Často je diskutováno, zda je kovaný nůž lepší (ve smyslu odolnější, pevnější, houževnatější, tvrdší) než nůž vybrušovaný. Zde je porovnáno několik statických vlastností (pevnost, tvrdost) čepelí vybroušených z plocháče a kovaných.
V minulém díle bylo možno dozvědět se základy fotografování nožů a na závěr článku byla zmíněna možnost tvorby montáží (koláží) pro prezentaci nože. Tentokráte se tedy zaměříme na nejdůležitější nástroje pro úpravu v programu Photoshop.
Negativní vliv nečistot na jakost kovářského svaru je zřejmý. Jaká bude kvalita spojení dvou ocelí, pokud nečistoty v kovářském svaru záměrně ponecháme?
Návod na výrobu formovaného koženého pouzdra a techniky zdobení kožokresbou
...Kámen se zasazuje tak, aby vynikla jeho barva, lesk a hlavně, aby byl zasazen spolehlivě.
Používají se zlatnická rýtka, tlačítka, čakany a další speciální nářadí, které si zlatníci vytvářejí sami pro daný účel...