěžoval. Tak se chci zeptat těch kterým přišli ohnuté čepele jestli jim to říkaly??? A ještě mě kaliči říkali že když je v čepeli díra tak vždy nože do pece věší, ale pokud v čepeli není díra tak ji musí různě stavět a ty se pak prý mají snahu ohnout. Až budu mít nože zakalené tak dám vědět jak jsem dopadl.

Mě napsali na mail toto : Jestliže dojde k při kalení k deformacím, nemůžeme Vám nože srovnat.

Minimální cena kalení je Kč 350,- + DPH. Při větším množství je cena Kč 206,-/kg. Zboží posílám zpět na dobírku službou PPL, poštovné je Kč 115,-.

Přeloženo do češtiny : Pokud Vám to zkurvíme....máte prostě smůlu. KO
Takže když vypláznu těžký prachy za např. RWL a oni mi jí dojebou....tak si za to ještě zaplatím bez nároku na reklamaci a můžu to mrsknout do šmelcu. Super firma Ok
Takhle bych chtěl taky podnikat....bez rizika Grin
Per aspera ad astra
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/19/2014
Tak jsem včera něco poptal.
2ks elmax(300g) a 3kusy(300g) 19 830.
MEDUNA 800Kč a 900Kč
MEDINA zatim nwm.
BOHLER 690Kč což je nejmenší cena tepelného zprac. ( ví někdo jestli je to za každou ocel 690kč nebo dohromady- at vím, protože dnes už tam volat nebudu)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Ondřej Kolařík napsal:
Tak jsem včera něco poptal.
2ks elmax(300g) a 3kusy(300g) 19 830.
MEDUNA 800Kč a 900Kč
MEDINA zatim nwm.
BOHLER 690Kč což je nejmenší cena tepelného zprac. ( ví někdo jestli je to za každou ocel 690kč nebo dohromady- at vím, protože dnes už tam volat nebudu)

Na SR to bohler robil na kila a bolo jedno ci si poslal 1ks cepel alebo 5ks pokial si pametam tak 25e do 2.5kg materialu a nerozhodovali kusi. Prirodzene je rozdiel ci im poslem mix materialov to je potom co material to nova zakazka (pokial maju rozdielne kaliace a popustacie teploty , vydrz na teplote..... no skratka iny technologicky postup spracovania)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum