ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
GLOCK 78 Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/1/2006
Koupil jsem si GLOCKa a potřeboval bych ho naostřit a nevím čím.Něčím ať ho nepoškodím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Glock se dá díky použité oceli nabrousit většinou brouskůWinkJen je potřeba postupovat od těch hrubších k jemnějším.Snaž se o dodržení stejného úhlu broušení a určitě nezkoušej bruskuWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
Ládes napsal:
Glock se dá díky použité oceli nabrousit většinou brouskůWinkJen je potřeba postupovat od těch hrubších k jemnějším.Snaž se o dodržení stejného úhlu broušení a určitě nezkoušej bruskuWink
Neboj bruska mě ani nenapadla.Stačí odsilka na broušení kuchyňských nožu zepter?
Posláno:
Začátečník
Co si myslíte o tomto noži?Jaký je?Pořádné informace jsem o něm nesehnal ergo recenzi.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Tenhle nůž se objevuje pod označením Feldmesser 76 /nebo 77 a možná tedy i 78(?)/, výroba Rakousko a do své výzbroje ho zavedla i německá protiteteroristická jednotka SGS 9 - což podle mne samo o sobě svědčí o kvalitě tohoto nože. Jistě předtím musel projít velmi náročné zkoušky... Wink Ovšem je třeba si uvědomit, že od jeho vzniku uplynulo již cca 30 let a požadavky (stejně jako materiály) na bojové nože prošly za ty roky dalším vývojem. UPOZORŇUJI, že píšu o původní, vojenské či policejní verzi nože a ne o jeho komerčních variantách, kterými je dnes zaplaven civilní trh.

EDIT: Takže správné označení nože je opravdu FM 78 (i když v literatuře jsem narazil i na 76 a 77) a zdůrazněním toho, že píšu o původní verzi jsem chtěl naznačit, že materiál použitý na výrobu čepelí před třiceti roky nemusí být stejný jako ten, ze kterého nože vyrábí dnes... Ale je to jen dohad! Jestli se nepletu, tak spolu s uvolněním původně čistě vojenského vybavení pro civilní trh už párkrát došlo ke změnám v kvalitě provedení... ;o)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/12/2006
Podle mých informací mají nože Glock označení FM 78 (hladký hřbet čepele) a FM 81 (s pilkou na hřbetě). Každá z verzí se dále vyrábí ve třech barevných variantách plastové soupravy - černé, olivové a pískové. Kromě barev a ne/přítomnosti pilky na hřbetě se nijak neliší; o existenci odlišných civilních a vojenských verzích jsem ještě neslyšel.Wink Čepel je z uhlíkaté oceli (konkrétní druh se mi nepodařilo zjistit), takže vyžaduje větší péči.
Nějaká recenze na FM81 je tady:
www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky/clanek.asp?id_clanku=353
Posláno:
Začátečník
Díky zajímavá recenze.Teď potřebuju sehnat něco ať to můžu nabrousit.Ale štve mě tam ta tupá špička.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
tak nevím jestli se tomu dá říkat recenze Happy už jsem ho měl v ruce a dojem na mne neudělal tím spíš že o materiálu mlží jak Coltsteel Laugh plus je ta cena .Jinak na přežití by to chtělo něco masivnějšího LaughJinak na broušení nejsou špatný brousky Wink mrkni na www.jatagan.cz
P.
Posláno:

Štamgast
Pravda, pravda... Happy Je to určením "Kampf Messer" - bojový nůž a jako s nástrojem na přežití se s ním asi moc nepočítalo. Na anglicky psaných stránkách vysoce hodnotí hlavně jeho dobré bodné /penetrační/ vlastnosti, vyvážení, údajnou (téměř)nezničitelnost plastu rukojeti a relativně snadé broušení uhlíkaté oceli čepele. Nic víc, nic míň... Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/12/2006
Jo, na "přežití" to asi úplně ideální není, ale jako univerzální (tábornický) nůž jistě ujde. Co se týče materiálu: ještě jsem neslyšel, že by čepel někdo zlomil, ohnul nebo tak. Snad ho dokonce docela dost lidí používá kvůli vyvážení jako vrhací. Na druhou stranu je ale prý třeba býti ve střehu, páč celkem rád chytá zrz.
Jenže to je všechno z doslechu, doma ho nemám...Razz
Posláno:
Začátečník
Jo no rez chytá,ale v pochvě mám olej takže je to zatím vklidu.Zkusím ho použít na házení a uvidíme.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/8/2005
Tuhle kudlu jsem si koupil asi před deseti roky a , milí přátelé, klidně ji s někým vyměním za něco jinýho, protože mi připadá pro normální užívání taková jako k ničemu. Když jsem po ní tenkrát prahl, tak měli v Telči u Glocka jenom tu pouštní verzi s pilou, kterou jsem sice tedy koupil, ale prakticky leží doma v šupleti a vždycky, když někam jdu a ptám se kudel: tak kterápak jdete dneska do služby?, tak glock už ví, že to zase padne na nějakou jinou..
Posláno:
Začátečník
Helmut napsal:
Tuhle kudlu jsem si koupil asi před deseti roky a , milí přátelé, klidně ji s někým vyměním za něco jinýho, protože mi připadá pro normální užívání taková jako k ničemu. Když jsem po ní tenkrát prahl, tak měli v Telči u Glocka jenom tu pouštní verzi s pilou, kterou jsem sice tedy koupil, ale prakticky leží doma v šupleti a vždycky, když někam jdu a ptám se kudel: tak kterápak jdete dneska do služby?, tak glock už ví, že to zase padne na nějakou jinou..
Hm...nevím já ji teď novou.Ještě mi nabízeli wz.98a poláka.Ale o něm jsem nic moc dobrého neslyšel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Tak já Glocka mám už dost dlouho a za ty prachy to zas tak špatný není. Krájet se s ním dá, na těžkou práci to ale není. Teď už mám požadavky trochu jiný, takže bych si ho znovu nekoupil. Co se týče "civilního" využití, tak bych ho viděl jako dobrej nůž na pivní čundry Laugh. Nejvymakanější věc na něm je totiž ten otvírák na láhve.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:
Začátečník
Otvírák lahvííí?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Meri napsal:
Otvírák lahvííí?
No jasně, takovej ten zobáček na záštitě. Mezi něj a čepel dáš zátku, "zapáčíš" a na zdraví!
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
P.
Posláno:

Štamgast
2 Meri: Jasně! Happy Zkus ho najít! Happy

EDIT: Tak jsem byl pomalej... :o(
Posláno:
Začátečník