ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178
A co tohle? Máte s nimi někdo zkušenosti?
www.volny.cz/starp-mt/
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178
skypi napsal:
...
Video s výrobou absolutních "top" japonských nožů je zde:
www.kabeleins.de/info/al/themen_a-z/?11286
pododkaz Japanische Messer
...
Skypi, díky za zdroj!
Když se to tam proleze, tak se najdou i další zajímavý videa, linky dám do knife.cz/diskuze/philboard_read.asp?id=498, ať tady nejsem OT.
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178

... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Ještě jsem vybádal tuzemského prodejce japonských nožů:
www.michalmolin.cz/index.php

menu vpravo dole "nože"
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/11/2003
Příspěvky: 20
Zaujala mne nabídka na serveru Jatagan.
čepele na kuchyňské nože z materiálu AUS8.
Příklad:
Kuchyňská čepel 2
Celková délka 22,2cm
Délka čepele 15,3cm
Tloušťka 2mm (hřbet), 0,8mm (ostří)
Mat. AUS8, 57-58HRC
Naše cena:
27,73 Kč (bez DPH), 33,00 Kč (vč. DPH) DPH: 19%

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s ocelí AUS8 v souvislosti s kuchyňským nožem.
Přemýšlím že bych si nakoupil více čepelí a udělal si vlastní kolekci kuchyňských nožů.
A ceně za čepel nemůžu do teď uvěřit.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Nazdar, no chyba to asi nebude,páč "zdroj" bude asi odtud:
www.noze.sk/noze/Material/cepele.html
v nabídce jsou i střenky
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2002
Příspěvky: 41
zkusil bych ještě www.ovis.cz
skypi napsal:
Ještě jsem vybádal tuzemského prodejce japonských nožů:
www.michalmolin.cz/index.php

menu vpravo dole "nože"
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2004
Příspěvky: 404
Jikrka napsal:
Zaujala mne nabídka na serveru Jatagan.
čepele na kuchyňské nože z materiálu AUS8.
Příklad:
Kuchyňská čepel 2
Celková délka 22,2cm
Délka čepele 15,3cm
Tloušťka 2mm (hřbet), 0,8mm (ostří)
Mat. AUS8, 57-58HRC
Naše cena:
27,73 Kč (bez DPH), 33,00 Kč (vč. DPH) DPH: 19%

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s ocelí AUS8 v souvislosti s kuchyňským nožem.
Přemýšlím že bych si nakoupil více čepelí a udělal si vlastní kolekci kuchyňských nožů.
A ceně za čepel nemůžu do teď uvěřit.
Taky mě to zaujalo a tak jsem si je objednal. Už je mám doma. Vypadají celkem slušně - za tu cenu.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Jestě jedno video a popis výroby tradičních japonských nožů:

hocho.o-1.jp/tec1.html

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2005
Příspěvky: 258
..jen jsem zabrouzdal..díváte se někdo občas na Roztančenou kuchyni na Nově ráno okolo 10.30hod?? Ten týpek fakt umí a používá velkej kuchyňskej nůž, kterej má na čepeli japonský znaky a červený logo - řekl bych že to je AL-MAR, ale na stopro to nevím, páč je to vždycky rychle pryč (ten záběr na nůž..)
chcete snad žít věčně ?
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit ( ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2005
Příspěvky: 885
skypi napsal:
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit (ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
Doporucuji fermez, mam s ni dobre zkusenosti.
Vysmirlglovanou rukojet tak 2x - 3x natri fermezi a po kazdem nateru po zaschnuti presmirgluj jemnym smirglemem (krome toho posledniho nateruHappy).
Na zaver doporucuju navoskovat a jemne prelestit.
A rukojet bude jako pred valkou Happy.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2005
Příspěvky: 499
skypi napsal:
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit ( ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
NEDÁVAT DO MYČKY !!!to je to nejlepší,co pro to můžeš udělat.Až budeš jednou krájet hodně pomerančů,napajcuj střenky tím sajrajtem,co se uvolňuje z kůry,dřevo trochu zmatní,ale je to brzo zaschlé a má to údajně i nějaké antibakteriální účiky.Pokud to máš do vitríny,je to úplně jiná situace ,pak fermežuj,lakuj spíše s ohledem na zvhled..
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Tak do myčky jsem nikdy žádnou kudlu nedal,páč žádnou myčku nemám a ani mít nehodlám...
Ještě mne tak napadlo - teakový olej nikdo nezkoušel?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/30/2005
Příspěvky: 2,688
Měl bych dotaz, brouzdal jsem po newgrahamu a nabízí tam kuchyňské nože Ala Mara za super ceny mj. z oceli VG2, máte někdo zkušenosti s touhle ocelí? Díky za odpovědi.
Rád vařím a sleduju roztančenou kuchyni Jamieho Olivera a musím říct, že ten kluk s tím nožem válí a mám pocit, že to je právě Al Mar.

"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
IMO, nejlepsi kuchynske/kucharske noze vyrabeji Japonci. Nemyslim ty jejich tradicni, nybrz normalni noze.

Masamoto VG Series Gyuto 180-300 mm (HRC 60)

~Paul~


Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Pristi prispevek: Tojiro Ultimate Series, Gyuto. Praskova ocel, laminatovy damasek (Nahore). HRC 61-63

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Tojiro
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Misono UX10 Series, svedska Uddeholm ocel, 59-60 HRC
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Misono UX10, dimpled
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
pendik escort
ankara escort
antalya escort bayan
antalya escort
gaziantep escort gaziantep escort
beylikduzu escort lara escort istanbul eskort bayan maltepe escort pendik escort
erzurum escort
sikis
porno
sincan escort
istanbul escort maltepe escort
replica watches
sexy xhamster anal video sexy sexy video