ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo na rukojeti Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2004
Pánové kde a jak sháníte to krásné dřevo na rukojeti vašich nožů. O Jataganu vím, ale myslím teď třeba dřevo kořenové nebo nádorové, které tady často presentuje pan Dohnal ???
Nebo co domácích zdrojů ( ČR, SR ) používáte?
Moříte dřevo ( nahrada za eben, mahagon )?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/10/2004
Mirek napsal:
Pánové kde a jak sháníte to krásné dřevo na rukojeti vašich nožů. O Jataganu vím, ale myslím teď třeba dřevo kořenové nebo nádorové, které tady často prezentuje pan Dohnal ???
Nebo co z domácích zdrojů ( ČR, SR ) používáte?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Mirek napsal:
Mirek napsal:
Pánové kde a jak sháníte to krásné dřevo na rukojeti vašich nožů. O Jataganu vím, ale myslím teď třeba dřevo kořenové nebo nádorové, které tady často prezentuje pan Dohnal ???
Nebo co z domácích zdrojů ( ČR, SR ) používáte?
Jako nahrada ebenu se da pouzit buk vypaleny hypermaganem. To cerneho silneho rostoku dat buk na hodinu a neustale to zahrivat, cim dele tom buk bude, tim vice se ten hypermangan vsakne. Po vylesteni se od ebenu nelisi skoro vubec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Pánové, zkuste buk lignamon. Je to speciální stabilizace dřeva, Honza Mára ho má za rozumnou cenu a když ho pajcujete lněným olejem co snese, je jako eben. Mám to vyzkoušený, dávám to i na kuchyňáky, akorát nesměj do myčky a ženský do ruky, ale to každej nůž, i kdyby byl z titanu.
Honza
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Víš eben je eben, to nevokecáš, i když já tohle dřevo nijak nemiluju ...
Lignamon je super, na kuchyňáky určitě, ale nůž na mazlení bych si z toho nedělal...
Co prezentuji? - dostal jsem kdysi nějaké nádory akátu, repektive směnil za část ceny nožů a nic jiného jsem extra neměl (navíc jsem magor a každému rád udělám radost a kousek mu věnuji) - Honza Mára na Jataganu má spoustu krásnýho dříví - kdo má čas, a chuť ať chodí po lese, navíc ať si počká pár měsíců - ...
Mimochodem Packo - dlouho jsem tě neviděl ...

Není to někdy prdel,sehnat něco super, ale chceš - li seženeš, tak, či tak ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
zmatek - vymazat
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
zmatek - vymazat
dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2004
Mám pro vás tip.
V OBI prodávají mozaikové parkety ze dřeva merbau.
Jsou to masivní destičky 120x25x8mm. Dřevo je velmi tvrdé a vzhled je asi takový:
www.parkety.com/asie/asia_merbau.html
Prodávají to za asi 700,- m2 což je asi přes 300 destiček (150 nožů). Nevím jestli to prodávají i v menším množství.
Vypadá to opravdu dobře, zkusím to na nějakou Lauri čepel, mám doma 4 kusy.
Posláno:

Pokročilý
Tak tak, u parket ta horší třída znamená, že je kresba nepravidelná, vlákna se rozbíhají atp. Parkety se pokládají na velkou plochu, takže tam jsou odchylky nežádoucí, jdou vidět. Paradoxně tak můžou být horší třídy na rukojeť daleko vhodnější.
Posláno:

Pokročilý
Takhle vypadá to dřevo merbau z OBI.
Posláno:

Pokročilý
S kuchyňskými čepelemi.
Posláno:

Pokročilý
A s malou Lauri.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s ořechem Tagua. Zkoušel jsem zpracovat 2 ks co jsem dostal od Honzy Máry k objednávce. Opracování bylo v pořádku, ale oba dva po rozříznutí měli dutinu. Jeden o něco větší než trn (takže se dal použit) a druhý tak o velikosti mince (50 hal) takže pro mě nepoužitelné. Díky za názory.

(EDIT)

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Ta dutinka je ve vetsine orechu. Nekde je mensi, nekde vetsi.
Neda se odhadnout, kde bude, a kde ne.
Honza pri koupi na to vzdy upozornuje !
Povazujte to za analog kokosu Laugh.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/11/2005
Jako že bych oříšky projížděl rentgenem ? Happy
[quote=mr.karno]Je to běžné nebo si toho byl Honza vědom tak je dával zadarmo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2005
Kazda tangua ma dutinku vetsiu alebo mensiu to snad nemislys vazne ze to Honza dal naschval tebe,hovorim z vlastnej skusenosti,a tanguami ja skusenost mam ,jednoducho nevies naco narazis ked rozpolis
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/16/2005
Ano, rentgenuje je a lidem kteří se mu nelíbí, dává ty s těma dutinkama!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
ShockedShockedShockedShocked já teda nevím, ale co jsem viděl nějakej ořech, tak vždycky má dutinu uprostřed (kokos největšíLaugh), aťr jsem měl jakýkoliv oříšek tagua, tak kroužek na 2-3nože bez problénu.......... a zpracoval jsem jich cca 12????, ono to chce si tento fakt uvědomit a řezat ořez po obvodu Happy
mr.karno napsal:
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s ořechem Tagua. Zkoušel jsem zpracovat 2 ks co jsem dostal od Honzy Máry k objednávce. Opracování bylo v pořádku, ale oba dva po rozříznutí měli dutinu. Jeden o něco větší než trn (takže se dal použit) a druhý tak o velikosti mince (50 hal) takže pro mě nepoužitelné. Je to běžné nebo si toho byl Honza vědom tak je dával zadarmo. Díky za názory.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happytak to máš dobrý, já na to nenarazil, a že jsem těch OBI prolez dostSadLaugh
[quote=kubajzz]Takhle vypadá to dřevo merbau z OBI.
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/16/2005
Podívám se, tady v truhlárně by ještě měli bejt odřezky. Je to takový svinstvo, hodně s liší kus od kusu v kvalitě...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum