ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Časopis noze a nastroje II. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/19/2006
PARDON, ŽE ZAKLÁDÁM TOTO NOVÉ VLÁKNO, ALE NEVÍM KAM TO JINAM ŠOUPNOUT. MARNĚ PÁTRÁM PO NĚJAKÉM ČESKÉM ČASOPISU O NOŽÍCH, KOVÁŘSTVÍ A PODOBNÝCH TÉMATECH. NEVÍTE NĚKDO O NĚČEM, ČI NECHYSTÁTE NĚKDO TŘEBA KNIFE V TIŠTĚNÉ PODOBĚ? (TOTO JE I INSPIRACE PRO AUTORY WWW.KNIFE.CZ Happy

DÍKY
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Takovéto periodikum na trhu opravdu chybí,kdysi jsem přemýšlel že bych zkusil něco podobného vydávat,ale po zběžném průzkumu trhu a konzultaci záměru s pracovnicí instituce udílející půjčky do začátku jsem od toho upustil neboť půjčku bych neměl s největší pravděpodobností z čeho splácet a víme jak to je s Nožířskými listy...

Wink
Edit:Omlouvám se široké základně čtenářů knife,samozřejmě jsem měl na mysli časopis Nože a nástroje-nožířské listy jsou tuším občasník který bývá k sehnání na výstavách...
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
No právě před sebou držím časopis nože a nástroje 7 číslo rok 05. Stránky sou tam napsaný www.nozeanastroje.cz ,ale mě nějak nefungujou, vydavatelství GRAVEB, tel. 519414407-8, cena 69 kč.
Viděl sem ten časopis párkrát v prodeji ve stáncích PNS, ale opravdu velice málo. Tak nevím esli to eště furt vychází.
Posláno:

Štamgast
Jsem li dobře informován zmíněný časopis přestal nějak záhadně vycházet,ještě že jsem jim neposlal předplatný.Já o tom uvažoval koncem roku 2001 a před jarním Brnem 2002 už to bylo pase...Sad
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Kolik si myslíte, že by ten časopis musel stát, abyste na něm neprodělali, když se prodá tak 1000 kusů? Vždyť v Emerice, která je sbírání nožů zaslíbená vycházejí všeho všudy 4 časopisy, ostatní mají širší zabraňový záběr a nože jen na okraj. Ještě by se možná dalo vydat 2x do roka výběr z knife.cz, ale to by muselo být černobílé na kopírce a prodávat to jen mezi námi, široká distribuce do stánků je moc drahá
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Ládes napsal:
...zmíněný časopis přestal nějak záhadně vycházet...

On ten časopis, řekl bych, nepřestal vycházet ani tak záhadně, jako spíš zákonitě. Jednak měl takřka nulovou propagaci - když jsem kupoval své první a poslední číslo, paní v trafice ho sice měla vystavený, ale urputně mě přesvědčovala, že nic takového neexistuje a že určitě myslím Zbraně a náboje. Kromě těch, co čtou Knife, o něm nikdo z mého okolí nic nevěděl - ani lidé, co se o nože zajímají.
Zadruhé měl mizernou úroveň - většina informací byla nekriticky převzata z reklamních katalogů výrobců. Skutečná recenze tam nebyla ani jedna.
Zatřetí - to vše za ne úplně malé peníze.
Nejtragičtější na tom je, že i kdyby teď někdo chtěl začít vydávat seriózní časiopis o nožích, neuspěje - nakladatelé mu řeknou: "Vidíte, že je to okrajová záležitost, která nikoho nezajímá, byly tu Nože a nástroje a skončily po třech číslech..." Sad Angry Přitom si myslím, že zájem o takový časopis by byl - když si vezmu návštěvnost na nožířských výstavách...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Slon: na jedné straně máš pravdu, na druhé straně mě občas až překvapí, jak úzce zaměřené publikace se někomu vyplatí vydávat. Tak třeba jsem v knihkupectví viděl barevnou knižní monografii "Vývoj hasičské techniky na filatelistickém materiálu" (nebo tak nějak). Shocked Wink
Ona je to otázka toho, na koho ten časopis zaměříš a jak ho budeš nabízet. Časopisů o palných zbraních u nás vychází několik a zdá se, že celkem slušně prosperují. Přitom nůž nosí mnohonásobně víc lidí než kvér.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/19/2006
osobně se také domnívám, že by si časopis našel své příznivce. Stačí se podívat na počet lidí na Knife...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tolik čtenářů, aby si česky psaný časopis na sebe vydělal neseženete. Oháníte se počtem čtenářů knife - kolik z vás má alespoň dvě čísla časopisu nože a nástroje (dvě proto, že jste si museli ověřit, jestli ten druhý bude stejně mizerný jako první)?
Skončil dokonce i maďarský časopis dotovaný největším tamnějším velkoobchodem ...
Zkuste si spočítat, za jak dlouho byste nasbírali na knife.cz články na jedno číslo - dalo by to alespoň 2x do roka?
Pike - vydat knihu je něco jiného než pravidelné vydávání časopisu, knihu připravuješ několilk let a nakonec ji vydáš vlastním nákladem (a nikdy na ní nevyděláš, možná i proděláš)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
No osobně si myslím, že materiálu do takového časopisu by bylo habaděj, ale muselo by se tomu pár lidí věnovat na plnej úvazek - testy nožů, představování tuzemských nožířů i obchodních firem, výstavy, články o nožířině jako takové, plus příbuzná témata. Myslím, že nepříliš stranově rozsáhlej, ale přitom obsahově kvalitní měsíčník by nebyl problém, ale zároveň nevěřím, že by se to na takto profesionální úrovni uživilo...
(už jen tři lidi na plnej úvazek, plus provozní náklady by dělalo dobrých sto táců měsíčně a k tomu vytisknutí a distribuce, marže pro prodejce, reklama, ... Sad )
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Časák by udělat šel. Pokud by ale měl být na dobré úrovni, tak by bylo nutné mít silné sponzory. Sám by se takový projekt neuživil. Trh je malý.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
No dřív se věnovalo víc prostoru pro chladné zbraně v periodikách zabývajících se střelnými zbraněmi a teď občas pár řádek nejčastěji placené inzerce prodejců.Já to s tím vydáváním tenkrát myslel vážně,ale dopadlo to jak to dopadlo.
Schválně udělejme si takovej průzkumek kolik z Vás by bylo ochotno dávat měsíčně cca 80-100kč za 30-40 stránek materiálů dohledatelných prostřednictvím internetu.Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Já bych kilčo dal za dobrej časák bez rozmýšlení. Je to i tím, že mě internet jako médium nikdy moc nebral, i když s ním denně pracuju. Informací je na něm nepřeberně, ale často pochybné kvality. To samozřejmě neplatí pro Knife.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pravdou je že většinu informací ohledně chladných zbraní si dohledam na netu,hlavně teda díky Knife, ale na druhou stranu má časák pro mě už od dětství svoje kouzloWink.Tak že,určitě bych kupoval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Bys kupoval, kdybys měl co, když vycházely Nože a nástroje vždycky byly avizovaný na knife, úroveň nedokážu posoudit, protože se mi v Písku nepovedlo sehnat ani jedno číslo a to jsem vždycky objel celý město a všude se mně zeptali "co to je? to neznáme", alevěřím tomu, že časopis na úrovni Zbraní a nábojů by byl životaschopnej bez ještě masívnějších reklam
Honza
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Je fakt že když jsem se na Tebou zmińovanej časopis ptal prodavačů u nás tak kolikrát ani nevěděli že něco takovýho vycházíShocked.
Posláno:

Štamgast
On je fakt,že ani v relativně velkým městě jako je Olomouc jsem nikde časopis Nože a nástroje nesehnal a to jsem si ho objednával na stánku,po měsíci neustálýho "obtěžování" stánkařů co se tam střídají mi bylo řečeno,že podle katalogů distributorů tiskovin nic takovýho prý ani nevychází,hlavně že na pultě měli plátek s názvem "Šťastná třináctka" pro pubertální dívenky.Nezkoušel jsem jediného prodejce tisku,všude stejný výsledek.A gól mám si ho prý předplatit....Oni stánkaři ani nechtějí nějak brát nové tituly na kšeft,stejně jako pokrýt tiskem reálnou spotřebu obyvatelstva-občas něco neprodají a pak to musí vrátit v remitendě vydavateli(nejdřív distributorovi)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Pokud by jsi měl velkej počáteční kapitál na rozjezd a nějaký to proreklamování, tak co se týče distribuce lze klasické novinové stánky (které o takovéto tituly vskutku zájem nemají) v tomto případě obejít a to tím stylem, že by jsi zásoboval hlavně obchody se zbraněma a to minimálně zpočátku komisním stylem (tedy dostali by časáky na sklad zadara a vyúčtovalo by se teprve až to, co by se opravdu prodalo) navíc každý z obchodů, který by ten časopis nabízel, by byl v nějakém černobílém stručném souhrnu na vnitřním dvojlistě v každém čísle zveřejněn, jakožto "distributor".

Ovšem vždy narazíš na to (minimálně počáteční) profinancování - risk neúspěchu je v tomto případě docela velikej, takže nikdo se do toho nepohrne a co se týče silných sponzorů, tak si nedělejme iluze - i kdyby se nějakým zázrakem našel silný sponzor, tak místo kvalitního časopisu máš v ten okamžik automaticky reklamní plátek propagující zájmy onoho sponzora...

Co se týká internetu, tak to je jen další hřebík do rakve takovéhoto projektu, i když osobně jsem taky ještě starší škola a rád si vezmu vklidu časák na záchod anebo naopak "na vzduch" a jen tak se v něm probírám. Jenže počet takovýchto jedinců bude víceméně pořád klesat... Jedinné čím by mohl takovýto časopis oslovit je právě ta kvalita a profesionalita, kdy nějaké kvalitní a objektivní recenze (či návody a pojednání) sehnat na netu (a navíc v češtině) zase tak lehké není (čest vyjímkám jako je Knife - ale penetrace je zde, čistě z obecného pohledu, přeci jen pořád nízká), tím spíš pro "starší" ročníky, které mnohdy internetem zase až tak moc nevládnou a nějaký "surfování" je pro ně otrava (což ostatně je třeba i pro mě a to jsem ještě "mlaďoch")...

Takže technicky to po všech stránkách podle mého proveditelné je a dokonce bych v tom neviděl zas až takovej problém, ale finančně je to "o ničem" - velký počáteční kapitál a součastně velké riziko neúspěchu...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Ládes napsal:
Jsem li dobře informován zmíněný časopis přestal nějak záhadně vycházet,ještě že jsem jim neposlal předplatný.Já o tom uvažoval koncem roku 2001 a před jarním Brnem 2002 už to bylo pase...Sad

2001 2002 ?
bud zle citam alebo nechapem Happy
Posláno:

Štamgast
crossan: Měl jsem na mysli psaní a vydávání časopisu o nožích,dokonce jsem si vypracoval záměr.Wink Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum