ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 857
abyrlev napsal:
....drškajda s čerstvém chlebsonem....co víc mě potěší....
snad jen nový Shiro....🙈👨‍🍳...ale to je zatím v nedohlednu...,tak aspoň tu drškajdu...


Vypadá to opravdu na hovězí, gratulace.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,154
Držkajdu by sem se dal...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,154
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Muscatel vložil tyto přílohy:
8B2752FF_144A_41CD_B2C1_C7CDB7189E91.jpeg.jpg
7F086956_8898_4CB3_A0F1_E13CF0D6264B.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,620
Muscatel napsal:
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Mohl bych poprosit o technologický postup? Děkuji předem převelice! Wink Applause

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,154
Sidney napsal:
Muscatel napsal:
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Mohl bych poprosit o technologický postup? Děkuji předem převelice! Wink Applause

Zdenek


Tady to máš:

Kváskový chleba bez hnětení

Základ je mít kvásek.
Na netu najdeš kváskovou mapu,a někdo v okolí Ti kvásek za úsměv podaruje.

Večer si připravím “rozkvas”.
Do větší mísy si dám kvásek,100g celozrnné žitné mouky a 140ml vody. Rozmíchám a nechám přes noc v teple kvasit. Třeba v troubě s rozsvícenou žárovkou.
(Ve skleničce si nechám cca lžíci kvásku který “přikrmím” lžící celozrnné žitné mouky a lžící vody. A dám do ledničky na příště.)
Ráno si zadělám těsto.
Do rozkvasu přidám 500g mouky a 400ml vody.
(S moukami se dá různě experimentovat. Do tohoto jsem dal 100g žitné celozrnné,100g žitné chlebové,150g pšeničné tmavé a 150g pšeničné světlé.)
12g soli
4g celého kmínu
15g sušeného česneku
hrst nahrubo sekaných vlašáků
V míse vidličkou rozmíchám těsto,přiklopím poklicí a nechám 4 hodiny v teple kynout.
Tento chleba se peče ve formě,skleněném pekáči nebo hrubostěnném hrnci s poklicí.
Troubu rozpálím včetně formy (hrnce) na 235*C. Když je nahřáto,vytáhnu formu z trouby a rychle přemístím těsto do horké formy. Trochu to zasyčí. Lehce urovnám těsto,posypu semínky,přiklopím poklicí a vrazím zpět do trouby. Peču s poklicí 35 minut,poté sejmu poklici a dopékám dalších 15 minut. Chleba hned vyklopím na mřížku a nechám hodinku vychladnout. Pak je ještě příjemně teplý na degustaci a už se nelepí na nůž.
Dobrou chuť!
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,620
Děkuji Ti, dobrá vílo! Admire Admire Admire
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 1,423
Žádná velká kulinařina, Budapešťská pomazánka, tvaroh, trochu másla, sůl, pepř, kmín, sladká paprika, cibule, malinko píva a jedna malá Jalapeňo paprička, všechno promíchat a nechat alespoň hoďku odležetOk . Moc dobrý to je, a zbytkem pivíčka pěkně zapíjetOk Happy .


wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20210323_172627_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,009
škvarkové placky tak aby chutnaly i dětem


tolokan vložil tyto přílohy:
20210321_171048.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 214
tolokane.....já snad začnu hlady taky péctAdmire Laugh
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 459
Dnes ruská klasika - pelmeně

Zase se ty fotky otáčijó, jak se jim chce...


brumik vložil tyto přílohy:
20210325_113838.jpg.jpg
20210325_115304.jpg.jpg
20210325_123052.jpg.jpg


mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 214
pelmeně..Ok
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,146


Ježour vložil tyto přílohy:
IMG_20210325_WA0001.jpg.jpg


PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 214
Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2008
Příspěvky: 791
... si budu trapnej, ale dneska jsem dostal živočišnej apetit na zelňačku...
jsem prostě polívkovej....
moje zelí, maďarská klobása,můj bobkáč,domácí smetana i erteple...
... jo a paprika já taky z Hungary...


abyrlev vložil tyto přílohy:
F3D4C255_0B18_4518_957C_7BD75C5DB3AA.jpeg.jpg
1B61EB99_6876_4A12_90CF_AEA4E223F8CB.jpeg.jpg
F3B6C00E_DDDD_400C_9D38_DABF7A7B3121.jpeg.jpg


„„ Rád se dívám potížím do očí………… život je tak snazší.“ Phil Marlowe
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 224
Zelňačka je super Ok , mě zase přepadla chuť na rybí polévku


Pavel76 vložil tyto přílohy:
IMG_20210324_184641.jpg.jpg
IMG_20210324_201635.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,154
Pavel76 napsal:
Zelňačka je super Ok , mě zase přepadla chuť na rybí polévku


Variace na Bouillabaisse? Pěkné... Ok Ok Ok
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 224
Variace na Bouillabaisse? Pěkné... Ok Ok Ok [/quote]

Tak nějak, doma to má velký úspěchHappy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2015
Příspěvky: 84
Na přáni syna. Jelení hamburger, domácí omáčky pepřová a bbq. Jako překvápko mezi tradičními hranolky, smažené plantainy.


Rudovous vložil tyto přílohy:
IMG_20210313_124503.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Příspěvky: 543
Než vyrazím do práce ženušce a dcerušce pro krásné ráno Happy


Kapol vložil tyto přílohy:
stará.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 1,423
Pikantní vepřová jatýrkaRazz Ok Happy . Kdyby chtěl někdo zkusit, je to jednoduchý a děsně dobrýOk .
1/2cibule
Játra
Menší cuketka
1/2 pórku
1x červená kapie
3ks žampionů
4ks cherry rajčátek
1x feferonka (dávám Jalapeňo)

Orestovat cibulku, přidat játra a společně orestovat , malilinko podlejt vodou přidat všechnu zeleninu a houby na stejně velké kousky, dusit cca 15 minut, pak přidat sladký a pálivý kečup, který to dochutí a zahustí na správnou konzistenci. Kečup dávám 2 lžíce od každého, záleží jak moc to má pálit. Jediné koření je sůl a pepř na dochucení, nic víc není potřeba.
Dobrou chuťOk Happy


wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20210326_122128_2.jpg.jpg
IMG_20210326_103541_2.jpg.jpg
IMG_20210326_113555_2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest, Heřmánek

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
pendik escort
ankara escort
antalya escort bayan
antalya escort
gaziantep escort gaziantep escort
beylikduzu escort lara escort istanbul eskort bayan maltepe escort pendik escort
erzurum escort
sikis
porno
sincan escort
istanbul escort maltepe escort
replica watches
sexy xhamster anal video sexy sexy video