ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
SMEKI - galerie Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Založeno na přání
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/31/2009
děkuji westymu za založení galerie. Co nejdříve jsem dám nějaké fotky mých výtvorů..Happy
Posláno:

Pokročilý
tak začnu...
není to úplně první nůž, ale je to první nůž, který je normálně použitený (ty předtím byly jen vybroušené z obyč. plechuHappy )

- celk. délka...21cm
- rukojeť.......10,5cm
- čepel.........10,5cm
- uhlíkovka (nevím jaká), tloušťka 6mm, rukojeť hadrokarta zelená, pouzdro kydex/nylon
- na tomhle jsem taky poprvé zkusil udělat hardokartu a poprvé pracoval s kydexem.

smeki vložil tyto přílohy:
IMG_0170.JPG.jpg
IMG_0162.JPG.jpg
IMG_0168.JPG
IMG_0163.JPG.jpg
IMG_0164.JPG.jpg
IMG_0171.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/3/2010
Na první funkční nůž dobrýOk Snad i mě se povede udělat něco podobnýho.. Akorát sem stím začalLaugh Hale jak si vytvaroval ten plast?.. Já mám doma pár desek plastu z batohu a podobně ale nevím jak to vytvarovat... šoupnout s nožem do trouby?..Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
No moc sim sa s nim nevyhralNoNoNo aj fotky su mizerneKO ale zacat sa nejako musi a urcite to bude len lepsie drzim palce do dalsej bohumilej cinnostiOk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2008
ahoj
já tam vidím že nemáš souměrný výbrus u hrotu ( foto z hora ) ale může to být i fotkou nůž vypadá že už nějakou dobu slouží a to je u mne velké plus neb jak napsal jednou chtor nejlepší nůž je ten co si uděláš sám at se daří
Posláno:

Pokročilý
Esko: já to dělám tak, že horkovzdukou to ohřeju, pak do toho šoupnu nůž, a celý to dám mezi dvě desky s karimatkou a stáhnu ve svěráku...
Motorkar: njn, už je to docela doba, co jsem ho vyrobil snažím se to finišování lepšit...k těm fotkám. Asi si pořádně přečtu článek o foceníHappy ...
ynuyta: ta nesouměrnost je opravdu fotkou. jj, opravdu slouží ikdyž poslední dobou už moc ne, vystřídaly ho jinačí....
Posláno:

Pokročilý
tak přidám ještě jednu fotku(snad lepší) toho prvního

a ještě předělávka známé československé mačety, ketrou jsem vlastně dělal jako úplně první věc, co souvisela s nožema.

IMG_0236.JPG.jpg
IMG_0175.JPG.jpg
IMG_0176.JPG.jpg
IMG_0180.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
tak přidám další
N690, celk. délka 27cm, čepel 16 cm, rukojeť ten zbytek, tloušťka 5mm, ručka zelená hadrokarta, pouzdro kydex/nylon
jinak původně to byly takové pseudotanto, myslel jsem si jak to nebude "cool" ale zjistil jsem, že není nad klasické tvary, tak jsem zakalenou čepel přebrousil a už aspoň rok a půl služí k plné spokojenostiHappy .....

edit: nůž je špinavej od používáníHappy

IMG_0244.JPG.jpg
IMG_0247.JPG.jpg
IMG_0249.JPG.jpg
IMG_0252.JPG
IMG_0253.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
smeki napsal:
tak přidám další
N690, celk. délka 27cm, čepel 16 cm, rukojeť ten zbytek, tloušťka 5mm, ručka zelená hadrokarta, pouzdro kydex/nylon
jinak původně to byly takové pseudotanto, myslel jsem si jak to nebude "cool" ale zjistil jsem, že není nad klasické tvary, tak jsem zakalenou čepel přebrousil a už aspoň rok a půl služí k plné spokojenostiHappy .....

Pro mě parádní (nůž i pouzdro)... co je to zašrouby v rukojeti? dva protikusy nebo do trubičky se závitem?
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
noze klidily jak kritiku tak pochvaly, ale pouzdra jsou alespon na fotkach moc povedena.

odkud prosim beres suroviny na tu MOLLE vazbu?
Posláno:

Pokročilý
FranaD: díky, jsou to dva šrouby proti sobě a závit je vyřezanej přímo do čepele
free_man: v podstatě všechno se dá objednat na www.bedimex.eu
Posláno:

Pokročilý
a další. Myslím, že každý pozná, kým jsem byl inspirován...(doufám, že s tímnebude problém)
mat. AK5, tloušťka 4mm, rozměry tak akorát do rukyHappy ...nosím ho v podstatě denně jako edc, tak už je celkem poškrábanej....

IMG_0265.JPG.jpg
IMG_0270.JPG.jpg
IMG_0275.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Je vidět, že jsi ten drápek dělal ručně. Poradím ti jednoduchý fígl. Najdi si cokoliv kulatého o něco nižšího průměru. Skleničku, třeba od léků...A pak se podívej proti oknu do těch spár. Uvidíš veliké díry, kde jsi to propiloval. Podobně to já mám jako součást svého zaměstnání-šablonařinu. Jinak se dá použít dřevěný kužel, abys viděl, kde máš díry. Ručně se dá vyrobit naprosto cokoliv a přesně.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Black napsal:
Je vidět, že jsi ten drápek dělal ručně. Poradím ti jednoduchý fígl. Najdi si cokoliv kulatého o něco nižšího průměru. Skleničku, třeba od léků...A pak se podívej proti oknu do těch spár. Uvidíš veliké díry, kde jsi to propiloval. Podobně to já mám jako součást svého zaměstnání-šablonařinu. Jinak se dá použít dřevěný kužel, abys viděl, kde máš díry. Ručně se dá vyrobit naprosto cokoliv a přesně.

díky, dobrej nápad, asi to zkusím a uvidím až jak moc jsem byl mimo kruh...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Ten předposlední je hodně dobrej...i pouzdro je super...pěkné.
Takovej prakticko taktickej.:)

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Pokročilý
tak přidám další
...variace na "ducháčka" od strideru, rozměry by měli být skoro totožné, mat. N690, tl. 5mm, pouzdro kydex

IMG_0304.JPG.jpg
IMG_0307.JPG.jpg
IMG_0308.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
a ještě jeden zbytkovej z N690, tl 5mm, celk. délka 16 cm, čepel 5,5 cm..

IMG_0309.JPG.jpg
IMG_0310.JPG

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/6/2010
S každym nožem ti to lepši vypada, at se ti to dal tak dari. Ok
'Knifemakers don't make mistakes, they make smaller knives'
Posláno:

Pokročilý
tak přidám konečně něco aktuálního (onehdá doděláno)...můj první pokus o koženné pouzdro. sice nic moc, zvlášť ty stehy nejsou moc v lajně, ale mám z něj radost..
mat. kované péro, ručka kožený kroužky.....celk. délka 21cm, čepel 10,5cm, ručka 10,5cm

IMG_0317.JPG.jpg
IMG_0319.JPG.jpg
IMG_0321.JPG.jpg
IMG_0322.JPG.jpg
IMG_0323.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum