ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Robik Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/1/2010
Zdravím páni majstri, po polročnom sledovaní Knife som sa aj ja odhodlal íst s kožou na trh- čiže ukázať nejaké tie svoje výtvory. Dúfam že sa nikomu po zhliadnuti neurobí šedý zákalGrin
Nožíky vyrábam v práci keď sa najde nejaká voľná chvílka, kedže robím na údržbe tak sa to dá.
Posláno:

Štamgast
Zachovám nejakú kontinuitu tak po poriadku: toto je nožík , ktorý som robil ešte asi pred 15 rokmi , vyrobil som vtedy asi 3-4 nože ale ostal mi len tento, po tej dlhej dobe je dosť opotrebovaný, tak som ho nedávno trochu skracoval, bol vylomeny a leptal .
Čepel: pravdepodobne nejaka ocel triedy 14...
zaštita a koncovka : bronz
rúčka :koža
Rozmery: rúčka:130mm , čepel:125

robik vložil tyto přílohy:
DSCF0029.jpg.jpg
DSCF0032.jpg.jpg
DSCF0033.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
No a po tej dlhej dobe, nožík ktorý dosť používam takže je to na ňom aj vidieť , tak ma nekameňujte za povrchovku.Happy Zároveň je to aj moj prvý pokus o púzdro-hm... moc nevyšlored face
Čepel: radeco
zaštita:nerez
rúčka:orech
rozmery:rúčka 125mm , čepel:100mm

DSCF0285.jpg.jpg
DSCF0283.jpg.jpg
DSCF0284.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A dám ešte jeden.
Čepel: rozkovane ložisko
rúčka:nádor čerešne
záštita:mosadz
rozmery: ručka 110mm , čepel:95mm dutý výbrus

DSCF0050.jpg.jpg
DSCF0051.jpg.jpg
DSCF0053.jpg.jpg
DSCF0054.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2010
Ahoj,
né, že já bych byl zrovna ten kdo by měl něco komentovat nebo kritizovat. Já se ještě bojím ukázat své výrobky leč zkusím něco co bylo porazeno mě poradit i tobě. Zkus kouknout na linku čepele aby průběžně procházela čepel do rukojeti.
Pijem dokud nepadnem a když padnem pijem v leže
Posláno:

Štamgast
Neviem či som ťa správne pochopil, myslíš napríklad to konkretne na prvom noži , že rúčka je nadsadena nad čepel?
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/30/2010
Ahoj. Jako taky začátečník, pižlajícií nějaký čepele takřka na koleni, smekám čepičku. Mě se to líbí. Po stránce zpracování se na Tebe nehrabu. Vydrž.Applause
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/2/2009
Ahoj,
mam taky pocit, ze tam mas este viditelne skrabance od brusenia. Ako keby si si skoro povedal, ze uz idem na jemnejsi brit. Hlavne ten poslendy nozik posledna fotka. Inac ten prostredny celkom vydareny. Drzim palce.
Posláno:

Štamgast
nožik pre kamaratku , taky maly , na hriby
čepel: kovane ložisko
rúčka:čerešna
rozmery: čepel cca 75mm, rucka 70

DSCF0015.jpg.jpg
DSCF0021.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
hm.... celkom sa da na to, ze si len zaciatocnik ja si spomenul na moj prvy noz bol vybruseny s nastrojnej pilky a rukovat drevo omotene izolepou Happy jo jo .... zaciatky su vzdy tazke i ked je dnes dost moznosti ako si to aspon teoreticky nastudovat prakticky je uz na samom clovekovi... ak by som ti mohol poradit "nikdy sa neponahlaj!" potom sa dostavy vysledok, ktorym budes sam prekvapeny Wink Zdar DarkEdge
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
Pred pár rokmi som ani nemal šajnu čo je to damašková ocel,a ani ako to vypadá, potom som si čo to našiel na nete,a hneď si povedal, že toto by som raz chcel mať.Grin
Potom som náhodou narazil na Trnavskom jarmoku na jedného nožiara a pri obzeraní jedného z jeho nožíkov sa ho pýtam, či nerobí aj damaškové, a on že, však máte jeden v ruke.Nožík sa blýskal jak psove gulky, tak sa mi to dáko nezdalo, nožík nebol vyleptaný.Teraz si hovorím že škoda. Po výrobe pár obyčajných nožíkov a naštudovaní teorie výroby damašku, sme sa spolu s kolegom pustili do pokusu o jeho výrobu.
Vzhľadom na primitívne podmienky v akých sme to robili ( tri šamotove tehly uložené do U a ohrev paketu autogénom) , po tom všetkom čo som o tom počítal že aká je náročná výroba a tak, som vobec rád , že z toho niečo vzniklo.
Takže, moj prvý pokus:
čepel: divoký damašok ,pilník, poloos,kusok plechu cca 120 vrstiev
zaštita a koncovka: damašok
rúčka:paroh
rozmery: rúčka 120mm,čepel 122mm, š.30mm h3,5mm

DSCF0048.jpg.jpg
DSCF0042.jpg.jpg
DSCF0045.jpg.jpg
DSCF0049.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2010
robik napsal:
Pred pár rokmi som ani nemal šajnu čo je to damašková ocel,a ani ako to vypadá, potom som si čo to našiel na nete,a hneď si povedal, že toto by som raz chcel mať.Grin
Potom som náhodou narazil na Trnavskom jarmoku na jedného nožiara a pri obzeraní jedného z jeho nožíkov sa ho pýtam, či nerobí aj damaškové, a on že, však máte jeden v ruke.Nožík sa blýskal jak psove gulky, tak sa mi to dáko nezdalo, nožík nebol vyleptaný.Teraz si hovorím že škoda. Po výrobe pár obyčajných nožíkov a naštudovaní teorie výroby damašku, sme sa spolu s kolegom pustili do pokusu o jeho výrobu.
Vzhľadom na primitívne podmienky v akých sme to robili ( tri šamotove tehly uložené do U a ohrev paketu autogénom) , po tom všetkom čo som o tom počítal že aká je náročná výroba a tak, som vobec rád , že z toho niečo vzniklo.
Takže, moj prvý pokus:
čepel: divoký damašok ,pilník, poloos,kusok plechu cca 120 vrstiev
zaštita a koncovka: damašok
rúčka:paroh
rozmery: rúčka 120mm,čepel 122mm, š.30mm h3,5mm

Ti řeknu tenhle je parádní moc se mi líbí. Taky bych chtěl zkusit nějaký damašek vybouchat ale je to pry dřina jak čtyry. Až bude někdy čas a zbytečný matroš zkusím to.
Pijem dokud nepadnem a když padnem pijem v leže
Posláno:

Štamgast

Ti řeknu tenhle je parádní moc se mi líbí. Taky bych chtěl zkusit nějaký damašek vybouchat ale je to pry dřina jak čtyry. Až bude někdy čas a zbytečný matroš zkusím to. [/quote]

Záleží na tom aké máš možnosti, keď to budeš robiť v takých podmienkach ako ja, tak to je ozaj makačka, naštastie my sme boli na to dvaja,a striedali sme sa pri kladive, použivali sme 5kg kladivo so skratenou rúčkou, aby som mohol búchať jednou rukou a v druhej držať paket, na druhý deň svalovica..Grin
A umlatit to do tejto podoby (3 razy prekladane,1 raz torzovane) asi 4 hodky roboty.
Posláno:

Štamgast
Tak zase niečo pridam, je to moj vobec prvý pokus o zatvarák, tak kritika je vítaná, aj ked samozrejme o nedostatkoch viem, ale chce to aj iný pohlad.
Čepel :damašok pilnik,plech , cca 60 vrstiev
príložky: drevo neviem , bolo mi povedané že mahagon, nerez
poistka: N690
rozmery:čepel 90mm,hrubka 3,5mm, ručka 100mm

DSCF0035.jpg.jpg
DSCF0036.jpg.jpg
DSCF0037.jpg.jpg
DSCF0039.jpg.jpg
DSCF0297.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
ahoj!vcelku simpatický taký jednoduchý,no v jednoduchosti je krásaHappy jedine čo mi tam nesedí je ten šrúb a v nom ten štirhran.ináčApplause pac imro
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
však už ani mne, povodne bola ta skrutka taka patinovana, no je z nerezu a bola zohriata plamenom tak hadzala take zaujimave farby, tak to tam este celkom ladilo,ale potom po celkovej montaži ked už boli príložky prilepene som si blbec zmyslel ,že to ešte preleštim jemnym šmirglom, a patina bola skoro cela preč, tak som to dal dole cele , lebo to vypadalo ešte blbšie ako teraz, no čo na chybach sa človek učíred face
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Dřevo bych šacoval možná spíš na cocobolo, ale to není důležitý. Tvar nože klasika, jednoduchý, účelný. Na první zavírák.....bože,. co bys chtěl Happy prostě dobrý, šikula.
Výbrus vypadá taky zdařile, damašek mohu jen závidět Happy ten na balkoně nejspíš nevyrobim Happy

Mat
Posláno:

Štamgast
Díky moc, pochvala od takychto nožiarov naozaj poteší!!Happy
Posláno:

Štamgast
Nedavno dokončeny nož ( snaha o bowieHappy ) na objednavku, pre kamarada, respektive jeho priateľku.
Čepel: N690
ručka: čerešňa, orech, nerez,paroh , zaštita mosadz
Rozmery: čepel 160mm, ručka 125mm, širka na chrbte:4,5mm
Futro:hovadzia koža

DSCF0198.jpg.jpg
DSCF0201.jpg.jpg
DSCF0208.jpg.jpg
DSCF0209.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak som premýšľal , či to sem vobec dať, ale videl som tu aj horšie, tak dam aj ja jeden taký vyslovene pracovný nož pre kamoša (na bumburicuGrin ) s ktorým som sa moc nehral, končil som s brúsením na 240 grid, vonku je total pod mrakom ,tak take su aj fotky.
čepel : prekované ložisko
rúčka: čerešna, zaštita hlinik
rozmery: čepel 172mm , rúčka 120mm

DSCF0011.jpg.jpg
DSCF0019.jpg.jpg
DSCF0012.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum