ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Asi tak😉

wrafan vložil tyto přílohy:
20250405_214610.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/12/2023
Tak už je doma.... nějaký čas jsem koupi pořád zvažoval, ale co tam v té Bílé chalupě začal šaškovat ten kačer D, říkám si, není na co čekat Laugh. Už se těším, až ho vyzkouším... až mi srostou žebra a splasknu Laugh 🖐

indián vložil tyto přílohy:
20250410_081955.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Tak ještě naposledy na knife

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20250411_101524.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2009
Odlehčená výbava na vaření v titanu abych si pak mohl vzít na vandr těžkej nůž 🤠

Dándý vložil tyto přílohy:
IMG_20250412_101151.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Kluci, jsem moc rád, že nejsem sám, kdo má Čtyřku v oblibě 🤜🤛🔪✌️.

1000041942.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
😉👍

1000042118__1_.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
wrafan dekuji mockrart
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/25/2016
mam od nich asi 5 kudel, ale ten oranžovej klaun, mi tuhle značku dost znechutil (a vlastně cokoli made in the USA Oh No ), pidi pacaya ve velikosti větší izuly za 7k tomu taky moc nepřidala, do toho bachraté sencillo a nechutný churp...děsim se co přijde příště, sorry jako, muselo to ven
Posláno:

Štamgast
Robbles napsal:
mam od nich asi 5 kudel, ale ten oranžovej klaun, mi tuhle značku dost znechutil (a vlastně cokoli made in the USA Oh No ), pidi pacaya ve velikosti větší izuly za 7k tomu taky moc nepřidala, do toho bachraté sencillo a nechutný churp...děsim se co přijde příště, sorry jako, muselo to ven

Do jisté míry souhlasím a nejen Made in USA nevědí, co si za své nože i jiné zboží říct. Materiálově ani výrobně to cenám neodpovídá, a jediné co pomůže, je prostě nekupovat, ať si to natlučou do regálů.
Na druhou stranu, jak Pacaya, ta Sencillo i Churp, za mě fajn nože, ale je to věc osobní preference a vkusu, cenu v tom neřeším.
Jinak asi tu není novinkou, měl jsem možnost vlastnit téměř vše, co firma Esee vypustila do světa. Sbírku jsem postupně rozpustil, zůstala Esee4, u mě stále nepřekonaný univerzál nůž na vše (mám 5ks), Esee3, Izula v nerezu a Esee6, ke které mám osobní příběh spojený s výhrou přímo od Esee. Vlastně si myslím, že ono na jednoduchém, praktickém univerzálním noži není moc co vymýšlet. Další věc mimo Donaldovu politiku je fakt, že pánové z Esee už mají věk a myslím, že dříve či později to myslím zabalí úplně, nebo jejich značku někdo koupí.
Takže jo, ceny už jsou i pro mě neakceptovatelné a navíc za stejné i nižší částky se dají pořídit hodně kvalitní nože od místních kluků nožířů.
Jen pro zajímavost, řešil jsem teď koupi nože přímo od Reiff knives, díky clu a DPH jsem to též rovnou odpískal 🤷‍♂️😉.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Robbles napsal:

Ale ten oranžovej klaun evropské ceny neurčuje. Ty určuje jednak clo a zdanění EU (ČR), druhak někdy nenažranost českých prodejců.
Cena v Americe (plus prodejní daň...) je úplně někde jinde.

Například nůž Emerson jsem koupil na Lamnia (Evropa) za cenu téměř poloviční, než prodává e-shop z Prahy..a pochybuju že Lamnia tam nemá marži.
Ale jinak samozřejmě za všechno může oranžový klaun, Babiš, Fiala, Putin... prostě někdo kdo je zrovna v kurzu.

coll vložil tyto přílohy:
Screenshot_2025_04_21_18_35_56_687_com.android.chrome.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj Wrafan chcel by som sa spýtať pokial si mal možnosť porovnať izulu s 35vn a obyčajnú 1069 je tá s 35vn tiež také kopyto?Nerobia ju viac do tenka? Ďakujem
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Peter 80 napsal:
Ahoj Wrafan chcel by som sa spýtať pokial si mal možnosť porovnať izulu s 35vn a obyčajnú 1069 je tá s 35vn tiež také kopyto?Nerobia ju viac do tenka? Ďakujem

Řekl bych, že Izula jak 1095 uhlíkovka, tak 440c, tak i S35VN mají nad fasetou výbrus úplně stejně silný.
Posláno:
Štamgast
Ďakujem to číslo som splietol...
Posláno:

Štamgast
Peter 80 napsal:
Ďakujem to číslo som splietol...

Nevadí 😉, výbrus více do tenka má právě Pacaya a Sencillo, ty jsou řezivější. Ale ani u Izul jsem neměl problém.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Bude se udit

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20250423_090500.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/13/2016
Peter 80 napsal:

Ahoj,
ak sa ti Izula zdá ako kopyto a chces ESEE, musíš skúsiť ESEE Xancudo.
Nádherný, jednoduchý design, v ruke krásne pohodlný.
Posláno:
Štamgast
Ahoj už som ho mal v ruke a všetko súhlasí cena je vsak vyšia ako pri izule.Hlavne som bol zvedavý či izulu s 35vn robia s tenším vybrusom.Ak by som kupoval esee tak zas len 3-ku ja sa stále vraciam k nožom čo som už x krát mal.🙄🙄🙄🙄no blázon ....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Xancudo je zial tiez kopyto. Pre mna to bolo sklamanie. Ja by som v "neuhliku" bral bud Trojku alebo Sencilo/Pacaya.
Posláno:

Štamgast
Kluci, psal jsem to tu už několikrát, posuzovat v řezivosti nože rozdílných rozměrů je zcela mimo mísu.
Příklad: Esee 3 bez povrchovky má sílu ve hřbetu 2,8mm, výšku čepele v nejvyšším místě 31,6mm, a sílu čepele nad fasetou 0,5mm. IZULA má ve hřbetu sílu 3,6mm, výšku čepele 26,7mm, sílu čepele nad fasetou 0,8mm.
Kdo chce, může si to geometricky namalovat, ale je to vždy o vyvážení úhlu výbrusu, vs. úhlu fasety. Každá kudla to má jinak, a díky tomu řeže lépe, nebo hůře, a občas je třeba to doladit.
A ano, v továrním broušení Esee 3 řeže nejlépe ze všech Esee, viz.rozměry výše uvedené😉.
Posláno:
Štamgast
Jasné chápem je to pravda a zvlášť keď to potvrdíš Ty .Viem ,že su tu rôzne druhy nožofilov ,ja to mám tak že keď sa mi nôž páči tak oceľ a výbrus idú bokom.Skrátka musí mi najskôr "padnúť do oka"ale to má každý inak...😉

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum