ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Okuje ve svaru při výrobě damašku Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Automaticky založená diskuze k článku Okuje ve svaru při výrobě damašku
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Díky autorům za časově, i jinak ,velice náročný článek. Velice přínosné. J.K.
Koki
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Zajímavý článek. Doufám, že článků tohoto zaměření zde bude v budoucnu více.Ok

PS. nebylo by na škodu věci udělat metalografické rozbory nejpoužívanějších "nožířských" ocelí a přiložit k ním fundovaný komentář odborníka.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Super článek, díky Pavle
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Pěknej článek ,poučnej Applause
díky SloneOk
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Výborný článek! Ok
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/29/2010
Výborný článek!!!
Jak psal autor "nic nového naobjevili" ale takhle rozebrané a popsané prostě paráda!

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Děkuji za zajímaví článekApplause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Pavle slušná práce.Ok
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Díky slone za tu práci a článekOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Nenašel jsem vhodnější vlákno, pokud existuje, pak prosím o přesun.

Co byste řekli na nůž vyrobený nožířem, který se po "zápichu" do tvrdého dřeva takhle zkroutil a odpadla z něj vrstvička? Dá se takový nůž opravit (to je dotaz majitele), nebo je to na vyhození (to jsem mu doporučil)?

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
DSC05816.JPG.jpg
DSC05815.JPG.jpg
DSC05817.JPG.jpg
DSC05818.JPG.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No ono slovo "nožíř" není žádné zaklínadlo a v žádnem případě neznamená, že nůž vyrobený nožířem bude špičkový výrobek ... bohužel!!!
Jenže, zase bohužel, nožíř je každý, kdo vyrábí nože a je to zase jen on, kdo slovo "nožíř" buďto zušlechťuje, nebo noří do žumpy.
Jestli to byl darovaný nůž od začínajícího kudličkáře (to je hezké slovo), dá se to pochopit. Jestli za tohle chtěl někdo peníze, je to ostuda. Ale třeba to jen zapomněl zakalit, a pořádně svařit Happy
Osobně bych to viděl spíš na to vyhození, protože když to narovnáš a obrousíš, ohne se to znovu a je vidět, že ty vrstvy moc nedrží ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Ona je taky otázka jestli se to stalo při "zápichu do tvrdého dřeva".Není to zas tak dlouho co mi zákazník přivezl na opravu/reklamaci nůž s totálně smetenou špicí s tím že ho prý jen zabodnul do trámku,ale asi prý tam byl suk.Jo pilník to sotva škrábnul,ale suk ve smrkovým trámu tam nadělá drápanců jak vzteklej kocour,takže jsem udělal novou špičku a přebrousil škrábance.Za nějakej čásek ho nechtěně prásknul kolega že na vyvedení machroval s kudlou a vší silou hodil do panelu.Nechci to pískat,ale nezdá se mi že by byť špatně svařený damašek(spíš to vypadá na rovnání špičky při kování pod teplotou a prasklinka je na světě)prasknul při ojedinělém zabodnutí do dřeva.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Díky za reakce, dotyčný to skutečně zkroutil při vydlabávání houby ze smrkového kmene, viděl jsem to asi hodinu po tomto "zásahu" hned na kraji pralesa. Ježto je kolega nefalšovaný spořivý jihočech a jednalo se o dárek od jeho houbařského kamaráda z Francie (tímto uklidňuji místní, není to práce nikoho z fóra), tvářil se hodně kysele, když jsem mu radil "zahodit". Tak mu to zopakuju ještě i s vaší podporou, no a dál už to bude jenom na něm... Ještě jednou děkuju za reakce.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Tome jak je to velký?Jestli to takhle zničil při vydlabávání hříbku buď to je z měkých materiálů nebo tepelně nezpracováno/špatně zpracováno.Určitě by se to dalo zkrátit(jestli to není 5cm dlouhá čepelka),ohřát a znovu zakalit a popustit.
Ono nejde o to kdo je autorem,ale o to proč se to stalo.(není vyloučeno že je to přebroušený "pakistánský plechovkáč")
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum