ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2009
Příspěvky: 235
maso ,,bez barvy,,.
Zkus u části masa pokusně přidat k soli cukr. Tak 20%..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 2,354
Petromax je pěkný jen u nás nedostupný 😡

Mě dorazila lorna na oheň tak se těším na první kulinařinu 😂😂😂


Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20210930_145940363.jpg.jpg
Polish_20210930_145503965.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
RS
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/2/2011
Příspěvky: 596
martas38 napsal:
Pokud nepoužiješ

Díky, vím, o tom, že ta rychlosůl i malým zdravým množstvím dusitanu zajistí tu nezávadnost, ale zatím jsem šli jen přes obyč sůl.

relka napsal:
maso ,,bez barvy,,.
Zkus u části masa pokusně přidat k soli cukr. Tak 20%..

Díky, ale to mi nejpujde přes jazykWink, dělali jsem i s medem a to jsem se taky kroutilHappy. Ale za experiment to stojí.

kasi napsal:
Je to malo prosolene.

Takže delší dobu? Použitá byla jen obyč sůl, to ano. Zdálo se, že chuťově to bylo prosolené rovnoměrně.

Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 2,676
Já jsem zatím rychlosůl nepoužil, nemám s tím problém, ale zatím mi to vychází i bez ní. Neříkám, že jsem to měl krásně růžové jako s rychlosolí, ale měl jsem třeba uprostřed kousek "šedého" masa. Nakládám na cca 3 týdny, nejdřív nasucho, sůl a česnek, po cca 4 dnech zalévám převařenou vychladlou vodou, do které baj voko dám trochu soli a trochu cukru, maso kontroluju a překládám 2x nebo 3x. Jo a dělám poměrně štíhlé šrůtky Happy
RS
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/2/2011
Příspěvky: 596
Vencál napsal:
Já jsem zatím rychlosůl nepoužil,

Díky, šlo mi hlavně o to, jestli neděláme nějakou zásadní technologickou chybu. Mně by špetka rychlosoli taky nevadila,ale neudím sám:))).
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,199
Trocha cukru opravdu pomůže. Já se Pragandy nebojím. Zvykl jsem si ji “ředit” na půl se solí. Takže těch dusitanů je pak polovina=nula,nula,nic…
Nebo vzít injekci a solný roztok poctivě napíchat.
Už jsem neudil leta,ale “šedozelený” střed masa by mě sr*l…
Ať se dílo podaří!Ok
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2014
Příspěvky: 129
Po spoustě nepovedených pokusech s obyčejnou solí a cukrem jsem to vzdal a přešel na Pragandu. Buď bylo maso málo prosolené, nebo bylo už cítit, když jsem prodloužil dobu naložení a to i přes to, že jsem lák v průběhu pěti týdnů dvakrát vyměnil. Pragandu taky míchám s obyčejnou solí. Cca 2/3 Pragandy 1/3 obyčejné soli. Bůček udím po pěti dnech v láku, krkovici dávám o tři dny déle a pro jistotu napíchám lák i dovnitř. Od té doby nikdo nebrblá a jen mlaská Grin


biosoid vložil tyto přílohy:
20191227_161127.jpg.jpg
20191227_182645.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/31/2019
Příspěvky: 28
Praganda je hrozný jed …
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,253
Sindlhof napsal:
Praganda je hrozný jed …


JooHappy když si dáš hambáč od Mc Kačera, je 100x jedovatější, přepálený palmový tuk je ňamka pro tvoje játra. Kde jedy nejsou? Ve všem. Éčka serou do všeho. K té pragandě - kdysi si lovci na maso sypali střelný prach, protože je v něm sanytr - dusičnan draselný, potažmo praganda. Je v každé uzenině.

Ráčíš být vegetarián, pokud ano, rád tě sezná.mím se všemi jedy, které sypou na poleOk
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 4,733
...praganda nemá s dusičnanem draselným nic splolečnýho a tý dusitanový složky je tam míň než procento resp.asi 1g v tom balení...a taky si myslím,že se udilo stovky let před těmahle přísadama. To maso kousek výš je teda parádní jak reklama na uzenýOk ...možná je to taky hodně masem,v kupovaným je neskutečně vody,netuším proč ale lidlovský prasečí je jak houba...ve střelným prachu bylo hodně síry,to bylo dobrý tak na plesnivý nohy spolu s octem...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/31/2019
Příspěvky: 28
Happy Ježoure , asi jsi opět nepochopil to co jsem chtěl říct, ale když si něco dělám doma tak to chci udělat tak aby to bylo pokud možno zdravé ….
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Příspěvky: 4,749
Dusičnan (draselný čili sanytr nebo sodný čili chilský ledek) se do láku na uzení přidával už ve středověku a někdy ještě přidává pořád (v množství cca 0,5 - 3% váhy soli.) Důvodem je kromě lepší barvy i to, že lák se nekazí a hlavně se v něm nemnoží Clostridium botulinum - za což obojí ovšem dusičnan jako takový nemůže, může za to dusitan - viz dále).
Rychlosůl se jmenuje rychlosůl proto, protože se při jejím použití nemusí v láku činností mikrobiální flóry z uvedeného dusičnanu utvořit dusitan, ale je v ní přímo. Tedy vidíme, že s dusitanem se vlastně udí už pěkných pár set let.
Co se týče zdravosti: dělejte si to každý, jak je libo. Ovšem bavit se zrovna u uzení o hypotetickém nebezpečí dusitanu při několikrát větším riziku karcinogenity, pocházejícím z polyaromatických uhlovodíků z kouře, je poněkud úsměvné...
RS
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/2/2011
Příspěvky: 596
Ale pánové, nebudeme se přít o jídle, díky za podnětné praktické radyOk a erudované osvětlení od SurgaAdmire , já vždycky mysel, že Clostridium si libuje bez přístupu kyslíku, proto má rádo špatně vyrobené konzervy.
Ta poznámka o zdravotní nezávadnosti u uzeného mě pobavila, protože to sedlo jak prdel na hrnec, ten dusitan je tam to nejmenší.RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 450
Klasicky mäsko dusené s restovanými hríbikmi, zemiakmi, cviklou a šalátom.


Rumunec vložil tyto přílohy:
IMG_20210925_224837.jpg.jpg
IMG_20210923_180824_2.jpg.jpg
IMG_20210923_181733_2.jpg.jpg
IMG_20210923_174552_2.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,253
Dokonáno jest!


Ježour vložil tyto přílohy:
16331745610998821450661603295640.jpg.jpg


PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 2,354
Ještě foto se stojanem (roštem) na oheň. Tahle malá lorna má 400x250x100 mm.Applause


Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20211002_194203058.jpg.jpg
Polish_20211002_194354325.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2021
Příspěvky: 135
Obyčejný perník, zřejmě se povedlLaugh


Fous vložil tyto přílohy:
IMG_20210926_145232.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2015
Příspěvky: 256
Prostě jako rostou.....Ok


zarad vložil tyto přílohy:
IMG_1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2020
Příspěvky: 345
Nedělní vepřová se zelím


Zdenal23 vložil tyto přílohy:
20211003_124534.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2021
Příspěvky: 65
Krém z houbové polévky, zakysaná smetana a krotony.


Georgi vložil tyto přílohy:
189A581BE_CD40_4093_BA62_77E72257B7B8.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris
pendik escort
ankara escort
antalya escort bayan
antalya escort
gaziantep escort gaziantep escort
beylikduzu escort lara escort istanbul eskort bayan maltepe escort pendik escort
erzurum escort
sikis
porno
sincan escort
istanbul escort maltepe escort
replica watches
sexy xhamster anal video sexy sexy video