ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel SRK Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/15/2006
Ahojte vsetci. Zaujimali by ma vase postrehy a nazory k nozu SRK od Cold Steel, ako je na tom s kvalitou, spracovanim, hrdzavenim atd... Za kazdy prispevok dakujem.
'Raymond, you don't need camping equipment, you need these skills.'
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
no, měl jsem Recon tanto od CS a vyměnil jsem ho za SRK a nelituji. klasická čepel má o dost lepší průraznost, jinak není problém s korozí, pokud čas od času nůž namastíš, čím ko-li... rukojeť je tvarově dobrá, zdrsnění a její tvar nedovolí rukojeti klozat nebo se rzanit při intenzivních bodech. pouzdro jsem si trochu přihřál a zejména koloem záštity upravil, tak, aby nůž v pouzdře seděl dokonale.

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Jinak ostří drží carbon V. dobře, zpracování je výborné, jako pracovní nástroj je tenhle nůž za peníze, co se prodává téměř na špici. aspoň podle mě.

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Pokročilý
a za kolko sa predava u vas v cechach? lebo ja som ho u nas nasiel len v jednom obchode za 4.500,- Sk. (pripadne kupim cez net, len chcem vediet info cenu)
log
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2006
Posláno:

Pokročilý
niekto tu raz spominal, ze sa mu zacala na SRK kolisat cepel v rucke, je to fakt take labilne? (aj ked osobne sa mi to nechce verit). Reklamu ma Cold Steel brutalnu, chlapik tam na nu v pohode stupi, tak len preto sa pytam.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Já jsem si chtěl před delším časem koupit Trailmaster a odradily mě především tyto dvě recenze. (Je to i o Reconu.) Obecný informace tam najdeš, hlavně o tom, co vydrží/nevydrží Carbon V. Jinak ty rukojetě se tam taky moc nechválí. No, přečti a uvidíš.

www.physics.mun.ca/~sstamp/knives/trailmaster_recon_scout.html

www.physics.mun.ca/~sstamp/knives/face_off_III.html
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/29/2001
Měl jsem možnost koupit SRK velice levně za 49,90 USD a vůbec nelituju. Řekl jsem si, že za tu cenu ho klidně zničím a koupim jiný. A musim říct, že jsem ho nešetřil. Dělal jsem s nim opravdu prasárny a nůž vydržel... Dobře se mi drží, je pro mě přiměřeně těžký a velký a dobře se mi ovládá. Z mé zkušenosti mohu doporučit.
Nepropadej panice...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Zdravím, COLD STEEL SRK už vlastním víc jak 10 let. Má ještě hladkou povrchovou úpravu čepele, nynější je lehce drsná. Tenhle nůž můžu vřele doporučit, jak už zde bylo napsáno bez sebevětšího šetření vydrží opravdu cokoli. Čepel drží dobře, ale opravdu potřebuje čas od času přetřít olejem, rukojeť nevykazuje žádné známky uvolnění, jen jsem se ze začátku zalekl jejího lehce hranatého profilu, ale jde o zvyk. Celkové hodnocení při porovnání kvalita zpracování, cena, užitná hodnota řadí tenhle nůž mezi jeden z nejlepších co mám.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Jedno video o SRK. Doufám, že se jeho příznivci nebudou moc čertit. Je to jen takovej americkej "vtip".

www.youtube.com/watch?v=24lO48laJsQ

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/23/2007
Ta sekyra je brutus, ale dejme tomu. Ale střílet do nože, co se tím otestuje pro běžný použítí? Nejsem tak rychlej, abych odrážel nožem kulky, až udělám banku a budou po mě střílet Wink
Posláno:

Štamgast
Tímhle se netestovalo vůbec nic. Příspěvek natočili odpůrci nožů CS a napsali tam, že jedině k tomuhle se ty kudly hodí. Je to jen taková hovadina a popíchnutí. Dal jsem to sem jen jako takovej úlet...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/8/2007
SRK je pěkný taktický nůž ale chtělo by to trošku k němu jiné pouzdro. Chybí mi tam kapsička pro záložní nůž
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Forestal napsal:
SRK je pěkný taktický nůž ale chtělo by to trošku k němu jiné pouzdro. Chybí mi tam kapsička pro záložní nůž

Otázkou je, zda má být záložní nůž umístěn v jednom "balíku" s hlavním. Pokud přijdeš o hlavní nůž (např. utrhne se pouzdro), tak jsi přišel současně i o záložní nůž...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/31/2007
V poslední době jsem se setkal ve dvou případech s modely SRK, made in Japan. Oproti doposud zde prodávaným made in USA, mají nesrovnatelně jemnější povrchovou úpravu (černění) a jiny vzor zdrsnění rukojeti. V obou případech byla rukojeť nekvalitně nalisována !!! V případě, že se s nimi setkáte a projevíte o ně zájem, doporučuji pečlivou kontrolu !!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/10/2008
Zdravím, jedna věc mě zaráží, je podivné že jeden tip nůže SRK od Cold Steel je uváděn ve dvou různých materiálech čepele, a to: Carbon V, a nebo AUS 8A. Jde o tu samou ocel akorát jinak pojmenovanou, nebo jsou to dva různé typy nožů (což by nemělo být)?? Dost mě to zajímá, mohl by mi to někdo poradit?
A jinak pokud by někdo chtěl vidět skutečný extrém s tímto nožem, i když je to fakt síla, tak se mrkněte na tyhle videa, to první klidně vynechte, tam se krájí jablko, ale i to se dá http://knifetests.com/coldsteelsrkcarbonv.html
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/29/2001
Závoďák napsal:
Zdravím, jedna věc mě zaráží, je podivné že jeden tip nůže SRK od Cold Steel je uváděn ve dvou různých materiálech čepele, a to: Carbon V, a nebo AUS 8A. Jde o tu samou ocel akorát jinak pojmenovanou, nebo jsou to dva různé typy nožů (což by nemělo být)?? Dost mě to zajímá, mohl by mi to někdo poradit?

Ahoj, někde jsem četl, že firma, která dodávala CS ocel Carbon V se dostala do problémů, tak se CS obrátili na Japonce a dělaj SRK z AUS 8A.
Nepropadej panice...
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Je to tak - Carbon V = 0170-6C a. výrobce byl Camillus, který šel (bohužel) do likvidace. Cold Steel není výrobce - Cold Steel (stejně jako např. Fallkniven) je značka, firma se stará o vývoj, design, prodej atd. - samotnou výrobou jsou pověřené jiné firmy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/15/2009
Ahojte
na vianoce chcem si kupit pre moj priatel nejaky dobry, kvalitny noz.
viete mi nieco doporucit?
stránku, znacky?
ja to vobec nepoznám!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2011
Dovolím si trochu oživit toto vlákno.

Aktuálně se tyto nože prodávají ve VG-1 (made in Japan) a SK-5 (made in Taiwan). Verzi z SK-5 jsem včera pořídil, na Nože-Nůž i na Lamnii je k sehnání pod 1500 Kč, což je, porovnám-li to s cenami A1/S1, kterých je to jakýsi klon, skoro zadarmo.

Výbrus je dutý, což mě trochu překvapilo, ale duťák jsem měl i na Ka-Bar Cutlass a ten byl nezničitelný, takže z toho strach nemám. Zpracování je fantastické, nabroušeno tak, že holí. Pouzdro je perfektní.

Co se mi hodně líbí u SK-5 verze, je ostří začínající hodně blízko ručky. Starší verze a i současná verze z VG-1 má mezi ručkou a ostřím cca 1,5 - 2 cm tupé "nic". O materiálu poreferuji až po vyzkoušení a prvním broušení, ale předpokládám, že bude měkčí. Tvrdost nikde neuváději, tj. střílím od pasu 50 - 55 HRC, jako byly předchozí verze...

czmajsner vložil tyto přílohy:
SRK.jpg.jpg

Kdo všude byl, všechno zná a ví, jak končí každý den, ten chodí po světě bez radosti a bez naděje. (M. N.)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum