ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky: Holzmann NTS 200S; Holzstar NTS 251; JET JSSG-1; Scheppach Tiger; Triton TWSS10 a im podobn& Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2017
Co jsem tak vypozoroval, tak u Scheppachu to chce štěstí na kus. Já ho měl napoprvé a kamarád až napotřetí.. Grin
Původní kotouč jsem použil asi dvakrát, než mi přišel zakázkový..
Hlasitost nemám s čím srovnat, ale dá se.. Honovací kotouč s pruhem kůže je k prdu, to je fakt..
Jinak za ty prachy, na hobby použití - dostačuje.. Wink
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2022
Vcera mi dosla mierka Tormek WM 200 a pri porovnani mierky dodanej k bruske a mierky Tormek je tam obrovsky rozdiel v nastavenych uhloch. Tormek nastaveny na vrcholovy uhol 30° a nasledna kontrola s mierkou od Scheppachu ukazuje menej ako 20°. Niekde je problem.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2016
Mierka Tormek je vypočítaná na Tormek ( geometria stroja - poloha hrazdy a vzdialenosť hrazdy od osi kotúča ). Som si istý, že nebude presne fungovať na klonoch Tormeku.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2022
To bude hlupost, pretoze to s hrazdou nema nic spolocne. Mierka Tormek je lepsia iba v tom, ze eliminuje opotrebovanie brusneho kotuca. Nakoniec je to cele inac :D Pomohol uhlomer, papier a pravitko. Obe mierky ukazuju spravne. Teda ta od Tormek je presnejsia. Chybu som robil v tom, ze na Tormek som nastavil 15° v domneni ze vrcholovy uhol bude 30°. Cize mierky sa pouzivaju tak, ze na mierke sa nastavi pozadovany vrcholovy uhol napr 30°. A vtedy to suhlasi na oboch.
Ada
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/9/2021
Ahoj,

dotaz, lze příslušenství na broušení jako přípravky na nože nůžky atd od firem Scheppach, Gude nebo Holzman použitelné i na Tormek? Do Tormeku zatím investovat nebudu, vezmu spíš Scheppach nebo Holzman, ale ty držáky jsou skoro stejně drahé jako na Tormek a kdybych pak náhodou chtěl pořídit ten Tormek, tak abych nekupoval i ty držáky....

Děkuji moc.
A.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Ja mam tiež holzmam nts250 komplet prerobený lebo to bola karastrofa.
Komplet prerobené nové puzdra hriadela aj nový hriadeľ z nerezu.
Novú upínací dosku všetky osove vzdialenosti podľa originál tormek brusky.
Príslušenstvo mam aj original aj schepach aj z iných brusok.mierky tiež tu od členov z fora
Na moje brúsenie postacuje
Ada
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/9/2021
Aha, takže je to opravdu až taková mizérie... :( Tak to teda asi radši přišetřím , než takové dodo...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/20/2023
zdeněk02 napsal:
Tady je jak vypadá scheppach tiger 3000 vs, víc jsem nezkoušel, zabalil jsem to, vrátil a objednal Tormek T8.
https://www.youtube.com/watch?v=9G3Bz5j3-rg

Nedávno som kúpil Scheppach 7000s a po zmontovaní sa kotúč hádzal do osmičky podobne. Vyzeralo to tragicky a v prvom momente som uvažoval, že to tiež zabalím a vrátim. Keď som pozeral videá týchto brúsok aj alternatívnych značiek nikdy niečo také tragické neriešili. Bolo mi podozrivé, že by značka Scheppach púšťala na trh taký nepodarok. Kotúč som položil na sklo a z obidvoch strán bol rovný! Takže chyba musela byť v hnacom ústrojenstve a montáži. Trošku som s tým laboroval, rozobral a poskladal, pritiahol a kotúč ide krásne rovno. Ešte doladím honovací plastový kotúč podložkami a mám brúsku za 160 eur s 250 x 50 mm kotúčom za pätinu ceny glorifikovaného Tormeku. Za tú cenu na domáce používanie bezkonkurenčné.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/21/2024
Ahojte. poprosim o radu. Pozeram nejaku brusku na domace pouzitie rozpocet 150-250€ vrátane prislusenstva. Potrebujem brusit nože, nožnice, sekery. Mam z toho dost gulas a neviem co bude najlepsie v pomere cena vs výkon.
Ďakujem za rady.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/21/2024
Tak už je dana cenova kategoria a rada o ktorú som žiadal bezpredmetná. Objednal som nakoniec niečo čo som ani nečakal. Tormek t8. 🙈
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/18/2024
Ahojte, chtěl bych si začít brousit nože, nějaké to dlátko. Do Tormeka asi nepůjdu z důvodu ceny( Ano, i po přečtení všech 101stranek Grin tormekovskeho vlákna ) . Myslím, že na mou aplikaci bude bohatě stačit něco jiného. Vybral jsem si předběžné toto : https://www.recordpower.cz/wg200-bruska-na-nastroje_z1841/ . Otázky: Má to někdo? Bude mi na to pasovat modifikovaná měrka úhlů co vymysleli tormekáři? Samozřejmě bych se zkusil pokorně zeptat zdejších vývojářů zda -li by byli ochotní poslat. Buď plastovou, nebo kovovou.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2008
Ahoj,
všiml jsem si zmínek o přidávání magnetu kamsi, budu začínat zkoušet trochu brousit na Scheppach klonu Tormeku a prosím o nápovědu, kam mám magnet umístit. Chápu správně, že jde o to, aby se odbroušené ocelové pilinky stáhly v nádobce s vodou někam k magnetu a nenabalovaly se zase zpátky na brusný kotouč? Mám tedy nalepit magnet někam k nejhlubšímu místu nádobky s vodou? Zevnitř? Zvenku?
Předem dík za odpověď a snad se neptám moc blbě.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
kup silnejsi neodymovy magnet,a dej ho zvenci,at pak muzes ocelovy prach setrit,kdyz ho das dovnitr,bude se ti na nej vse nabalovat a nasledne spatne cistit...tormek ma magnet ve skrabce, ktera je chycena z boku naroby na vodu
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:
Začátečník
Ahoj, dnes jsem poprvé zkusil sestavit a krátce vyzkoušet moji brusku Scheppach Tiger 2000s.

První zjištění - vše se točí, jak má, kotouč nijak nehází.

Druhé zjištění - nádobka na vodu má to půlkulaté vybrání na straně u těla brusky nějaké velké, voda tudy začne vytékat dřív, než z toho přepadového zářezu. Nepřipadalo mi, že tam tu vaničku mám nasazenou blbě, ale až to zkusím znovu, pořádně si to ohlídám. Pokud není chyba ve mě, myslím, že tuning kouskem stříbrné pásky to vyřeší, aspoň dočasně.

Třetí zjištění - ta měrka pro nastavení úhlu je navržena pro jednostranné broušení (dláto, želízko hoblíku) a pro nože je nepoužitelná. Nebo jsem nepoužitelnej já? Pro vrcholový úhel ostří nože 30 stupňů musí ten nůž být vůči kotouči pod úhlem 15 stupňů, ne (a pak druhých 15 z druhé strany)? Nebo se to snažím používat blbě?
A jestli ne, jak to řešíte, máte nějaké vlastní samodomo měrky?
Předem dík za vaše tipy.
Posláno:
Začátečník
Nakonec jsem si nakreslil a na 3d vytisknul měrku na 15 stupňů a nastavil úhel podle ní.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Udělal sis tu měrku sice hezky, ale jakmile se brusný kotouč opotřebováním zmenší, přestane to fungovat...
Posláno:
Začátečník
Tuhle připomínku jsem samozřejmě čekal Happy Ono to chvíli trvá, než se ten kámen obrousí o tolik, aby ta změna úhlu byla aspoň trošku významná. Pak si v modelu upravím jeden parametr a vytisknu měrku novou.
Myslím, že ta Scheppach měrka dodávaná s bruskou je taky jen na ten konkrétní průměr nového kotouče. Nastavovací podle opotřebení je ta od Tormeku, zkrátka víc muziky za víc peněz.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum