ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
Zajímalo by mě, jestli někdo náhodou nemáte model Trail Master od firmy Cold Steel. Jestli ano, přihoďte nějaké hodnocení. Dík.

www.coldsteel.com/fixed-blades-trail-master-series.html
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
Posláno:

Štamgast
No, s němčinou to u mě zrovna moc valné není, ale zkusím se tím prokousat. Dík za tip.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
gorshi napsal:
No, s němčinou to u mě zrovna moc valné není, ale zkusím se tím prokousat. Dík za tip.
kdybys necemu nerozumnel, tak se zeptej...

t.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
s trail mastrem ti moc nepomuzu, jenom trosku snad s variantou v Carbon V, mam Bush rangera, ten mam ve stejny oceli a pokud se to da srovnat, i rukojet je stejna-kraton-, jenom trochu jinej tvar. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze pro beznou i tezsi praci vyhovujici, ostri drzi dobre, aby nerezl (spis jenom zcerna), staci otrit do sucha. Za ty penize to neni spatny.
Wink
petr
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/12/2005
Zdravím, mám Trailmastera s parohovou rukojetí - Stag Trailmaster s koženou pochvou. Mám ho dva roky, za tu dobu jsem ho musel pouze jednou lehce přebrousit.Výborně drží ostří a přestože je velký, je dobře vyvážený. Je to malý meč, dá se s ním dělat snad úplně všechno.Je prakticky nový a jestli máte zájem, je k mání.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Pošli foto

snakebutt napsal:
Zdravím, mám Trailmastera s parohovou rukojetí - Stag Trailmaster s koženou pochvou. Mám ho dva roky, za tu dobu jsem ho musel pouze jednou lehce přebrousit.Výborně drží ostří a přestože je velký, je dobře vyvážený. Je to malý meč, dá se s ním dělat snad úplně všechno.Je prakticky nový a jestli máte zájem, je k mání.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Co jsem se zatím díval na webu, tak všichni chválí čepel. Právě ten styl bowie se mi taky líbí. Výtky byly na rukojeť - kraton prý po delším zápřahu klouže a dře do ruky(?). Někteří ho chtěli dokonce nahrazovat micartou nebo paracordem.
Nicméně Trail Master pro mě má taky půvab v tom, že si ho můžu jít koupit třeba zítra. V merku jsem měl totiž ještě Battle Rat, která má taky bowie čepel, ale čekat bych na ni musel kdo ví jak dlouho...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/12/2005
Posílám foto

snakebutt napsal:
[/quote]
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
HXJOSEF 28. ledna 2013 14:29:29 napsal:
Zdravím ... Má z vás někdo osobní zkušenosti a nebo přímo vlastníte tento pevný nůž - Cold Steel Leatherneck-SF , nově z ocele Krupp / German 4116 Stainless ??? Děkuji za jakékoli info. ???

Cold Steel Leatherneck-SF

Blade Length : 6 3/4"
Overall Length : 11 3/4"
Steel : German 4116 Stainless
Weight : 12.3 oz
Blade Thickness : 4.75 mm
Handle : 5" Long Grivory & Kray-Ex™
Sheath : Secure-Ex® Sheath

Dušan vložil tyto přílohy:
39LSF_1.jpg
39LSF_2.jpg
39LSF_3.jpg
39LSF_4.jpg
39LSF_5.jpg

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
HXJOSEF 28. ledna 2013 15:44:37 napsal:

... Ještě jsem zjistil že se dříve vyráběl z ocele SK5 a dost lidí rozčílila změna na Krupp 4116 ... prý je to k horšímu - přidám i jedno zajímavé video / toto je SK5 .

http://www.youtube.com/watch?v=Y3J54qw3ii4

Dušan vložil tyto přílohy:
cold_steel_leatherneck_sf___SK5.jpg_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
HXJOSEF napsal:
Tygerstyle 28. ledna 2013 16:17:51 napsal:

Myslím že to nebude něco extra, je to takový low end ale zase na nějaký prasení proč ne. Já měl od nich z této oceli nůž a popravdě nebylo to ono. Happy

Co bys teda poradil - mrknout na netu po té SK5 a nebo jít do úplně jiného nože - Cold Steel Recon Scout - či konkurence - ESSE / RAT CUTLERY ???

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
HXJOSEF napsal:

Co bys teda poradil - mrknout na netu po té SK5 a nebo jít do úplně jiného nože - Cold Steel Recon Scout - či konkurence - ESSE / RAT CUTLERY ???

Josefe záleží na co přesně - a jak často budeš nůž používat. Pak záleží kolik do něj chceš investovat. Nožů podobných proporcí je mraky, můžeš si vybrat z X výrobců.....i ty tvary jsou fakt časté takže v tomto problém nebude, jen si urči hranici $$$. Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
http://www.snekasnek.cz/product/cold-steel-trail-master-280/

trailmaster za 1980,-

nějak ale nevěřím tomu že je to origo, model 16CB je sice Carbon V s ochranným povrchem, ale měl by snad mít černý i nápis.... tak nevím, ale byl by fajn.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/15/2011
Tak po dlouhé době budu zase otravovat...

Rozhodl jsem se udělat si radost a hodně mě zaujal Cold steel Pendleton mini hunter. Nebojte, nepotřebuju tunu recenzí z užívání a půl druhé tuny "podobných ale lepších" návrhů. Ale přes usilovné pátrání se mi nepodařilo zjistit jednu věc. Totiž rád bych ho nosil na opasku horizontálně a nevím, zda-li by šlo do děr na pouzdře napasovat Tek-lok?? Popřípadě nějakou jinou vychytávku? A hlavně - jsem levák - nebude tam něco haprovat? Všem díky za radu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
já bych doporučil vykašlat se na tek loky a různé "vychytávky" a zkusit obyč paracord a provlíknout si ho dírami podle potřeby.

Mluvím z vlastní zkušenosti, klipy, tek loky jsou sice fajn v teorii, ale v realitě zbytečně přidávají váhu a jsou spíš na obtíž a končí ve skříni. Myslim, že kort u mini pendltonu je tenhle fakt ještě znatelnější, z malýho skladnýho nože by se stal obrovskej kus plastu.

Paracord nic nestojí, nic neváží, dá se převázat nebo sundat podle potřeby, pouzdro drží blíže k tělu více než jakýkoliv klip.

Scharf vložil tyto přílohy:
Bez_názvu.jpg.jpg
Bez_názvu1.jpg.jpg

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/15/2011
No, já věděl, proč sem napsat. Hlavně, že paracord nosím každý den na ruce. Díky za super nápad, tohle mi jaksi úplně vypadlo.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/7/2009
Chtěl bych poprosit o radu s používanými druhy ocelí na nožích Cold Steel. Jde o SK-5 vs. O1, použitých na velké nože (Trail Master - čepel cca 24cm). Která je lepší, vhodnější pro tento typ nože, trvanlivější ostří...
Děkuji předem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2009
Arathorn napsal:
No, já věděl, proč sem napsat. Hlavně, že paracord nosím každý den na ruce. Díky za super nápad, tohle mi jaksi úplně vypadlo.

Mini huntera mám. První pocit byl trochu rozpačitej. Ale přidal jsem koženej ocásek s korálkem a o hodně to zlepšilo úchop. Na pouzdro bacha. Po pár vytažení nože se tak ochodilo že bych ho bez toho pojišťovacího řemínku nenosil. Hrozí ztráta a nebo nehoda s pořezáním. Já závěs posunul o dírky níže a nosí se tak v celku nenápadně.
Cesta může být cíl
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/4/2006
Caute pani, potreboval by som narychlo info upresnit :) kedze to nikto nikde poriadne nepise a vo videorecenziach takmer kazdy ignoruje :)

Master hunter:

3V dutak?
san mai verzia plochy vybrus (alebo konvex)?

ci ako je to s tymi vybrusmi... viem ze posledne roky presli na duty vybrus len nikde to nepovazuju za potrebne napisat a na foto je to naprd vidiet :)

Dik moc ;)
"S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí..."
Busse WTF, FSH, AMS, Extrema Ratio Shrapnel One
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum