ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
mr.blade Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2013
Zdravím, chci se zeptat, jestli náhodou někdo nemáte zkušenosti s pevnýma nožema firmy Mr. blade? Docela mě zaujala řada tactical kitchen knife https://www.youtube.com/watch?v=rBVlEok3CjA https://www.kupnuz.cz/Mr-Blade-Pioneer-d1487.htm

mates.pospa vložil tyto přílohy:
mr.blade.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/21/2015
Tak neviem či Ťa môj názor uspokojí,ale ja mám s touto značkou dobré skúsenosti.Momentálne vlastním dva nože od Mr.Blade.Ten prvý je väčší,vojenský Bland a dnes mi prišiel nôž Sparta.Je velmi kvalitne nabrusený,nemá problém rezať papier reklamných letákov.Čo mi ale vadí je moc ostré zakončenie rukojete z G10-ky,ktoré ma trocha tlači do dlane.Budem asi musieť zraziť hrany na konci pri dierke na parakord.Je to menší nôž,skôr pre menšiu ruku.
Ale už sa teším na ďalší nôž od Mr.Blade,ktorý je na ceste ku mne.

Baldur vložil tyto přílohy:
IMG_20170604_080815.jpg.jpg
IMG_20170922_202758.jpg.jpg
IMG_20170922_202808.jpg.jpg
IMG_20170922_202824_BURST001_COVER.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/21/2015
Len v kratkosti sa podelim s prvými dojmami z tohto noža.
Mr.Blade Hardy Orange by Lionsteel.
Nôž je veľmi dobre spracovaný tak isto nabrúseny.Drží sa dobre a dobre sa s ním pracuje.Je to však tak ako predchádzajúci nôž Sparta,nôž pre menšiu dlaň.Koženému púzdru čo do kvality spracovania nie je čo vytknúť,ale spôsob zapinania "vidí se mi poněkud nešťastný"😁,alebo lepšie povedané nepraktický.Jednoducho mi tam tá istiaca "zaklopka"prekáža.
Čo nemôžem pochváliť je spôsob balenia,nôž prišiel len v noname krabici zamotaný v akomsi tenkom papieri.
Horší bol stav puzdra aj noža hneď po vybaleni.Aj nôž aj puzdro boli neuveriteľne špinavé,najskôr od rúk brusičovych😁 čo ma privádza k podozreniu,že nôž sa nevyrába v Taliansku,ale rusku,alebo kde a nápis Made in Italy je zavádzajúci...Ak niekto vie,ako to je v skutočnosti nech to láskavo napíše,sám som na to zvedavý.
Nôž som kupoval na Empire of Knives a vysiel tam na asi 128€,avšak Nórski colníci si priratali ešte asi 42€.No čo už...
Ešte dodám,že môj názor je len subjektívny,nie som odborník na nože a kupujem len tie co sa mi páčia.😁

Baldur vložil tyto přílohy:
IMG_20171010_113206.jpg.jpg
IMG_20171010_112915.jpg.jpg
IMG_20171010_113047.jpg.jpg
IMG_20171010_112811_1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Citujem : "Mr.Blade je značka nožov, ktoré si necháva vyrábať u čínského partnera firma Kizlyar. Aby bola dosiahnuta maximálna kvalita a stabilita výroby, firma Kizlyar hľadala tohto partnera skoro 2 roky a je jasne, že išlo o správne rozhodnutie.."

Viď.:http://www.kizlyar.sk/katalog/category/65-mr-blade ... asi tak Wink
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Čaute?
Nepribudli niekomu náhodou nejaké nové zistenia a dojmy ohľadom nožov Mr.blade?
Páči sa mi jeden ich model, konkrétne Lance, no nie som si istý ich kvalitou, pôvodom a celkovo mi tá firma pripadá tak nejak zvláštne..
Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Viděl jsem je na výstavě a byly dokonalý, ten celotitan jsem nemohl pustit z ruky. Já bych se toho nebál...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20180408_100431.jpg.jpg
20180408_100534.jpg.jpg
20180408_100525.jpg.jpg
20180408_100602.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tvarově je krásnej, zpracování vypadá velmi dobře, nože Mr.Blade dle zahraničních ohlasů rozhodně mají svoji kvalitu, ale při zjištění cen v eshopech nevím, no. Framelock s D2 a G10 kolem 3800, s karbonem cca 4800 a fulltitan za nějakých 10 tis. To už jsou teritoria fulltitan Kizerů s S35VN respektive daleko nad ZT, vlastně na úrovni Sebenzy Confused.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
MM: Dík :)
Tyler: Pozri francúzov Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
To je ovšem jiná Wink... Pak i těch cca 2000 za G10 model dává smysl, když framelock je z oceli a ne titanu.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Tak Lance (G10) je doma.
Spracovaný je, povedal by som, tak rusky Laugh
Čepeľ vyzerá perfektne. Má pekný rovnomerný výbrus do tenka, s maličkou fazetkou.
Śruby čapu trošku trčia nad povrch..sú ohladené a nerežú, no cítiť ich. Za mňa žiadny problém. Malý problém je ale poriadne silný detent. Flipper tiež nie je tvarovaný najlepšie a nemá žiadne drážky, takže sa nôž pomerne ťažko otvára. Tiež poistka sa neodisťuje odeálne, keďže na frame nie je žiadny výrez ani drážky.
Keby som dal za ten nôž 140eur, za koľko sa predáva u nás, tak by som bol sklamaný. Takto je to celkom OK. Hlavne tá čepeľ sa mi zatiaľ zdá super..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Kam se prosím posunula značka ohledně kvality?

Našel jsem i modely označené podle českých měst/řek...

Kdo za značkou vlastně stojí?

Díky za info.
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Myslím si že to tu moc nefrčí...já sám měl dvě kudly od nich a zbavil sem se jich rychle... JNoNoNo á osobně mám radši Brutalicu ač prostě rusáky nemusím ani v nožích :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Dnes jsem měl možnost na chvíli si osahat modely Astris a Pike. Obě čepele přes 100 mm a obě perfektně zpracované ve všech detailech. Střenky totéž, povrch je hladký, ale ne klouzavý, vše dokonale lícuje a ani s lupou jsem nenašel žádnou chybku.

Hodně se mi líbil vzhled hřbetu čepele hlavně u pike. Čepel u pike je tvarově hodně povedená a bude radost s ní řezat, aspoň co jsem si mohl zkusit na prkýnku. Astris je spíš hračka pro potěchu oka, ale podle videorezencí je pro normální řezání pohodlně použitelný. Co mě ovšem zarazilo (po zkušenostech s jinými značkami), je skoro až tragické nabroušení, i když papír žužlaly oba.

Oba klipy jsou dost tuhé, ale na džíny se nasazují lehce a přes hladké střenky bez problémů drží i při pokusu o vyklepání. V kapse sedí dokonale a ani pike není znát. Deep carry klipy by tady byly asi lepší, ale ani tak nůže na kapse moc neruší, zase se dobře vyndavají.

Detenty spíš měkké a oba jdou otevřít švihem, pike trochu obtížněji i přes větší čepel, u astrisu velmi lehce hore, i spodem. Kolíček u astrisu je velmi pohodlný na otevření, při vydavání z kapsy se občas lehce zachytí, ale nůž jde plynule vyndat. Otevření pike bylo pro mě dost nepohodlné, ale já obecně nemám rád tyhle otevírací placičky, i když asi mají svoje výhody. Flipper by tady byl ideální, škoda. Čepel se sklápí vlastní vahou i po náznaku pohybu, mechanika je u obou perfektně odladěná.

Oba nože se velmi pohodlně drží a u pike si dokážu představit i delší a těžší práci, i když k tomu asi primárně určený není.

Podle mého jsou ložiska i detent ocelové, na netu jsem bližší info nenašel. U astrisu je vnitřek schovaný, u pike jsou kuličky viditelné. Linery jsou u bestechu i od oka slinější, šuplera na konci jazýčku pojistky ukázala cca 1,8 mm u bestechu a cca 1,3 mm u obou mr.blade. Pojistky u obou chodí naprosto bezchybně, nelepí se, neskřípou a dosedací plochy se aspoň podle oka s lupou dotýkají celou plochou, takže s pojistkou resp. vaklem čepele by problém být neměl.

Pokud bych měl za každou cenu najít nějaké reálné mínusy, tak by to mohly být ostřejší hrany. U astrise je hodně ostrá pouze horní hranka jazýčku pojistky a při otevřeném noži hřbetem dolů o ni jde zachytit. U pike je to hrana odjišťovací plochy na straně střenek a vnitřní hrana na druhém lineru, to už by mohlo být znát i při normálním držení. Oba "zádrhele" by podle mého šly ofstranit i bez rozebrání.

Ploché šroubováky na čep se asi vydrží víc než torxy, nepohodlné je, že na povolení čepu jsou potřeba dva, zrovna tady nechápu proč. Jinak čepy vypadají dost dobře.

Řekl bych, že to jsou docela povedené nože, s čepelí nad 100 mm jich aspoň v téhle kvalitě moc není Happy

Chloupek vložil tyto přílohy:
P11709381.jpg.jpg
P11709461.jpg.jpg
P11709471.jpg.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/7/2024
Mr. Blade Junak

Ahoj , tenhle nůž jsem zvažoval delší čas a konečně ho objednal. Zatím jsem velmi příjemně překvapen. Nůž má pěkné zpracování , krásně sedí v ruce a je velmi ostrý. Moc se mi líbí jeho jednoduchý a přitom vysoce funkční design. Už se těším jak ho otestuji na mích toulkách přírodou. 👍👌

https://www.youtube.com/watch?v=TeuzmGmUUg4&t=60s

Atum vložil tyto přílohy:
IMG_20240806_193313422.jpg.jpg
IMG_20240908_182726136.jpg.jpg
IMG_20240908_182840104.jpg.jpg
IMG_20240908_182902095.jpg.jpg
IMG_20240908_182928996.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum